Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adhatom ezt a nevet a kislányo...

Adhatom ezt a nevet a kislányomnak?

Figyelt kérdés

A név : Sheila (ejtsd :Sejla)

Nektek tetszik a név ?

2014. nov. 15. 10:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%
Sajnálom azt, aki -magyarként- nem talál magyar női nevet leánygyermekének!
2014. nov. 15. 11:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Sejla:) Nekem tetszik:)

anyakönyveztethető név,de mint Sejla.

Itt meg tudod nézni.

[link]

2014. nov. 15. 12:15
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem kell sajnálni,már van egy kislányom,akinek magyar neve van,és van sok magyar női név,ami tetszik,de ez is tetszik....régebben olyan nevű gyerekek sem voltak,mint Csenge,meg Liza, meg Zoé,most meg minden bölcsis csoportban van legalább egy :)
2014. nov. 15. 12:30
 14/20 anonim ***** válasza:
43%

Az ilyen egzotikus nevű gyerekek bemutatkozásukkor reklámozzák, hogy szüleik sajnos nem lennének sikeresek a szellemi szabadfoglalkozású, esetleg kreatív munkakörben.

Érthetőbben: minél idiótább egy szülő, annál valószínűbb, hogy ilyen egzotikus, egyéniségkiemelő nevet ad gyerekének. Hihetetlen? Elég végignézni az ilyen neveket adó szülőkön.

2014. nov. 15. 13:08
 15/20 anonim ***** válasza:

A Sheila ejtése NEM sejla, hanem síla, ahogy egy előző válaszoló is írta.

Ebben a formában, hogy Sheila, ha mindketten magyarok vagytok, nem adhatod a babának. Külföldi nevet magyar állampolgárságú szülők csak magyar kiejtés szerinti írásmódon adhatnak.

Ha nem lenne benne a magyar kiejtésnek megfelelő változat az utónévjegyzékben, akkor kérvényezni kéne, nyomós indokkal, és vagy megengedik, vagy nem. Most már nem közvetlenül a nyelvtudományi intézetnek kell küldeni, hanem az anyakönyvvezetőnek kell leadni a kérvényt, ő továbbítja (legalábbis két éve így volt).

A hivatalos jegyzék havonta frissül, itt találod: [link] Ebben van Seila és Sejla is, barátkozz meg valamelyikkel a kettő közül. :)

Amúgy nekem nem tetszik, de nem is nekem kell, hogy tetsszen. :D

2014. nov. 15. 18:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik.
2014. nov. 16. 13:55
 17/20 anonim válasza:
100%
Kedves Kérdező! Én személy szerint majd 25 éve élek Seila névvel, régebben j-vel lehetett csak anyakönyvezni, de pár éve én is megváltoztattam, mivel én a Síla kiejtést használom, nem hivatalosan még h-val is szoktam írni. Érdekes módon mindenki aki ismer megszokta, és általában tetszik is nekik a nevem. Én még azért küzdök azért a h betűért, mert igaz hogy Magyarországon élünk, de ha felolvassák a nevem sosem sikerül szinte Sejlának olvasni, sokszor voltam már Szejla vagy szájla vagy egyéb, és mikor mondom, hogy Síla mindenki visszakérdez, hogy akkor nem hiányzik-e egy h betű. Ezeken a nehézségeken kívül nagyon szeretem a nevem, és szerintem illik is hozzám. Habár a vezetéknevem se tucat, de így együtt az igazi. A csúfolódással sosem volt problémám, pedig régebben még voltak akik sejlának hívtak, de nem variálták tovább, ahogy egy előbbi válaszoló. Mindent összevetve pedig egyszerűen imádom a nevem, külföldön pedig Seilaként írva Szíla kiejtéssel is használható, ami szerintem szép, habár én mindig Síla maradok :)
2014. dec. 7. 17:57
 18/20 anonim válasza:
Jelentése továbbá a Seila változatnak a zsidó kultúrában is van, és Az Úrnak ajánlott személyt jelenti
2014. dec. 7. 18:10
 19/20 anonim válasza:
Nekem pont ez a nevem Sheila. H-val, es mikor kisebb voltam nem szerettem mert (nem tudtak a tobbiek leirni, meg mindig vissza kerdeztek) apukam nekem Kulfoldi es ezert kaptam ezt a nevet nem tudom anno, hogy inteztek el. De mar nagyon megszerettem a nevemet! Mindenki akinek eddig bemutatkoztam dicserte! Mert illik a kulsomhoz is! :) vegul mi lett a baba neve?
2016. ápr. 9. 19:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van.
2019. aug. 18. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!