Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák, akik visszamentek...

Anyák, akik visszamentek dolgozni, hogy éltétek meg, nehezebbé vált gyes után az életetek?

Figyelt kérdés
Ezen a fórumon mindenki felmagasztalja azokat az anyákat, akik gyerekszülés után gyorsan visszamennek dolgozni. Mindenki úgy kezeli a dolgot, mintha munka után ugyanazokat a napi feladatokat el kéne végezni, mintha otthon lennél. Én viszont így éltem meg: Kelnem ugyanakkor kellett, mert kisfiam alapból imádott korán kelni. Főzni jóval kevesebbet főztem, hisz kisfiam kapott rendes főtt kaját a bölcsiben. Zöldséget, gyümölcsöt annyit nem pucoltam, az biztos, Takarítanom sem kellett annyit, hisz bölcsi után séta, fürdés, altatás, nem rámolt szét annyi mindent a fiam. Nem éreztem, hogy annyira drasztikusan nehezebb lett volna az életem. (a munkám kényelmes, irodai).. Ti hogy éltétek meg?

2014. nov. 2. 19:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nemsokára 2,5 éves lesz a kisebbik gyerekem, tervezek visszamenni a munkahelyemre. Csak közben elköltözött a cég, így a korábbi 15 km autóval (1 óra töm.közl.) helyett 65 km autóval (ami 2,5 óra töm.közl.) amit meg kell tennem, naponta 2x. Szerinted könnyebb lesz? Most nagyjából mindenre van időm, viszonylagos rend van itthon, főzök, mosok, takarítok, néha még a hobbymnak is élhetek.

Én most sem a gyerekeim miatt kelek korán, hanem mert így van időm olvasgatni, felébredni nyugodtan. Gyümölcsöt meg munka mellett is pucolhatok majd' ugyanannyit, mint most, mert az enyémek esténként, vacsora után esznek nagyobb mennyiséget.

Tehát, most egy kényelmes, irodai munkát kell találnom a közelben fél év alatt... Már azt se bánom, ha nem a szakmámba vág, amit imádok és ahol elértem valamit :(

2014. nov. 3. 08:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem sokkal nehezebb lett. 2 éves korában mentem vissza dolgozni. Ahol elötte dolgoztam, az a hely megszünt, szoval mást kellett keresnem. jelenleg 3 müszakban dolgozom, tény hogy nem nagy fizikai munkát végzek, de rohadtul fáradt vagyok. De muszály sajna. Ma például délutános vagyok. Reggel viszem oviba, onnan elsétálok a boltba, aztán haza. Ez kb. 2 ora. Akkor gyorsan rendet rakok,(mindig van mit csinálni) fözök valamit, ( a férjem miatt muszály, meg a gyerköc is azt eszik vacsira) utánna megint mosogatás, felmosás,stb.. Aztán készülödök melozni és már indulhatok is. Ha itthon van a férjem ö is besegit, de ez ritkán van. Elég rossz a beosztása neki is.. Ugyhogy nekem nehezebb. Teljesen ki vagyok merülve már. A multkor összeestem a melohelyen annyira fáradt voltam....
2014. nov. 3. 10:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

3 éves a lányom, másfél a fiam. Nyár óta dolgozom és klasszisokkal könnyebb az életem. Ugyan sokszor van bűntudatom, hogy "idegen" emberekkel van egész nap, de igyekszem a pozitív részét látni.

Nekem nem könnyű irodai munkám van, hanem rohangálós-stresszelős-fizikai-szellemi 11 órában. A legszuperebb benne, hogy sikerült úgy megoldani a beosztást, hogy amikor én dolgozom, a férjem itthon van és el tudja vinni meg hozni a gyerekeket. Ugyan ez fordítva is igaz. Így amikor szabadnapos vagyok, van időm a háztartással és magammal is foglalkozni, így délután csak agyerekeké vagyok. Uzsi után egyből ott vagyunk értük. Tulajdonképpen az egész családi életünk nyugodtabb lett mióta dolgozom :)

2014. nov. 3. 13:52
 14/15 anonim válasza:

gyerekek oviba, bölcsibe én meg itthon vagyok és olvasok :)

2 hét múlva megyek vissza melózni........másik városba ingázok majd....nem tudom mi lesz

2014. nov. 4. 13:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kezet adtam. Az én kisfiam koraszülött volt, és volt gyomor műtéte , hosszú ideig negyven percenként kellett etetni. Mikor visszamentem dolgozni, mert utolérte társait a fejlődésben, addigra már minden könnyebb volt valszeg azért éltem meg így. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2014. nov. 4. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!