Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák, akik visszamentek...

Anyák, akik visszamentek dolgozni, hogy éltétek meg, nehezebbé vált gyes után az életetek?

Figyelt kérdés
Ezen a fórumon mindenki felmagasztalja azokat az anyákat, akik gyerekszülés után gyorsan visszamennek dolgozni. Mindenki úgy kezeli a dolgot, mintha munka után ugyanazokat a napi feladatokat el kéne végezni, mintha otthon lennél. Én viszont így éltem meg: Kelnem ugyanakkor kellett, mert kisfiam alapból imádott korán kelni. Főzni jóval kevesebbet főztem, hisz kisfiam kapott rendes főtt kaját a bölcsiben. Zöldséget, gyümölcsöt annyit nem pucoltam, az biztos, Takarítanom sem kellett annyit, hisz bölcsi után séta, fürdés, altatás, nem rámolt szét annyi mindent a fiam. Nem éreztem, hogy annyira drasztikusan nehezebb lett volna az életem. (a munkám kényelmes, irodai).. Ti hogy éltétek meg?

2014. nov. 2. 19:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Sokkal könnyebb volt, míg itthon voltam. Volt időm a gyerekek tanulásával érdemben foglalkozni, most meg? Hazaesünk fáradtan, főzés, vacsora, nekem nehezebb.
2014. nov. 2. 19:33
 2/15 anonim ***** válasza:
41%
Akinek nem kenyelmes, irodai munkaja van, az nem ugy fogja megelni, ahogy te. Ha napi 8-0 ora fizikai munka utan meg foz -mert a gyereken kivul ott van azert o maga es jo esetben a ferj-, takarit (ez nem azonos a kupi osszepakolasaval) - max gyumolcsot nem pucol annyit, attol azert meg igencsak mkimerul
2014. nov. 2. 19:34
 3/15 anonim ***** válasza:
47%

Kényelmes irodai munka mellett nem csoda, ha így gondolod.

Én gyógymasszőr vagyok, régen öröm volt hazaérni és max. annyit mozogni, míg levittem a kutyát, vagy hazafelé menet bevásároltam.

Most a gyerek nem hagy nyugtot hiába akarnék pihenni és persze akkor még ott a főzés is.

2014. nov. 2. 19:44
 4/15 anonim ***** válasza:
82%

Ez nagyban attól függ, mit és mennyit dolgozol. Én holnap kezdek, a fiam szeptembertől bölcsibe jár, hagytam elég időt, hogy jól be tudjon szokni. Az utolsó 3 hét nagyon kényelmes volt, mert ő jól érezte magát, nekem meg volt időm délelőtt mindenre. Egyszerűbb lett az élet, mert nem kellett ebédet főzni, el tudtam pakolni, kimosni, stb.

Most annyiból lesz nehezebb, hogy mindezt munkaidő után kell majd megtennem, de csak részidős leszek, úgyhogy nem panaszkodom.

2014. nov. 2. 20:15
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
Nekem sokkal nehezebb. Nalunk 10 perc alatt ugy tud kinezni a lakas mintha bomba robbant volna. Azt elpakokni nem semmi. Ugyanugy jarunk a lakasba, fel kell takaritani. Mosni, teregetni, vasalni, mosogatni ugyanugy kell. A gyerekkel minosegi idot is jo colna tolteni, nem csak haza esni, megvacsoraztatni, furdetni es gyerunk az agy. Azt erzem, rohannak a napok. Felkelunk, munka , ismetmeste, fekves, alvas es kezdodik minden elorol. Hianyolom, hogy a lanyom tobbet lehessen velem. Olyan rossz erzes nelkule. Mindegy is, lehet en vagyok egyedul ilyen.
2014. nov. 2. 20:15
 6/15 A kérdező kommentje:
Elsovsorb
2014. nov. 2. 20:26
 7/15 A kérdező kommentje:
Elsősorban olyanok válaszára várok, akik egyből gyed/gyes után mentek dolgozni mondjuk vmikor a gyermek fél - 2,5 éves kora kozott . (mert ha gyermeked már oviban van, de te otthon, majd mész dolgozni, az nyilván nehezebb)
2014. nov. 2. 20:28
 8/15 A kérdező kommentje:
Hármas te arról beszélsz, hogy mennyivel nehezebb az élet gyerekkel, mint gyerek nélkül. Ez nem vitás. Inkább a dolgozó versus kis(!)gyerekkel otthon különbségre vagyok kíváncsi. Mindenkinek megy a zöld kéz különben.
2014. nov. 2. 20:34
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

3-as vagyok

Míg a gyerekkel voltam otthon, sokszor unatkoztam a gyerek mellett is.

Miután elkezdtem dolgozni meg szinte semmi szabadidőm és hulla vagyok folyamatosan.

De hiába írok, úgy látom senki válasza nem hasznos.

2014. nov. 2. 20:53
 10/15 anonim ***** válasza:
Nekem 21 honapos a kislanyom es majus ota jar bolcsibe. 5os valaszolo vagyok.
2014. nov. 3. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!