Anyukák Titeket is elkapott már a karácsonyi vásárlási láz?
Legszívesebben mindent megvennék a gyerekeknek, olyan vagyok mint egy kiéhezett oroszlán....kb a reklámújságokat 100* megnéztem h minek örülnének a legjobban...hogy mi lenne jó mikulásra, mi lenne jó karácsonyra...
Ti hogy vagytok ezzel??
Mennyit költötök egy gyerekre kb ?
engem az idegbaj kapott el nem a karácsonyi hangulat.
november vége fele vesszük meg vagy december 22 én az ajándékokat gyerekenként max 10 ezer
én még egyáltalán nem foglalkozom a karácsonnyal. nem tudom mit fog kapni, nem néztem még utána meg nem gondolkodtam rajta.
de jó hogy szólsz elkezdek nézelődni meg gondolkodni : D
Már gondolkodom mit kapjon 3,5 éves fiam,kérdezgetem mit szeretne,mit írjunk a Mikulásnak,Jézuskának a levélbe,tervezem vele elmenni játékboltba nézelődni is,eddig könnyű volt kitaláltam és megvettem,de most már elég nagy,hogy kikérjem a véleményét.
Sok mindentől függ mennyit költök rá 5-10ezer között szoktam ajándékot venni szülinapra,karácsonyra,a mikulás,húsvét,gyereknap,névnap inkább 1-5ezer között max,ez az összeg mindent egybe foglal akár programot,akár édességet stb.
Tavaly karácsonykor kicsit többet költöttem 15 körül de akkor egy konyhát kapott ami 30 ezer volt,és beszálltak a dédik,és a keresztszülők is,azóta is imádja azt a konyhát,nagyszerű játék nem bántam meg.
Nyaralás után szoktam elkezdeni összeszedegetni az ajándékokat!! Nálunk csak a gyerekek kapnak ajándékot + férj/feleség vesz egymásnak, tehát például nagymama nem vesz a menyének vagy tesó a tesónak (csak egy dezodort vagy harisnyát vagy valami hasonló jelképes dolgot). Mindenki megvesz mindenki részéről egy ajándékot a saját gyerekének és "cserélünk". Én meg szeretem kihasználni az akciókat és soha nem hagyom az ajándékvásárlást decemberre, amikor muszájból vezs meg az ember valamit.
Saját gyerekre 20 felett költünk, rokon gyerekre olyan 5 max 8 ezer forintot.
Amúgy a gyerekek mindig rajzolnak a Mikulásnak, angyaloknak (el is küldjük Nagykarácsonyba), így tudjuk, mit szeretnének, de el is mondják.
nem kapott még el, de ettől függetlenül már elég sok mindent megvettem.
nálunk a mikulás csak csokit, narancsot, mogyorót hoz és egy pici játékot, a nálunk idén színváltós hot wheels lenne, ezért már járkálok, mert jelenleg nem kapható :D
utána szülinapja van, erre már mindent megvettem, csak tortát kell majd sütnöm :)
karácsonyra meg még a nagy ajándék nincs meg, azzal megvárom a decembert, mert akkor nagyobb a választék, nekem meg ötletem sincs. az apróságokat meg már beszereztem :)
Én az év második felétől mindig karácsonyi lázban égek :D
Hát,hogy mennyit költünk 1 gyerekre?Hát...nekünk van 1 meg 4 unokahugi.Hátha 10 000 ft-ot szánunk rá,az elég húzós összeg lenne.Plusz a miénknek és az egyik unokahugunknak is születésnapja vagy decemberben.Plusz másik kettőnek névnapja és Édesapánknak is névnap,meg még mikulás is.Karácsonyra olyan 4000 ft körül.
Engem is elkapott már a karácsony-láz, de én inkább a dekorálásban szoktam kiélni magam. :) (Szerencsére.)
Már nagyjából megvan, hogy miket fogunk venni. Egy gyerekre körülbelül 5.000 ft-ot szánunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!