Miért kell magyarázkodni a karácsonyi ajándékok miatt?
Bevallom, szeretem a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos kérdéseket (Ötletelős, ki mit ad típusúak) Nem azért, hogy mások anyagi lehetőségein csámcsogjak, vagy ítélkezzek, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, és néha nagyon jó ötletekre is bukkanok.
Amit viszont nem értek, hogy miért van az, ha valaki felsorol már akár csak 2-3 dolgot is, egyből magyarázkodik is, hogy de ezt nem mind tűlünk, hanem az egész családtól, meg szülinapja és névnapja is volt/lesz, stb. Mintha halálos bűn lenne, ha valaki nem csak egyetlen dolgot ajándékoz a gyermekének.
NEM azt akarom most feszegetni, hogy kinek mennyi ajándékra telik, sem abból nem akarok vitát kavarni, hogy mennyi a TÚL SOK ajándék. Csak azt szeretném megérteni, hogy miért érzik a legtöbben azt, hogy magyarázkodniuk kell azért, ha mondjuk 2 darab egyszerű ajándéknál többel szeretnék meglepni a gyermeküket?
Hát pont ezt nem értem, hogy ezért miért kell lepontozni?
Minket sem vet fel a pénz (enyhe kifejezés), de két hónapja azon agyalok, hogy mivel tudom majd meglepni a lányaimat, mérlegelek, hogy teljesíteni tudjam a kívánságukat is, és olyasmi is beleférjen, amit én tartanék hasznos ajándéknak (pl. könyv, fejlesztő társasjáték).
Szerintem akik mentegetoznek, azert teszik, mert valamilyen szinten lelkiismeretfurdalasuk van, hogy ennyi mindent megvehetnek, mig masoknak esetleg meg egy jo karacsonyi vacsorara sem tellik.
Ha nem ez, akkor meg az elkenyeztetes lehet a masik ok, probaljak bizonygatni, hogy nem kenyeztetik el a gyerekuket.
Én anyukámmal mindig egyeztetek az ajándékokról, így a lányaim az egyik nagy kívánságukat anyukámtól fogják megkapni, a másikat tőlünk.
De anyósomék sosem egyeztetnek velünk. Az első 1-2 évben próbáltam, de elég hülyén jött ki a dolog, én vetettem fel, hogy ha esetleg még nem tudják, mit adjanak, akkor lenne ötletem... közben meg kellemetlenül éreztem magam, hogy vajon a 3-4 ezer Ft-os árat soknak találják-e vagy nem. Aztán karácsony előtt 2 nappal telefonáltak, hogy hát feléjük nem lehet sehol kapni azt a bizonyos dolgot. (Addigra már Budapesten sem volt) Azóta úgy vagyok vele, hogy amiről tudom, hogy a gyerek nagyon szeretné, akkor azt inkább megveszem neki én vagy anyukám. És igen, anyósomék hoznak egy rakat felesleges kacatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!