Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell magyarázkodni a...

Miért kell magyarázkodni a karácsonyi ajándékok miatt?

Figyelt kérdés

Bevallom, szeretem a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos kérdéseket (Ötletelős, ki mit ad típusúak) Nem azért, hogy mások anyagi lehetőségein csámcsogjak, vagy ítélkezzek, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, és néha nagyon jó ötletekre is bukkanok.

Amit viszont nem értek, hogy miért van az, ha valaki felsorol már akár csak 2-3 dolgot is, egyből magyarázkodik is, hogy de ezt nem mind tűlünk, hanem az egész családtól, meg szülinapja és névnapja is volt/lesz, stb. Mintha halálos bűn lenne, ha valaki nem csak egyetlen dolgot ajándékoz a gyermekének.

NEM azt akarom most feszegetni, hogy kinek mennyi ajándékra telik, sem abból nem akarok vitát kavarni, hogy mennyi a TÚL SOK ajándék. Csak azt szeretném megérteni, hogy miért érzik a legtöbben azt, hogy magyarázkodniuk kell azért, ha mondjuk 2 darab egyszerű ajándéknál többel szeretnék meglepni a gyermeküket?

2013. dec. 9. 16:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
azért írtam pár sorral lejebb,hogy nem mindet tőlünk kapja,mert volt olyan kérds ahol leírtam ezeket,és lehurrogtak,h minek ennyi ajándék.Jól le is pontoztatak,ezért írom most már oda,h nem mindent tőlünk kap.Dehogy teljes legyen a kép,3 dolgot kap tőlünk a felsoroltakból.(Mariposa,találd ki extra,Jégkori)
2013. dec. 9. 16:40
 2/16 anonim ***** válasza:
68%
Ha lepontoznak, ha nem, de annyi játékot veszek a kislányomnak amennyit akarok. Ha 1-et akkor annyit, ha 10-et akkor meg 10-et. Ne hogy már más mondja meg hányat veszek;))
2013. dec. 9. 16:44
 3/16 A kérdező kommentje:

Hát pont ezt nem értem, hogy ezért miért kell lepontozni?

Minket sem vet fel a pénz (enyhe kifejezés), de két hónapja azon agyalok, hogy mivel tudom majd meglepni a lányaimat, mérlegelek, hogy teljesíteni tudjam a kívánságukat is, és olyasmi is beleférjen, amit én tartanék hasznos ajándéknak (pl. könyv, fejlesztő társasjáték).

2013. dec. 9. 16:45
 4/16 anonim ***** válasza:
59%
Ezt már én is megfigyeltem... Nos, én karácsonyra a gyereknek legalább 10 féle dolgot veszek most kapásból, és ezt mind csak tőlem kapja. Nem érdekel ki mit gondol róla, és szerintem senkinek nem kell magyarázkodnia a karácsonyi ajándékok miatt...
2013. dec. 9. 16:45
 5/16 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem akik mentegetoznek, azert teszik, mert valamilyen szinten lelkiismeretfurdalasuk van, hogy ennyi mindent megvehetnek, mig masoknak esetleg meg egy jo karacsonyi vacsorara sem tellik.

Ha nem ez, akkor meg az elkenyeztetes lehet a masik ok, probaljak bizonygatni, hogy nem kenyeztetik el a gyerekuket.

2013. dec. 9. 16:53
 6/16 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem, hogy pusztán attól a ténytől, hogy karácsonykor egy gyerek több ajándékot kap, el lesz kényeztetve. Ez csak egy sztereotípia, szeretnek az emberek felületesen ítélkezni.
2013. dec. 9. 16:58
 7/16 anonim ***** válasza:
21%
Mert a karacsonynak nem arrol kellene szolnia, hogy hany tonna jatekot a gyerek, hanem arrol, hogy megtanulja milyen jo adni, milyen jo ajandekot kesziteni, es milyen jo erzes megkapni a Jezuskatol azt a bizonyos jatekot/jatekokat, amire annyira vagytunk. A legtobb szulo ezt tudja es igy tartja helyesnek, es ezert tunteti fel, hogy bizony a jatekok egy reszet bizony rokonoktol kapjak majd a gyerekek. Nalunk is csak 1-1 ajandekot hoz a Jezuska, a tobbit a csaladtol kapja, mert nem akarom, hogy a karacsonyt es a Jezuskat holmi hazi Dzsinnek nezzek a gyerekek. Szerintem ezzel a legtobben igy vannak es ezert irjak oda kulon. Persze vannak olyan csaladok is, ahol sajnos nincs rokonsag, igy ott nyilvan tobb mindent hoz a Jezuska. Nalunk szerencsere van csalad, van kitol kerni az enyeb vagyakat, ezert ha nem tudnam hova tenni a penzemet, akkor sem kapnak a gyerekek az osszes jatekot tolunk, hogy melle egy rakat vackot vasaroljanak meg ossze a tanacstalan rokonsag, aztan meg ne tudjam mar hova pakolni a sok kacatot.
2013. dec. 9. 17:07
 8/16 A kérdező kommentje:

Én anyukámmal mindig egyeztetek az ajándékokról, így a lányaim az egyik nagy kívánságukat anyukámtól fogják megkapni, a másikat tőlünk.

De anyósomék sosem egyeztetnek velünk. Az első 1-2 évben próbáltam, de elég hülyén jött ki a dolog, én vetettem fel, hogy ha esetleg még nem tudják, mit adjanak, akkor lenne ötletem... közben meg kellemetlenül éreztem magam, hogy vajon a 3-4 ezer Ft-os árat soknak találják-e vagy nem. Aztán karácsony előtt 2 nappal telefonáltak, hogy hát feléjük nem lehet sehol kapni azt a bizonyos dolgot. (Addigra már Budapesten sem volt) Azóta úgy vagyok vele, hogy amiről tudom, hogy a gyerek nagyon szeretné, akkor azt inkább megveszem neki én vagy anyukám. És igen, anyósomék hoznak egy rakat felesleges kacatot.

2013. dec. 9. 17:31
 9/16 anonim ***** válasza:
46%
Amíg megtehetem igenis "tonnaszámra" veszem majd az ajándékot karácsonyra a gyereknek és nem érdekel ki mit gondol. Érdekes, mert ő imád adni, már most elkezdte készíteni a családnak a kis rajzait, amit majd ő ad ajándékba. Mindennek nagyon örül, és egyáltalán nem követelőző, magától sosem kér semmit. Ugyanígy, ha csak 1 ajándékot vennék, ahhoz sem lenne köze senkinek a világon.
2013. dec. 9. 17:33
 10/16 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Kedves kerdezo sajnalom, hogy nalatok igy alakult a dolog. Szerencsere nalunk mar annyira jol megy ez a dolog, hogy a rokonsagnak elmondom mik azok a dolgok, amikre vagynak a gyerekek es mi mennyibe kerul. Ok kivalasztjak mit szeretnenek ok, ideadjak az arat, mi megvesszuk (nagyvarosban lakunk, ahol minden kaphato es ezresekkel olcsobban, mint a kisvarosban, ahol ok laknak). Azta n becsomagolom es elviszem nekik. Ok atadjak es elso alkalommal egyutt probalhatjak ki a gyerekekkel. Ilyenkor ok is nagyon boldogok, mert latjak az oromot a gyerekek arcan, azt adtak, amit ok valasztottak rs a gyerekek is nagyon boldogok, hogy mamaval, dedivel, nagybacsival, stb egyutt jatszanak vele, es honapokon at buszken mutogatjak, hogy azt kitol kaptak.
2013. dec. 9. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!