Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell magyarázkodni a...

Miért kell magyarázkodni a karácsonyi ajándékok miatt?

Figyelt kérdés

Bevallom, szeretem a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos kérdéseket (Ötletelős, ki mit ad típusúak) Nem azért, hogy mások anyagi lehetőségein csámcsogjak, vagy ítélkezzek, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, és néha nagyon jó ötletekre is bukkanok.

Amit viszont nem értek, hogy miért van az, ha valaki felsorol már akár csak 2-3 dolgot is, egyből magyarázkodik is, hogy de ezt nem mind tűlünk, hanem az egész családtól, meg szülinapja és névnapja is volt/lesz, stb. Mintha halálos bűn lenne, ha valaki nem csak egyetlen dolgot ajándékoz a gyermekének.

NEM azt akarom most feszegetni, hogy kinek mennyi ajándékra telik, sem abból nem akarok vitát kavarni, hogy mennyi a TÚL SOK ajándék. Csak azt szeretném megérteni, hogy miért érzik a legtöbben azt, hogy magyarázkodniuk kell azért, ha mondjuk 2 darab egyszerű ajándéknál többel szeretnék meglepni a gyermeküket?

2013. dec. 9. 16:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Érdekesek a válaszok :) Én is azok táborát erősítem, akik igyekeznek minél többet megadni a gyereknek, és mégis jószívűek, jóérzésűek, osztozkodóak a gyermekeim. Folyamatosan ajándékokat gyártanak mindenkinek, családtagoknak, szomszédoknak, ovis és iskolás társaknak...

Ugyanakkor némelyik pikírt és ítélkező választ olvasva (nem csak ebben a topikban, máskor máshol is) (sok ajándék=elkényeztetés) elképzelni nem tudom, hogy az ilyen emberek hogyan is teremtik meg azt a bensőséges és lelkileg magasztos ünnepi hangulatot, amiről papolnak.

2013. dec. 9. 17:50
 12/16 anonim ***** válasza:
39%
Èn ùgy vagyok vele, hogy amire nagyon vàgyik azt tőlünk megkapja.Ha több jàték akkor is.De nàlunk nincs olyan, hogy pl listàt adok, vagy felesleges kacat...mindenki azt vesz amit akar, amire pènze van, ès amit ùgy gondol örül neki a gyerek....
2013. dec. 9. 20:58
 13/16 anonim ***** válasza:

Szeretem, amikor valaki azzal jön,hogy ha sok meg drága ajándék van, akkor ott biztos nincs meghittség, szeretet. Az t is megfigyeltem,hogy azért ezt nagyrészt irigységből mondják. Egész gyerekkoromban drága ajándékokat kaptam, mert megtehették a szüleim. És imádtam készülődni anyuval a karácsonyra. Imádtam vele sütit sütni, karácsonyi dalokat hallgatni, apuval karácsony este játszani stb.

Attól, hogy valaki drágább ajándékot vesz, nem következik autoatikusan,hogy kizárólag a pénzről szól az ünnepük!

DE! Mondhat akárki-akármit egy kisgyereknek igenis a karácsony szerves része az ajándék! Én még nem láttam olyan gyereket, aki kizárólag a Szeretet Ünnepének örült volna!

2013. dec. 10. 06:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Erdekes, egyedul en adtam valaszt a KERDESRE, hogy miert mentegetoznek akik sokat adnak. A tobbi idiota, meg azt bizonygatja, hogy miert adnak sok ajandekot. Es ennek ellenere az en valaszom van lepontozva :)
2013. dec. 10. 10:02
 15/16 anonim ***** válasza:
14. Nem csak a te válaszod van lepontozva, de attól, mert irigy vagy, nem kell mást leidiótázni. :)
2013. dec. 10. 10:17
 16/16 anonim ***** válasza:

X: Hello, szerinted miert magyarazkodnak emberek a sok ajandek miatt?

Y: Hello, en sok ajandekot adok, mert az jo.

Mi ez ha nem idiotizmus? :)

2013. dec. 10. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!