Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha kerülöm a gyerek karácsonyi...

Ha kerülöm a gyerek karácsonyi ajándékára vonatkozó kérdést az a baj, ha megmondom az a baj? Miért nem mindegy, hogy ki mennyit költ vagy nem költ?

Figyelt kérdés

Ahogy közeleg az ünnep, megint téma ugye,hogy ki, mit, mennyiért stb.

Minden évben felmerül,hogy az,aki ajándékokat vesz, főleg kicsit drágábbakat, na ott biztos nincs meg a meghittség, az ünnep stb.

Nem értem miért nehéz elfogadni embereknek,hogy azért,mert valaki megteheti,hogy vegyen, attól még nem száll az ünnepi hangulat.

2013. dec. 3. 05:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Ki előtt kerülöd a gyerek vagy a munkatársak, barátok, férj/feleség előtt?

El kell intézni az ilyen beszélgetést a "Még keresem a legmegfelelőbb ajándékot." vagy éppen "Már meg is találtam a legmegfelelőbb ajándékot, de titok mi az." mondatokkal.

2013. dec. 3. 05:54
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

Idén túlórákat vállaltam,hogy mindkét kisgyermekemnek megtudjam vásárolni az ajándékot. Így közel 50 ezer ft értékben kapnak. Ez nem is sok,de viszont nem is kevés.Biztos vannak még sokan így.

Szerettem volna,ha azt a játékot kapják meg,amire nagyon vágynak. Már úgy se sokáig lesz meg a Jézuska,Télapó varázsa.

2013. dec. 3. 05:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi év kózben is veszünk "ajándékot " a gyerekeknek, úgyhogy Karácsonykor nem lesz több tízezer forintos ajándék.

Picik még 1 és 3 évesek, szóval bárminek örülnek 5 percig legalább:)

Késóbb sem szeretnék sokat költeni, mert nem a pénzról kell szólnia egy ünnepnek.

Tipikus példa, hogy valaki személyi kölcsónt vesz fel, hogy drága ajándékot vehessen.

Szeretném, ha a gyerekeim értékelnék az ajándékot, fúggetlenül az árától.

Most jól állunk anyagilag, de ki tudja mi lesz késobb.

Tavaly 2 éves volt a kisfiam, és kapott egy tologatós pörgentyűt 3000 ft.- ért. Egy játékával sem játszott olyan sokáig, mint azzal. Nem vagyok smucig, csak gyakorlatias.

2013. dec. 3. 07:13
 4/5 Tica0121 ***** válasza:
Az én kicsim 4 hónapos, pont karácsonykor lesz 5. Kifejezetten karácsonyi ajándékot mi nem veszünk, egyrészt mert feleslegesnek tartom, másrészt mert mindene megvan. Anyukáméktól és a tesóméktól már megkapta az "ajándékot", egy nagyon jó etetőszéket, mert azt most akartunk venni. De ha nem lett volna épp most szükség rá, akkor nem kapott volna semmit. Örültek,hogy épp most kellett, így hasznosat vehettek. Felesleges dolgokra, csak azért, mert elvárás, nem szeretünk költeni. Majd ha nagyobb lesz, akkor kap.Idén énekelni fogunk, nézegeti majd a fár meg a csillagszórót!
2013. dec. 3. 07:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Attol, hogy meg valaki megengedheti a draga ajandekokat nem jelenti azt, hogy eltunik a meghittseg. Tenleg nem ertem, hogy ezt sokan miert gondoljak. Persze fontos a meghittseg meg a szeretet varazsa, az unnep lenyege stb. De! Ez jelen van minden rendes csaladba fuggetlen attol, hogy milyen ertekben van ajandek a fa alatt. Az ajandekot mindenki a sajat jovedelemehez es zsebehez meri nem a szeretethez es meghittseghez.
2013. dec. 3. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!