Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi pénzt szántatok a...

Mennyi pénzt szántatok a gyerek szülinapi és karácsonyi ajándékára? Mit kaptak? Sütöttétek a tortát vagy rendeltétek?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 2 hugom van, 8 és 10 évesek..rájuk anyuék szülinapra kb fejenként 3-5 ezer forintot szánnak, névnapra általában valami apróságot, virágot, édességet kapunk.

Karácsonyra kaptam én is anno nagyobb értékben ajándékot és most ők is:) Általában közösen, pl barbiház, máskor hintaló..így fejenként 5-max 10 ezerre jön ki nekik.

A szülinapi tortát általában mindig anyuval közösen készítjük:)

2013. szept. 20. 22:49
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Lehet furán hangzik de a tortán kívül,amit én sütök nincs más ajándék...

3 és 1 évesek a fiaink.

Igyekszünk úgy nevelni őket,hogy ne legyenek anyagiasak,e mellett ha év közben szükségük van valamire,vagy nagyon szeretnének valamit és megtehetjük,akkor megkapják.Pl nagyfiam tavasszal nagyon szeretett volna futóbicajt,na most meg se fordult a fejünkben,hogy októberig,a szülinapjáig várjunk vele.

Tortát én sütök mindkét nagyinál,felköszöntjük őket,de egyenlőre plusz ajándék nincs,majd max később,ha nagyobbak lesznek,de akkor is valami kisebb.

A karácsony szintén.A családi összejövetel az elsődleges,hogy jól érezzük együtt magunkat,nem ajándékozunk,a gyerekek kapnak 1-1 kicsi ajándékot.Ez idén is így lesz szerintem.

És igyekszünk ezt addig így tartani,amíg a gyerekeknek is jó.

És szerintem tud ez így működni...én is így nőttem fel,semmi bajom nem volt belőle soha.

Amúgy meg a mai világ annyira nagyon anyagias,hogy az ajándékok mellett már el is veszik maga az ünnep!

Arról nem beszélve,hogy mindkét részről örülnek a nagyszülők ennek a felállásnak,mert már sok az unoka és valljuk be nem olcsó a játék,a könyv!

2013. szept. 20. 22:51
 3/10 kíváncsicska ***** válasza:
80%
Mivel a barátnőm cukrász így a szülinapi tortáját a lányomnak süttetem.Semmi más alkalomra, de arra igen.Az ár változó, korfüggő. Plussz pont a minap beszéltük meg anyósomékkal, hogy összerakjuk a pénzt a szülinapra és inkább veszünk egy komolyabb ajándékot, mint mondjuk 2 kevésbé jót.Most max 16 ezret szánunk a szülinapi ajándékra, így összerakva a pénzt.2 éves lesz.Karácsonykor szerintem kb 10000 Ft lesz amit mi költünk.De ez a jövő zenéje még.
2013. szept. 20. 22:54
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
Ezek miért visszatérő kérdések?Annyit költesz amennyid van és kész.
2013. szept. 21. 00:06
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon sok visszatérő kérdés van! Ha nem tetszik görgess tovább!
2013. szept. 21. 00:12
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
nálunk nincs ilyen összeg határ, igazából mikor mit. De mivel jól élünk ezért mindig mindent megveszünk ami kell, vagy tetszik, így aztán az ünnepekből nem csinálunk nagy durranást, hogy na most aztán mekkora ajándék, meg úristen most aztán miket kap a gyerek. Van, hogy csak valami apróság, van, hogy egy halom van a fa alatt stb.
2013. szept. 21. 00:37
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Szülinapi ajándékra és karácsonyra is kb. 10-10 ezer!

Tortát (még csak egy volt, mert most decemberben lesz két éves) egy tortaszobrász barátnőmmel ketten csináltuk, ahogy szerintem az idén is!

Egyetértek abban,hogy kezd elanyagiasodni a világ, de szerintem ezt a szülő, ha jól csinálja, akkor egyensúlyban tudja tartani. Nem szeretem, ha úgy gondolják,hogy ahol vannak drágább ajándékok, ott nincs meghittség. Mi is elég drága ajándékokat kaptunk karácsonyra gyerekként, de arra is figyeltek a szüleink,hogy a karácsony tényleg ünnep legyen!

Mi felnőttek pl. idén már nem fogunk egymásnak ajándékozni, csak a gyereknek vesz mindenki. Nálunk még a fiam az egyetlen gyerek.

2013. szept. 21. 06:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szülinapra torta, plusz kb. egy tízesért ajándék. Karácsonyra torta értelem szerűen nincs, de az ajándék kb. ilyen értékű. Unokahúginak, unokatesónak, egyéb rokon gyerekeknek kb 3-5-6 ezerért szoktunk ajándékot venni. Márkás játékokat veszünk (FP), mert ha egyszer túl szeretnénk adni rajtuk, ezek legalább értéktartók, és nem mennek tönkre az első gyereknél. A tortát pedig rendeljük.
2013. szept. 21. 11:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Én se akarom,hogy anyagias legyen. De mivel csak tőlünk kap ajándékot (nincsenek nagyszülők, keresztszülők stb.)így igyis-úgyis nekünk kell mindent megvenni,ami nem annyira baj. de ha már szülinap akkor több mindent kap és akkor 2 hónapig nem veszünk neki, játékot,könyvet. Ugyan ott vagyunk.
2013. szept. 22. 12:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Annyira szánalmas,hogy azért vagyok lepontozva mert leírom a véleményem...

Egy szóval sem írtam,hogy ahol drága ajándékok vannak ott nincs meghittség...csak leírtam nálunk eddig hogy volt és hogy mit szeretnénk...komolyan nem értem ezen mit kell lepontozni??

annyira elegem van már ebből az oldalból,lehet többet fel sem jövök...

2013. szept. 23. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!