Szép Karácsonyi hagyományt szeretnék bevezetni a
gyerekeknek, nektek van ilyen ötletetek?
Figyelt kérdés
Ilyenre gondoltam pl. , hogy kézenfogva körbeálljuk a karácsonyfát és elénekelünk valamit.
2013. nov. 25. 11:15
1/6 anonim válasza:
Nálunk hagyomány hogy az égő akkor ég ki mikor már minden dísz a fán van, és apa káromkodva keresi a kétszáz égő közül azt az egyet ami miatt nem ég a sor, miközben a gyerkőcök tátott szájjal bővíthetik szókincsüket :))
2013. nov. 25. 11:58
2/6 anonim válasza:
Ezen jót mosolyogtam kedves első!!! :)
2013. nov. 25. 12:28
3/6 anonim válasza:
Férjemék szent du-t tartanak,nem estét.S vacsia közös.4-5 körül van ajándékozás és utána 6-7 körül felhivják a vidéki rokonokat,énekelnek egyet nekik.Majd 7kor az anyós anyukáját hazaviszik kocsival,majd 8ra mennek a pesti rokonokhoz. S utána mennek az éjféli misére közösen. De 6kor a pesti rokonok is átjönnek,s amolyan betlehemezés szerűen énekelnek egyet közösen a vidékieknek. Telefon kihangositott modban. Az egyik vidéki rokonnál gyülik össze mki..
2013. nov. 25. 12:51
4/6 anonim válasza:
elmegyünk az éjféli misére, ami du. 5-kor kezdődik :) egyébként nem vagyunk vallásosak, de ez hagyomány. itt nagyon karácsonyi éneklős hangulatba kerülünk, s jöhet a vacsi, szaloncukor kötözés, fa díszítés, közben random skandáljuk a misén énekelt karácsonyi dalokat. kötelező 101 kiskutya, reszkessetek betörők, majd alvás, s reggelre megjön a Jézuska :)
2013. nov. 25. 13:19
5/6 anonim válasza:
Még nem született meg a kislányom,de szerintem nálunk karácsonyi éneklés lesz,amivel várjuk majd a Jézuskát,aki a fát is fogja neki hozni.A többi majd jön az én és a férjem családi hagyományait keverve.
Nálunk kicsi koromban pedig együtt díszítettük a fát közösen a család,közben énekelve(sőt napokkal karácsony és mikulás elött énekeltük a dalokat,hogy a mikulás vagy a Jézuska tudja mennyire várjuk,vagy később már karácsonyi zenéket hallgatva és amíg elhittük,hogy a Jézuska hozza az ajándékot,addíg este anyu levitt minket a városi karácsonyfát megnézni,apa persze otthon maradt hasmenésre hivatkozva (minden évben) és mire hazamentünk csodák csodájára megjött a Jézuska.
Kalács sütés elmaradhatatlan és persze nálunk is a karácsonyi film nézés,főleg a reszkessetek betörők.Imádjuk a férjemmel:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!