Szerintetek az apáknak nem rossz, hogy olyan keveset látják a gyereküket?
Csak belegondoltam, hogy a férjem két hetet volt szabadságon a szülés után, azóta minden nap dolgozik. Lényegében este látja 2-3 órát, meg hétvégén.
Számomra szörnyű lenne, ha ilyen keveset lennék a fiunkkal.
Igen, rossz lehet!
Épp ezért kell még jobban megbecsülni egymást. A nőt, mert gondozza a gyermeket (mert kiesik a felnőttek világából és gyereket mellett később a munkakeresés még nehezebb), a férfit pedig azért mert a családjáért teszi a dolgát, dolgozik, és keveset látja a szeretteit.
De "hozzá lehet szokni". Én lányom két éves korában mentem vissza dolgozni, így már nekem sem jut sok időm rá. Csak az este pár óra...hát nem egy leányálom, de az ember nem tehet mást.
Úgy kell felfogni, hogy azt a minimális időt maximálisan kell kihasználni, és akkor a gyerekkel minden rendben lesz. Mert ő nem az órákat számolja, hanem csak érzi, hogy törődnek-e vele vagy sem.
Igen, ez így van. Csak néha a férjem is szokta mondani reggel, hogy mennyivel szívesebben maradna itthon. Tényleg igazságtalan. A gyereknek azért az apjára is szüksége lenne, nem csak napi 2 órában.
Persze, tudom, hogy valakinek dolgozni is kell.
Egy hét múlva megyek vissza, talán ezért is jutott eszembe. De egyelőre csak részidőben, szóval a délután a miénk marad.
Tudom, hogy ez a rendje, nem vagyok az a típus, aki évekig itthon akar ülni vagy soha többet nem dolgozni. De ettől még hiányozhat. Az apa esetében meg szinte az elejétől ez van.
Ahol lakunk, van lehetőség, hogy az apa is GYED-re menjen, de olyan jól van kitalálva, hogy gyakorlatban használni nem lehet.
Nem tudom, nektek mire elég az este. Nálunk egy kis játék, vacsora, fürdés, alvás. Ez szerintem nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!