Hogy hozam magam formába szülés után?
2014.06.26-án született a kislányom. 4220g 51cm-rel.
Én 163cm és 89kg voltamterhesség kezdetekor. Kb 5-6 kg-t híztam a picivel, szülés után kb. 2 héttel 8kg kevesebbet mértem mint a terhességi kezdősúlyom (81kg). Sajnos kezdenek a kilók vissza kúszni.
Soha nem voltam vékony,de szeretnék formás alakot. Hogy kezdjem el, hogy a tejem ne apadjon.
Szoptatás alatt nálam is feljött pár kiló, de a szoptatás befejezése után ez magától lement.
Könnyű mindennapi mozgás lehet, séta, futás, egy kis otthoni torna, de ne legyen súlyzós gyakorlat, és arra ügyelj, hogy ne legyen izomlázad, mert az nem tesz jót az anyatejnek.
Az étrend is lényeges, nézd meg nem-e eszel vagy iszol olyat, ami hizlal. Fehérjedús étrend, könnyű húsok, tejtermékek, zöldségek, gyümölcs, és sok folyadék kell a szoptatáshoz, a folyadék inkább legyen víz és tea. Kerüld a cukros italokat, gyümölcsleveket, ha teázol inkább azt is cukor nélkül, kerüld az édességeket.
Napi 10-15 perc könnyű mozgással kezdj, és figyeld, befolyásolja-e a tejtermelést. Ha nem, fokozatosan növelheted a mozgás mennyiségét, de lényeges, hogy ne erőltesd meg magad, ne legyen izomlázad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!