Hogy tudott meg gyógyulni az aki szülési depressziós lett, de nem közvetlenül szülés után?
Először is szerintem el kellene dönteni, hogy neked hogy lenne a jobb, mitől éreznéd jobban magad. Ha ez már megvan, akkor apránként, abból kell építkezni. Nálam elhúzódó volt a depresszió szülés után, 1 éves volt a lányom. Nekem nem vált be sem a pszichológus, sem a kedély-javító csodabogyó, hanem elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább, a lányomnak egy kiegyensúlyozott anyára van szüksége, nincs apelláta, végig kell csinálni. Mondjuk én nem nassoltam, mert nem vagyok édesszájú, DE! Minden reggel megittam a kv-t, utána tettem-vettem itthon, (3 éves volt a lányom, ovis volt, engem sem várt vissza a munkáltatóm, a következő helyen rá 3 hónapra kellett kezdenem), és szépen elmentem konditerem bérletet venni. Gáz volt, cikinek éreztem, de ha már találnál magadnak egy olyan mozgásformát, amit szivesen csinálsz, egyrészt 1-2 óra mozgás után szinte érezni, ahogy energiabomba vagy, bármit megteszel, akár a házatokat arrébb tudnád tenni. Az a lényeg első körben, hogy több legyen a mozgás, mint a bevitt kalória. -először gondolj erre, meg persze arra, hogy kimozdultál, mert össze kell magad szedni, nincs mese. Ha már van benned annyi akarás, szépen ráállsz és tényleg mozogsz valamit, nem gond, ha nem megy jól, de a lelkednek jót tesz, első 10 percben össze tudnál esni, utána kirobbanó formába is kerülhetsz. Ezeket azért írom, mert átéltem, nincs rosszabb, mint az önsajnálat, ne abból álljon a napod, hogy takarítasz, főzöl és mosol, hanem hogy figyelsz a testedre, mivel nagyon jól le lehet vezetni a stresszt, bármit vele.
Engem a gondolat, hogy a lányomnak milyen anyára van szüksége, a kűzdeni akarás azért, hogy ledobjak mondjuk 15kg-t(fogyni lehet, de inkább erősíteni érdemes, különben lógni fog a bőr), a férjem is úgy lásson, mint annó, az, hogy egészséges legyek. A sok cukros izét, ha nem tudsz azonnal lemondani róluk, akkor édesítős, diabetikus dolgokra állj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!