Volt, hogy kikapott a gyerek, ha rosszalkodott. El is fenekeltétek vagy csak egy két pofont kapott?
Valakit megtörni és a között, hogy tisztel hatalmas különbség van.
A tiszteletet kiérdemelni lehet, nem kikényszeríteni.
Hát... Sok a tévút a szavaidban. Nem gondolom, hogy a férjem munkájánál van nagyobb felelősséget és erőt igénylő munka (olyan osztályon orvos, ahol hajszálakon múlik minden-minden, ahol nagyon erős a kollégák furkálódása, stb.). És ezt mégis állja, nem is akárhogyan - pedig az életben nem kapott pofont.
Ha amit írsz, igaz, tehát 12 év alatt kapott két pofont - akkor az abszolút nem csinál vele semmit - semmilyen hatása nincsen rá, azaz nem valószínű, hogy a vele elért sikereidhez szükségesek volnának. Talán már nem is emlékszik rá. Én a saját szememben buknék hatalmasat, ha ehhez az eszközhöz nyúlnék, azt gondolom. De te tudod.
" Ha 1 pofonnal megtörődik,mi lesz vele ha helyt kell majd állnia,tartani a hátát,elcipelni a dolgok súlyát....nem lesz képes élni...összeroppan majd minden alatt.Legyen erős,kitartó harcos típus,mert nem mindenkinek vannak a háta mögött anyuék, a milliókkal,meg kell küzdeni a pénzért,a jólétért, egy jó kis helyért a munkahelyen,ez mind mind törés.Amit bírnunk kell,mert másképp nem megy. Összefüggésben van itt minden mindennel."
Spártai nevelés...gyereket megütni soha, semmilyen körülmények között nem érdemes. Pozitív hatása csak látszólagos lesz, hogy kussol, nem ugat vissza, azt teszi amit te kitalálsz.
Hát hozzám nem tudom mit szóltok.....
Nagymama vagyok, és bizony mi 4-en voltunk testvérek, de édesapánk, ha nem fogadtunk szót bizony elverte a fenekünket rendesen.
Bátyám még nadrágszíjjal is kikapott anno.
Van 3 gyermekem, mind 3 fiúgyermek.
Bizony náluk is volt, hogy ha rosszalkodtak, vagy olyat tettek, el kellett fenekelni őket.
De mind a 3 fiam teljesen más beállítottságú.
van 7 unokám is.
Nagyobbik fiamnál van 3 gyerek, 2 fiú, 1 lány.
Ők már nagyok, 20, 18, 17 évesek, de ők otthon meg lettek nevelve, vagyis kiporolták a nadrágjukat nekik is.
Második fiamnál 2 gyermek van, 1 lány, 1 fiú.
16 és 14 évesek, ők is bizony meg vannak nevelve, ott a fiú elég zűrös volt, de a szülők ha kellett jól elverték a fenekét, én erre emlékszek is.
harmadik fiamnak szintén 2 gyereke van, 1 fiú, 1 lány.
13, 10 évesek.
De ott borzalom ami megy, modern nevelést alkalmaznak.
Iszonyatos, rondán beszélnek, tiszteletlenek, minden rosszat megcsináltak már.
Többi unokám, szeret engemet, de ők ketten, kuss nagyi, fogd be... Én nem értem....
Nekem furcsa.
Modern vagyok, mert facebookom is van, és ha rájuk írok, hogy mi van velük, semmi válasz, ne zavarj, hagyjál békén.
Harmadik fiam és felesége is rendesek, dolgoznak, sokat.
Foglalkoznak a gyerekekkel is, d mégis hiányzik valami.
Túl nagy a szabadosság náluk.
Ezért kérdeztem, hogy nálatok milyen tapasztalatok vannak ez ügyben.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!