Volt, hogy kikapott a gyerek, ha rosszalkodott. El is fenekeltétek vagy csak egy két pofont kapott?
én nem tudok megalázni egy gyereket
egyszer volt, hogy ok nélkül hisztizett(szerintem ez valami hormonális lehet?) betessékeltem a szobájába, hogy jöjjön, majd ha megnyugodott, egyszercsak nyílt lassan az ajtó, rohantam nagy örömmel, hogy végre jössz, bulizzuunk :) és betettem gyerek zenét a babával a a karomon és vele táncoltunk :)
Gyereket bárhogy megütni annyit jelent, hogy elfogyott az összes nevelési eszközöm, vagyis kudarcot vallottam.
Kutyakiképzésben két fogalmat használnak, az egyik a nevelés, amikor jutalomra építve zajlik a tanítás, a másik az idomítás, amikor megverik a kutyát. Ezt csak példaként írtam le, mert van párhuzam szerintem. Kutyánál és gyereknél is hibás megközelítés az idomítást alkalmazni, nekem félelem miatt ne tegye azt, amit kérek, mert az nem eredmény.
nálunk mindennapos volt a verés ás úgy, hogy nem voltunk rosszak, csak gyerekek!
miért kellett lepontozni, amiért én nem bántom a gyerekem??
Kedves utolsó válaszoló! :)
Engem, és a férjem soha az életben nem ütöttek meg a szüleink. Mindketten - azt gondolom - nagyon nagy dolgokat értünk el, és mindketten büszkék vagyunk arra, hogy barátainknak IS nevezhetjük őket.
Hiába ventillálsz - az általános tapasztalat sokkal inkább az (és az nem csak az empíria, hanem a kutatások is ezt mutatják), hogy az agresszió, az autoriter szülői magatartás ezerszer inkább predesztinálja a gyermeket az általad vázolt szétesettségre.
Jó ha utánajársz: a gyermekbántalmazások (amelyekről statisztika készül, tehát az elcsattanó egy-két pofon ebben nincs benn) soha nem voltak jelen a világban ennyire masszívan, mint amennyire most - és ezután tedd hozzá azt, amit látsz az iskolákban.
Nincs olyan, hogy modern nevelés, mert ebbe a kalapba te sok dolgot húzol, amelyek nem függenek össze egymással, eleve az alapkövetkeztetés is téves, amely szerint ezzel a nevelési móddal lehet gyerek és szülő között tiszteletet építeni.
Nekünk (és ezer más szülőnek is) baromi jól sikerül gyereket nevelnünk ilyen módszerek nélkül. Az én lányomnak pl. a csodájára járnak, és maximálisan biztos vagyok abban, hogy a mi nevelésünk szörnyű modern nevelésként aposztrofálnád. Én pszichológus vagy, a férjem bár nem pszichológus, de orvosként is egymilliószor találkozik naponta ennek a "csak egy-két pofon csattan" elvnek a hatásaival. Nem vezet sehová.
Tégy, ahogyan jónak látsz, de hadd kérjem ki magamnak, hogy azt gondold, az én gyerekem züllött lesz, csak mert rászánom magam az adott esetben nehezebb -de mindenképp hosszabb- útra, és a tiszteletet nem megfélemlítéssel harcolom ki.
A gyermekem engem igazol (és a nemzetközi szakirodalom is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!