Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SOS! Most mit csináljak! Mi...

SOS! Most mit csináljak! Mi lesz ha elmondja az oviba?

Figyelt kérdés
5 éves lányom épp akkor jött be a wcbe amikor betétet cseréltem. Majdnem sirva jérdezte miérg vérzik a nunim. Annyira ideges lettem beküldtem a szobába. Most mit mondjak neki? És ha az oviba elmondja mit fognak rolam gondolni az ovonők. Istenem elsüllyedek szégyenembe tényleg
2014. okt. 15. 19:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%
Mondd el az ő nyelvén, hogy egy természetes, nincs baja anyának, nem beteg. A néniknél ez előfordul, de erről nem illik beszélni stb..
2014. okt. 15. 20:16
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túl reagálod. A menszesz természetes dolog, nem kell szégyellni. Persze azért az ajtót de zárhattad volna, de már mindegy. Nyilván a kislány meglepődött attól amit látott. De nem hiszem hogy buta gyerek. Ülj le és magyarázd el neki hogy az amit látot az nem rossz dolog, és nem fáj neked. Hidd el meggyukszik és elfelejti. Rám egyszer a 3 éves fiam nyitott rám. Igaz én a kádban ültem, és a betétet véletlenül a földön felejtettem. Barna folt volt benne már csak. Megkérdezte anya bekakáltál? Mondtam hogy be fiam. Nevettünk rajta, másnapra el is felejtette.
2014. okt. 15. 20:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen hozzáállás miatt van annyi "megjött, de félek elmondani anyának" kérdés.

Tök jó tippeket kaptál, menj, beszélj a lányoddal. Kicsi még, de pl a magocskás sztori teljesen megfelel az ő szintjének. Nem kell neki nagy feneket keríteni, hisz ez is olyan természetes dolog, mint a levegővétel.

Az, meg hogy elmondja az oviban....kit érdekel? Az óvónők is menstruálnak, és biztos hallottak cifrább dolgot is.

2014. okt. 15. 20:18
 14/19 anonim ***** válasza:
86%
Az én lányom is rámnyitott 2,5 évesen, épp tampont cseréltem. Következő cserénél megkérdezte, hogy bejöhet-e, meg mi ez. Elmagyaráztam, a szitut, és ezzel kb le is zártuk. Ha talál egy tampont valahol (bolt, más fürdőjében)akkor maximum beközli, hogy anyának is van, a cunijába kell tenni, mert megjött neki és véres kicsit....Most 3 éves, de nem agonizálja túl a dolgot :)
2014. okt. 15. 20:24
 15/19 anonim ***** válasza:
86%

8as vagyok

nem hinném,hogy túlreagáltam.kérdeztél,legjobb tudásom,tapasztalatom alapján válaszoltam.

ugye nem arra számítottál,h ezen a portálon erősíteni fogják benned a gátlásaidat,felesleges riadalmadat?itt minden válaszoló ha jól olvastam a segítségedre volt.

remélem le tudod vetkőzni a gátlásaidat ilyen téren a lánykáddal szemben.

mi lett volna ha rátok nyit amikor a pároddal vagy?bármikor megeshet.az se sodorjon kétségbe,mert traumaként fogja megélni a kicsi

2014. okt. 15. 21:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok! Szerintem én sem reagáltam túl. Nem felvilágosítani kell, hanem normálisan elmondani az ő szintjén, én sem tartottam róla 10 perces előadást. Megkérdezte, válaszoltam rá és teljesen természetesnek veszi, mert hogy az is. Ha nem azt látja, hogy ez neked ciki, nem is reagálná túl.
2014. okt. 15. 21:42
 17/19 anonim ***** válasza:

" Esszeru lee beszeli a gerekkel es elmodi eki, og ez ormalis a aglaokal es a felottekel."

Tönkrement a gép billentyűzete miközben irtam es nem láttam mit alkottak. Tehat: Ésszerű lenne beszélni a gyerekkel es elmondani neki, hogy ez normalis a nagylanyoknal es a felnőtteknél. Kettes voltam.

2014. okt. 16. 04:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy amiatt kellene elsüllyedned inkább, ahogyan reagáltál. Inkább gondold át ezeket a dolgokat, hogy hogyan fogod a gyermeked elé tárni, ha bekövetkezik. Akárhány éves, nem lehet tabu téma. Nyilván a saját nyelvén kell elmagyarázni neki és nem részletekbe vágóan. Ahogyan reagálsz, visszakapod 10 év múlva.
2014. okt. 16. 08:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A felvilágosítást bizony el kell kezdeni már korán, hiszen ezek teljesen természetes dolgok, az élet részei! Kamaszkorában már késő lesz, soha nem fog hozzád fordulni a problémájával.

Én úgy érzem, hogy a te lelkedben nincsen ez az egész lerendezve, bizonyára a te gyerekkorodban is tabuként kezelték a szüleid.

Egy 5 éves már rengeteg mindent megért. A magos magyarázat nagyon jó, amit valamelyik válaszoló javasolt. Ez pont az ő kis szintjén van. Természetesen magánügy a csere, mint ahogyan a wczés is, ezért meg kell tanítani kopogni az ajtón. De nem kellett volna bezavarnod a szobájába magyarázat nélkül. Annyit kellett volna mondanod, hogy mindjárt elmondod mi a helyzet, picit várjon odakint, amíg végzel. Lazán, természetesen, nem görcsösen.

2014. okt. 16. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!