Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Be kellett volna iratnom az...

Be kellett volna iratnom az oviba áprilisba vagy csak jövőre? (tudom unalmas már a kérdés, de válaszolnátok? )

Figyelt kérdés
Fiam jövő február 27-én tölti a 3 évét. Úgy tudtam, hogy neki 2015 szeptemberben kell kezdeni az ovit legkésőbb. Ismerősöm lánya januárba lesz 3 éves,de ő beiratta az oviba mondván,hogy kötelező.
2014. máj. 20. 23:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Te tudod jól! Majd 2015. májusban kell beiratnod.
2014. máj. 20. 23:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Hasonló vajon, most hogy is van ez...kerdessel felhivtam az illetekes onkormanyzatot, ahol nagyon rendesen tajekoztattak az alapjan a kovetkezo a helyzet:

A baratnod kvazi jol tudta, hohy kotelező 2014-tol, de újabb jogszabályi modositast kovetoen a 3 eves korhatar kotelzo jelleggel ujra kitolodott 2015. szeptembereig. Azaz te jol tudod, hogy még nem koteező beiratnod a gyermeked. (Ő valoszinű nem olvasta/halotta, hogy ujre eltoltak egy evvel, ami azt hiszem azert nem is feltetlen elvarhato minden otthon levo kismamatol, hogy napi szintem kovessek a jogszabalyok valtoztatgatasat, foleg ha "hír" meg a halasztgatasbol nincs ugyanannyira.)

Azonban, ha nem jar a gyermek bolcsodebe es pl. oktoberben vagy epp januarban stb. betolti a 3-at es anyukanak, apukanak vissza kell mennie dolgoznia (alapesetben a GYES folyositasa megszunik a gyermek 3. eltevenek betoltesevel, illetve a munkahelyre is vissza kell menni, hacsak nem.masik fiatalabb gyerekkel maradna otthon az edesanya...)Plusz lehet nagyszulok se tudnak vigyazni a gyerekre..ilyenkor kotelesek ovodai ferohelyt biztositani, csak a gyermek nem szeptembertol fog oviba menni, hanem a szulinapja utani elso napon, addig meg marad otthon.

Persze, ha a korzeti ovodaban, ahova lakcim szerint tartozik a gyerek nincs/nem.lesz hely, akkor automatikusan masik ovit ajanlanak, ahol van hely es ahova lehet vinni a gyereket.

Ha a gyerek bolcsis, akkor szinten evkozben a szulinapjat kovetoen atveszik. Illetve ilyen esetben maradhat a bolcsiben is, ha nem.tudjak atvenni vagy az anyuka nem akarja, hogy menetkozben atmenjen oviba (elvileg).

Sok helyen ugy tudom maximum decemberi szuletesuekig veszik be igy menetkozben a gyerekeket, de engem a sajat gyerekem szuletesi ideje miatt ez mar nem.erintett, igy kulon nem.kerdeztem, hogy mint a te esetedben mi van akkor azokkal, akiknek a gyermeke februari, ovinak meg vege van mondjuk juniusban (?) es kozben szuloknek mennie kelldogozni es nincs masik gyermek. (vszeg ugyanez).

A masik, kisebb gyermek annyiban erdekes, hogyha anyuka kistestverrel otthon van (vagy nagyszulo, apuka), akkor a nagyobb testver ovodaba folvetele hatrebb kerul, mint azoke, akiknek az anyja egyszeruen nem tud otthon maradni, mert letelt a harom ev.

remelem masnak segitseg lesz

2014. máj. 20. 23:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Az enyém pont ma két éves, tehát ebből a szempontból egyidősek :)

Na, miután kidicsekedtem magam, a lényeg:

Nem kell beíratnod, majd csak jövő tavasszal.

Megkérdeztem a vezető óvónőt, mert én sem voltam biztos benne.

2014. máj. 21. 13:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. máj. 22. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!