SOS! Most mit csináljak! Mi lesz ha elmondja az oviba?
Kicsit ciki persze, de azért nem kell elsüllyedned, gondolom, az ovónők is szoktak menstruálni.
A gyereknek meg egyszerű szavakkal el lehet magyarázni, hogy pl. a nagylányság ezzel jár, de ez nem seb vagy bibi, hanem természetes dolog és ilyenkor kis pelust :) viselsz, amit betétnek hívnak. Viszont nem illik mutogatni, ezért szeretnéd, ha a jövőben nem nyitna rád a vécén, hanem kopogjon.
2014. okt. 15. 19:21
Esszeru lee beszeli a gerekkel es elmodi eki, og ez ormalis a aglaokal es a felottekel.
2014. okt. 15. 19:23
Erőltess magadra nyugalmat, csinálj úgy, mintha tök természetes lenne a dolog, merthogy az is. Ha ijedezel, annál inkább azt hiszi, hogy baj van. Válaszolj a kérdéseire az ő szintjén, de nem kell teljesen felvilágosítani, csak amire magától is kíváncsi.
Probald valamivel elvenni a figyelmen, talalj k valami t, mond, hogy nem ver volt. Hazugsag sem jó, de meg tul kicsi ahoz, hogy elmagyarazd neki, mert akkor az lesz a téma az oviban.
Szia! Szerintem menj be hozzá és beszéljetek. Mondd el neki, hogy ez természetes, minden felnőtt nőnek vérzik minden hónapban, de ez nem gond, nem fáj és nem is betegség. Mi is túl vagyunk ezen a fiammal. Persze megkérdezte, hogy miért van ez. Én azt mondtam, hogy a magocska a hasamban minden hónapban megérik, hogy lehessen belőle kisbaba. Ha nem lesz, akkor így távozik, hogy megérhessen egy másik mag.Az sem szégyen, ha elmondja az oviban, szerintem hallottak már ott ennél cifrábbat is.
2014. okt. 15. 19:25
3 gyerekem van,nem titkolom egyik elől sem a dolgot.Nem nyomom a képükbe, :D de már a 3 éves fiam is tudja,hogy van amikor anya ,,beteg,, és kis pelust kell használnia. :) A 11 éves lányomat pedig már tavaly felvilágosítottam... szóval nálunk ez természetes,hisz tényleg az.A nők ,,velejárója,,. :D Nem dugdosom a betétet se,a tisztaságit se semmit. Így nem is nézegetik lopkodva...megelőztem a kellemetlen szitukat.
2014. okt. 15. 19:39
5 évesen még nem látta? 4 éves múlt a kislányom és teljesen természetes, hogy már látta, éppen ezért nem is sír ezért. Nem járkálok előtte meztelenül, de nem gondolom, hogy ezt 5 éves korban ennyire meg kéne ettől ijednie. Soha nem ment be veled? Én csak annyit mondtam, hogy ez normális és nincs baj. Az óvónők meg semmit nem gondolnak, hiszen egy bizonyos korig, minden nőnél ez van.
Beszélgess az 5 éves kislányoddal, a kérdésedből ítélve, nem ártana.
2014. okt. 15. 19:58
2014et írunk,és még mindig tabu téma a menstruáció??????????ez komoly?12 éves fiam van és talán 6 évesen nyitott rám,azóta tudja mi ez,miért van.többször kérdezett erről később,én újra elmondtam.gondolom nem értett egyből mindent.a hazugság megtéveszti és nyomot hagy benne.nem szabad.
ha te kínosan kezelsz ilyesmit,akkor a kislányod is így fogja kezelni valószínűleg,és az ő gyereke is stb.
az ovival meg ne foglalkozz,ha elmondja akkor elmondja,és tudni fogja az óvónő mi történt.és talán vele is előfordult.nem fognak rajtad csámcsogni,mert nincs is min.
2014. okt. 15. 20:03
9/19 A kérdező kommentje:
A 2es válaszát nem nagyon silabizálom ki, a többieknek köszi szépen a választ megpróbálom megbeszélni vele.
10/19 A kérdező kommentje:
7 és 8 válszoló nem értem min vagytok felháborodva annyira. Nem gondolom hogy egy 5 évest már fel kéne világositani. És nem még nem látta mert ez sztem az én magánügyem ahogyan a wczés is és a fürdés is.
Kapcsolódó kérdések: