Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérhetem a GYES "visszaállítás...

Kérhetem a GYES "visszaállítását"?

Figyelt kérdés

Ikreim vannak, akikkel most GYED-en vagyok. Jövőre szeretnénk vállalni egy újabb babát (még a GYED lejárta előtt), akivel 2 éves korig szintén GYED-en lennék.

Viszont az ikrek után a GYES nem 3 éves korig jár, hanem az iskolakezdésük évének végéig (tehát 6-7 éves korukig), amit az újabb szülés miatt most nem vennék igénybe (hisz 2 juttatás egyszerre nem vehető igénybe).

Lehetséges megoldás, hogy a következő baba 2 éves kora után kérjem az ikrek után járó GYES-t?

2010. jan. 23. 21:49
 1/8 Kriszta81 ***** válasza:
Természetesen igen. Ami jár az jár. :)
2010. jan. 23. 21:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem értek hozzá, de elmesélek valamit. Egyik barátnőm nem magyarországról kapta a gyed-et hanem ausztriából a gyerek 2 éves koráig. Utána amikor ez lejárt azt mondták neki,hogy kérje a gyest 3 éves koráig mert az alanyi jogon jár és hát ami jár az jár, de nem kapott semmit. Azt mondták neki, hogy ha lemondott róla akkor nincs olyan, hogy most meg még is szeretné. Lehet, hogy az ikreknél ez máshogy van, de szerintem mindenképp érdeklődd meg ezt valakitől aki ért hozzá!
2010. jan. 23. 22:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy kicsit más de elmondom, szerintem kérheted újra a GYES-t, a tesóm GYET-en volt majd elment dolgozni de nem működött a dolog és újra megigényelte a GYET-et. Szerintem te is megkapod mert jár.
2010. jan. 23. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is kérheted a Gyes visszaállítását.

Sőt ha lejár a Gyes, utána még elmehetsz anyaságira is a pici 8 éves koráig, ami a Gyes összegével megegyezik.

2010. jan. 24. 15:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

A Gyes mellett 8 órában is lehet dolgozni, míg az anyasági mellett max. 4 órában.

2010. jan. 24. 15:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, sokat segítettetek!
2010. jan. 24. 20:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, természetesen kérheted.

Nővérem csak nemrég, tőlem tudta meg, hogy ikrek után jár neki a gyes jelenleg is, így írt és megigényelte, azóta is kapja...

2010. jan. 24. 23:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez jó hír, köszönöm!
2010. jan. 25. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!