Az idegösszeroppanás szélén állok!? Valaki adjon tanácsot, mert nem bírom tovább!
Azért ide írom a kérdésem,mert itt vannak anyukák.
3 hónapja született meg a kislányunk. Az én szakmám óvónő a férjem külföldön építkezési válalkozó úgyhogy nem sokat van itthon. Imádok anya lenni 5 évet vártunk a csöpségre és ezért féltem is őt nagyon.
Egy hónapja meghalt a férjem apja és nagyon megviselt mindenkit,ugyanis csodálatos ember volt. Anyós ezmiatt odaköltözött hozzánk hosszú távra. Természetesen a páromnak visszakellett mennie dolgozni.
Azóta nincs éjjelem- nappalom. A gyerekkel jàró teendőim nem zavarnak szerencsére nagyon jó baba. Viszont amit anyós művel szánt szándèkkal gonoszságból az már elviselhetetlen. Múltkor kilopott 20 e ft-ot a pénztárcámból a lànyomnak olyanokat mond,hogy sokkal jobb lett volna ha én halok meg,mint a fèrje. Kieszi szószerint a hűtőt napi 5-6 000 ért vásárolok úgy,hogy én alig eszek,de egy forintot nem ad,ezt a pénzt költhetném a lányomra. Este mikor átmennék a babaszobàba hült helye a lányomnak keresem őt erre anyós hasán alszik. Végig aludja az éjszakát nem kell hozzá felkelni mégis kivette a kiságyból. Mindenhova jön velünk. Pár napja a védőnő előtt is lejáratott,hogy én rossz anya vagyok. A férjemnek könyörgök,hogy tírhítsa el innen,mert a vége az lesz,hogy lecsapom,de azt mindja,hogy legyek türelemmel,mert biztos a gyász. De nekem erre nincs energiám és idegrendszerem. Már kb minden második mondata után összeveszünk. Megpróbáltam már vele normálisan is leülni,hogy mondja el mi a baja velem,de csak azt a választ kapom,hogy a régi menyét imádja mai napig és,hogy mindent elfog követni,hogy szétmenjünk. Pedig mi imádjuk egymást a férjemmel nem vagyok se eltartott sem én szerintem minden teendőmet maghoz kèpest jól látom el. Ezek csak a nagyobb dolgok,de a nap 24 órájában azon van,hogy engem kikészítsen. Már ott tartok,hogy fogom és kidobom a lakásból lesz ami lesz.
Kérlek adjatok tanácsot,mit tegyek?
De ismerős helyzet :( Nálunk az anyám csinálta ezt.
Legyél határozott, mondd meg a férjednek, hogy az anyjának új lakást biztosítson, vagy rámegy a kapcsolatotok. Egy kisbabának sem jó, ha körülötte mindenki ideges.
Sajnos valószínűleg ez jobb nem lesz. Ha utál téged, akkor utálni is fog.
Menjen olyan helyre lakni, ahonnan nem tud beleszólni az életetekbe.
Neki nincs lakása? Ahol most laktok hivatalosan kinek a tulajdona? Anyós haszonélvező?
Nem tudsz mást tenni, a férjeddel kell megértetned a problémát. Különben anyósnak bejön a számítása...
Azon nem érdemes gondolkodni,h hogyan tovább, hiszen nem maradhat nálatok. Én annyira sem tolerálnám, mint te. Ez nem a gyász. Ilyen gyász nem létezik.
Amúgy meg mindjárt átszaladok, és megcsókolom az anyósom lába ujját,h olyan amilyen. :D
Nem vagy könnyű helyzetben, kedves kérdező, szerintem mindenképp próbálj meg változtatni ezen, mert hosszútávon nagyon nem fog jót tenni sem neked, sem pedig a kislányodnak ez a feszült légkör.
Ha a helyedben lennék, még baba nélkül sem tűrném, hogy valaki így viselkedjen velem, legyen az az anyósom, az apósom, a pápa, akárki ... Felnőtt emberek közt az együttéléshez szükséges egy alapvető tisztelet a másik iránt. Úgy látom ez nálatok abszolút nincs meg...
Nyilván habitus kérdése is, de én szépen leülnék az anyóssal beszélni, nem kérdezősködni, nem érdeklődni, hanem kerek-perec elmondani, hogy vagy elkezd normálisan viselkedni, betartja a ti szabályaitokat, nem macerálja fölöslegesen az unokáját, nem esz ki a vagyonodból, és nem járat le mások előtt, vagy ha ez nem tetszik, akkor mehet Isten hírével amerre lát.
Igen, nagyon szomorú, hogy elveszítette a férjét, de ez a viselkedés akkor sem írható a gyász számlájára. Beszélj a férjeddel is, kérd meg, hogy ő is gyakoroljon nyomást az édesanyjára, még ha távol is van, muszáj beszélnie vele, mégis csak az ő anyja.
Kitartás, és csak határozottan!
Igen,nekem jött és ez volt az utolsó csepp a pohárba. Beraktam egy idősek otthonába. A férjem is leteremtette az már neki is sok volt,hogy kezet emelt rám.
Már előbb megkellett volna tennem. Azóta nagyon barátságos itthon a légkör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!