Hol kezdődik, h valaki rossz anya; és hol kezdődik a túlzott tisztaság? én hova tartozom, furdal a lelkiismeret.
semmi segítségem(ha ez mentség...)
de szóval ma és tegnap nem fürdettem meg a babát(5h)mert tegnap korán elaludt valahogy így nem keltettem fel, ma meg nem lettem kész(nem tudtam leszakadni a netről...) az esti fürdetésre miközben ő elaludt és így megint nem keltem fel.
persze pelus tisztán tartva.
és amúgy az mit jelent, hogy a túlzott tisztaság árt, mert nem tallkozik bacikkal és nem alakul ki immun?
mikor áll fenn túlzott tisztaság?
nálunk baba mindig tiszta ágyneműben van, mindig tiszta ruhát adok rá, földre nem teszem le, de az én ágyamba ahol alszom oda igen, szinte senkihez nem járunk át/fel, csak nagyon ritkán, és hozzánk is alig jön valaki.
de por az szokott lenni és a rácsos ágyát is ritkán mosom át
Így nem fog nyelvet tanulni. Csak élő embertől, valódi interakcióban.
Hidd el, nyelvtanár vagyok. Úgyhogy ha nyelvet akarsz tanítani neki, akkor ülj le vele és az adott nyelven mutogass neki, játssz vele.
Passzív tévénézéssel semmit nem fog tanulni, mert nincs interakció.
de vannak idegennyelvű mesekönyvek, majd felolvasok neki, hátha ő érti majd..
meg gondoltam viszem gyerek nyelvstúdióba, olcsó nagyon
ez így, amiket leírsz nem jó dolgok. nem ezek a rossz anyaság ismérvei feltétlenül, de az biztos, hogy nem is a jó anyáké.
azt értem, hogy a baba elalszik és nincs szíved felkelteni fürdetni, de hogy azért mert netezel? ez durva! első a baba ellátása.
enyém 5 éves, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor maradt ki a fürdés. de akkor is reggel az első dolgunk volt... mondjuk ha már 2 napja nem is fürdetted meg, nem nagyon értem hogy jön ide a túl nagy tisztaság, nekem már ezzel ellentmondsz ennek.
egyébként ezt arra szokták mondani, hogy ha egy anyuka mindent sterilizál! pl. naponta átgőzöli a parkettát, kitisztítja a szőnyeg és csak ezután teszi le a földre, de ekkor is ha kiesik a szájából a cumi, egyből szalad kifőzni...
az, hogy tiszta ruhát adsz rá, az a minimum...
az, hogy nem teszed le a földre, szintén nagy baj. ott fog megtanulni minden mozgást, nem a puha matracon. ezzel hátráltatod a fejlődésben! szépen porszívózz fel és tedd le a földre! netezés helyett ülj mellé és beszélj neki, énekelj, meséld el az egész életedet! kb. semmit nem fog érteni belőle, de így tanulja majd meg a beszédet. meséből nem, hisz 5 hónapos, nem is érti, neki még a mimika az elődleges, az meg pont a mesében nincs meg, így nem tudja összekötni, ez éppen hátráltatja.
azonkívül menjetek nagyokat sétálni, este mikor jönne a kajaidő, gyorsan fürdesd meg, így nem marad ki a fürdés, hisz enni csak ébren lesz.
ha alszik akkor netezzél, addig be se kapcsold. ha meg felkelt, kapcsold ki, így nem lesz csábítás, hogy odaülj elé.
Először,ne nézzen még mesét 5 hónaposan,mert nagyon pici. A másik szerencsétlen még magyarul sem tud felesleges és csak árt ha nyelvet akarsz neki tanítani( nem is fog menni).
Ő is megizzad,ahogy egy felnőtt az,hogy nagy ritkán kimarad a fürdés valami miatt nem gond,de,hogy csak azért mert netezel hát ne is haragudj de lusta vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!