Hol töltitek a szentestét babával?
Mi évekig anyósnál voltunk, most szeretnék 3-asban ünnepelni, de férjem nem akar bele menni...
Szerintetek?
Nàlunk èvekig a szenteste rohanàssal telt, az èn szüleimnèl kezdtük majd rohanàs anyósèkhoz. 23 óra körül estünk haza.
Aztàn amikor megszületett a kisfiùnk azt mondtam ebböl elèg. Èn nagyon szívesen vendègüllàtok mindenkit. De a szenteste a miènk. Mindenki elfogadta, kivève a pàromat. Ö mèg 23- àn is mondogatta hogy nem mehetnènk -e mègis, de mivel ellentmondàst nem türöen ràvàgtam hogy nem, ezèrt nem eröltette tovàbb.
Egyèbkènt is 25- èn mindig anyòsèknàl ebèdelünk, 26- àn meg mindig a szüleimnèl ( ezen nem vàltoztattunk ). De a 24 az had legyen nyugiban csak itthon.
nálunk elég káosz a szenteste, utálom is :( valahogy elvész a kavalkádban a varázsa.
mivel mi nagy házban lakunk, ezért hozzánk jönnek és elég sokan. szüleim, apósomék, testvéremék, testvérem férjének a népes családja...
minden évben az volt megbeszélve, hogy mindenki hoz valamit, ne csak én főzzek, anyagi csőd és egyébként is a sógorom családjához már nekem nem túl sok közöm van. persze jó a viszony és szeretem őket, na de ne költsek már tízezreket az etetésükre. sajnos valahogy minden évben elmaradt a mindenki valamit, 1-2 ember hozott 1-1 tálca sütit...
én 2 napig főztem a 3 napra, az persze elfogyott már szenteste. vagy a családi karácsonyozás előtt jött hozzánk a jézuska, de akkor nem volt idő játszani vele, vagy utána, de akkor meg már nagyon fáradt volt.
én idén, 6 év után mondtam, hogy ezt nem csinálom! én szeretném ha hármasban lehetnénk, vagy esetleg mi menjünk valakihez vendégségbe, így meg van a lehetőségünk akkor hazajönni amikor nekünk elég, nem arra várni, hogy mindenki elhúzzon (tavaly 10 után mentek a vendégek).
már most családi vita van ebből :D
nem tudom mi lesz, de próbálok kitartani a véleményem mellett :D
szóval én megértelek :)
Dec24. csaladi karacsony. Reggel ajandekozas, majd unnepi ebed es utana csendespiheno, majd jatek.
Dec.25. anyosek + ferjem rokonaival karacsonyozunk
Dec26. anyukamek + rokonsagommal karacsonyozunk
Ket unnep kozott pedig a baratokkal/mas csaladokkal karacsonyozunk.
5eve ez a program es nalunk tokeletesen bevalt.
Nálunk is ez volt a helyzet. Én azzal érveltem a férjemnek, hogy ahogy az ő családja, úgy az enyém is joggal tart igény ránk, így nem lenne fair egyikükkel szemben, ha a másikhoz megyünk. Ez hatott.
A 24-ét együtt töltjük, a többi napot minden évben megbeszéljük.
Értesd meg a férjeddel, hogy ti már egy külön kiscsalád vagytok. Ha semmiképp nem megy bele, akkor viszont a te szüleidet is megilleti a 24.-e.
Akkor rettyintsen egy szupi karácsonyi vacsit, és jöjjön össze a család.
A férjed családja ne legyen már fontosabb, mint te, meg a baba.
Itthon.
Mindig én látom vendégül ezen az estén anyut,nagybátyámat,húgomat és férjét.
3 gyerekünk van.
Nálunk ez a hagyomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!