Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol töltitek a szentestét...

Hol töltitek a szentestét babával?

Figyelt kérdés

Mi évekig anyósnál voltunk, most szeretnék 3-asban ünnepelni, de férjem nem akar bele menni...

Szerintetek?

2014. szept. 24. 12:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Nàlunk èvekig a szenteste rohanàssal telt, az èn szüleimnèl kezdtük majd rohanàs anyósèkhoz. 23 óra körül estünk haza.

Aztàn amikor megszületett a kisfiùnk azt mondtam ebböl elèg. Èn nagyon szívesen vendègüllàtok mindenkit. De a szenteste a miènk. Mindenki elfogadta, kivève a pàromat. Ö mèg 23- àn is mondogatta hogy nem mehetnènk -e mègis, de mivel ellentmondàst nem türöen ràvàgtam hogy nem, ezèrt nem eröltette tovàbb.

Egyèbkènt is 25- èn mindig anyòsèknàl ebèdelünk, 26- àn meg mindig a szüleimnèl ( ezen nem vàltoztattunk ). De a 24 az had legyen nyugiban csak itthon.

2014. szept. 24. 12:37
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

nálunk elég káosz a szenteste, utálom is :( valahogy elvész a kavalkádban a varázsa.

mivel mi nagy házban lakunk, ezért hozzánk jönnek és elég sokan. szüleim, apósomék, testvéremék, testvérem férjének a népes családja...

minden évben az volt megbeszélve, hogy mindenki hoz valamit, ne csak én főzzek, anyagi csőd és egyébként is a sógorom családjához már nekem nem túl sok közöm van. persze jó a viszony és szeretem őket, na de ne költsek már tízezreket az etetésükre. sajnos valahogy minden évben elmaradt a mindenki valamit, 1-2 ember hozott 1-1 tálca sütit...

én 2 napig főztem a 3 napra, az persze elfogyott már szenteste. vagy a családi karácsonyozás előtt jött hozzánk a jézuska, de akkor nem volt idő játszani vele, vagy utána, de akkor meg már nagyon fáradt volt.

én idén, 6 év után mondtam, hogy ezt nem csinálom! én szeretném ha hármasban lehetnénk, vagy esetleg mi menjünk valakihez vendégségbe, így meg van a lehetőségünk akkor hazajönni amikor nekünk elég, nem arra várni, hogy mindenki elhúzzon (tavaly 10 után mentek a vendégek).

már most családi vita van ebből :D

nem tudom mi lesz, de próbálok kitartani a véleményem mellett :D

szóval én megértelek :)

2014. szept. 24. 12:45
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Dec24. csaladi karacsony. Reggel ajandekozas, majd unnepi ebed es utana csendespiheno, majd jatek.

Dec.25. anyosek + ferjem rokonaival karacsonyozunk

Dec26. anyukamek + rokonsagommal karacsonyozunk

Ket unnep kozott pedig a baratokkal/mas csaladokkal karacsonyozunk.

5eve ez a program es nalunk tokeletesen bevalt.

2014. szept. 24. 13:06
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Eddig anyósnál voltunk de mivel megszületett a lányunk én a 24.ét itthon hármasban akarom tölteni, mivel azt szeretném h ezt szokja meg h mamáék a 25 és 26. Mondtuk is az anyósnak h így szeretnék nem tetszett neki nem is reagált rá de mi eldöntöttük.
2014. szept. 24. 13:07
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk is ez volt a helyzet. Én azzal érveltem a férjemnek, hogy ahogy az ő családja, úgy az enyém is joggal tart igény ránk, így nem lenne fair egyikükkel szemben, ha a másikhoz megyünk. Ez hatott.

A 24-ét együtt töltjük, a többi napot minden évben megbeszéljük.

2014. szept. 24. 13:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi itthon leszünk, már tavaly bevezettük, akkor még pociban volt a babánk. Jöhet ide bárki, aki akar, de mi nem megyünk.
2014. szept. 24. 13:18
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk évek óta az volt a felállás, hogy 24-én elutaztunk az én szüleimhez (160 km), velük voltunk, másnap ugyanott a többi rokonnal, 26-án pedig a férjem szüleivel. Idén nem tudom, hogyan lesz. A napokban születik a babánk, szóval 3 hónapos lesz Karácsonykor. A férjem azt szeretné, ha Szenteste hármasban lennénk, a másik két napon pedig hozzánk jönnének a rokonok. Egyszeri alkalomról lenne szó, hogy ne kelljen a kicsit rángatni. Engem nem zavarna az sem, ha anyuék jönnének Szenteste, így a szokásos rendben lennénk együtt, nálunk tudnának aludni, de ő hallani sem akar erről. Azt szeretné, ha mi utaznánk el hozzájuk a kicsivel. Autónk nincs, ezért maradna a több órás vonatút. Szóval áll a bál, fogalmam sincs, hogyan fogjuk tudni megoldani. Végtelenül elszomorít, hogy senki se hajlandó engedni annak érdekében, hogy jól teljen az ünnep.
2014. szept. 24. 14:53
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Értesd meg a férjeddel, hogy ti már egy külön kiscsalád vagytok. Ha semmiképp nem megy bele, akkor viszont a te szüleidet is megilleti a 24.-e.

Akkor rettyintsen egy szupi karácsonyi vacsit, és jöjjön össze a család.

A férjed családja ne legyen már fontosabb, mint te, meg a baba.

2014. szept. 24. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Itthon.

Mindig én látom vendégül ezen az estén anyut,nagybátyámat,húgomat és férjét.

3 gyerekünk van.

Nálunk ez a hagyomány.

2014. szept. 24. 18:31
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Hármasban töltjük. De ha valamelyik nagyszülő egyedül lenne, akkor meghívnánk magunkhoz. Egyelőre azért nem ünnepelünk szülőkkel, mert egyik félről sem akarjuk megbántani a nagyszülőket. Így 24-e a mi napunk, 25-e az egyik nagyszülőké, a 26-a másik nagyszülőké.
2014. szept. 24. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!