Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség alatt maripen szedése?

Terhesség alatt maripen szedése?

Figyelt kérdés
sziasztok. 11 hetes kismama vagyok,2-3 napja sikerült megfáznom,orrfolyás,köhögés.. voltam a dokinál,ő maripent irt fel.. tudja hogy kismama vagyok,de ennek ellenére nem tudom hogy bemerjem e venni?! volt esetleg valaki aki szedte ugyan ezt a gyógyszert? a gyógyszertárban azt mondta a gyógyszerész hogy csak 4 napig szedjem.. de ennek ellenére nem tudom.. már most tul aggodok mindent..
2014. szept. 23. 19:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Mivel a penicillinek átjutnak a placentán, illetve kiválasztódnak az anyatejbe is, a Maripen tabletta adása csak indokolt esetben, az orvos fokozott figyelme és felügyelete mellett történhet terhesség idején.

A Maripen tabletta alkalmazása szoptatás idején nem javasolt.

2014. szept. 23. 20:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha nem túl súlyos a megfázás akkor inkább válaszd a házi gyógymódokat: pihi, meleg tea, kamilla, gőzölés, citrom, méz
2014. szept. 23. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!