Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki azért vállalt nehezen...

Van aki azért vállalt nehezen második gyereket mert a terhesség/szülés problémás volt? A második hogy alakult?

Figyelt kérdés
Kisfiunk nemsokára két éves lesz és egyre többször szóba kerül a kistesó téma. De a terhességemmel nagyon szenvedtem és szülés után is probléma volt ezért nagyon félek még egyet vállalni. Leírnátok a tapasztalataitokat hátha sikerül egy kis bátorságot merítenem?
2014. szept. 15. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:

A terhességem szörnyű volt. Vizesedés, dagadás, vérzés, görcs, állandó asztma rohamok, folyamatos kórház és +35kg, hiába a diéta. Császár lett, ahol nem hatott az érzéstelenítő, úgy vágtak fel, majd a gépek sípoltak, elájultam. A műtét után alig bírtam lábra állni, fél év volt, mire menni tudtam rendesen. És nem hagytam el magam, nem erről van szó.

Ő most 3 és fél éves.

Majd teherbe estem, de rettegtem. És komolyan mondom, észre se vettem, hogy van egy pocaklakóm. Semmi gond nem volt. Még hányinger se. A 38. hétre lett lefixálva a császár, reggel 7-re bementem, délután már szoptattam, zuhanyoztam, lementem a büfébe. Szóval minden másképp volt, és fogytam terhesség alatt 20kg-ot, pedig nem diétáztam.

2014. szept. 15. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:

A bátorságom akkor jött meg, amikor lányom 4 éves lett és eszméletlenül tüneményes lett. Akkor jöttem rá, hogy ez mindent megér, és belevágtunk a babaprojektbe. Ahogy láttam növekedni, egyre csak azt éreztem, hogy még jobb minden, egyre okosabb, egyre ügyesebb, én meg egyre büszkébb vagyok rá. Nem jött ki könnyen a drágám, de hát na...az csak egy állomás volt. Az első év sem volt könnyű, mert iszonyatosan sírós baba volt. De aztán ahogy nőtt, egyre jobban megszépült minden. Szóval a kezdeti nehézségek ellenére is nagyon megéri!

Most még csak 8 hetes vagyok, és nem viselem kifejezetten jól, de látom az alagút végén a fényt, mert egy gyerkőc hatalmas érték, úgyhogy bármi áron, de kihordom és örülni fogok neki, és mindent átvészelünk. :)

Úgyhogy nekem 4 év kellett ahhoz, hogy elfelejtsem azt, hogy mi nem volt jó, és most azt erősítem magamban, ami jó. A létezése, a lénye fantasztikus a gyerekeknek. Úgyhogy bármi is lesz, érte megéri.

Bocs, ha nyálas voltam. De terhesen elragadnak az érzelmek. :)

2014. szept. 15. 13:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Epilepsziás vagyok. Volt egy pár nagyrohamom az első terhesség alatt (az egyiknél esés közben olyan monoklit szereztem, hogy úgy néztem ki, mint akit megvertek), ájulással, rángatózással. A szülés tremészetesnek indult, aztán a vajúdás alatt is volt rohamom, úgyhogy sürgősségi altatásos császár lett. Egyébként 4,3 kg volt a gyerek, és nem is tágultam :)

Viszont nagyon gyorsan felépültem, 26 hónapig szoptattam.

4 év múlva jött a 2. gyerek, szintén rohamokkal tarkított terhesség volt, progi császárral. Ismét gyors felépülés. Őt is 12 hónapig szoptattam.

2014. szept. 15. 14:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja, és mindkettőnél +25 kg, durva vizesedés, terhességi diabétesz.
2014. szept. 15. 14:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Uhh van akinek még rosszabb volt mint nekem. Hát azt hiszem megvárom amíg a félelmemnél nagyobb lesz a következő baba iránti vágy és akkor belevágunk. Szép napot mindenkinek és zöld kezek mentek! :-)
2014. szept. 17. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!