Van vagyis volt közöttetek olyan kismama akinek az anyukája és a család a terhesség utolsó pár hetében, napjában egyáltalán nem telefonált, nem érdeklődött a hogylétetekről?
Szerintem csak a hormonok dúlnak benned. Nem is értem a dolgot.
Miért nem hívtad fel az anyukádat te aug. 8. óta?
"Nekem ez megalázó,mert úgy gondolom egy édesanyának ez kötelessége lenne." A gyermeknek szintén "kötelessége" érdeklődni az édesanyja felől.
első: igen,igazad van ebben hogy én is felhívhatnám, de a férjemmel azt beszéltük hogy nem nekem kellene ebben a helyzetben felhívni és újságolni az éppen aktuális állapotomról.Eddig bárkivel beszéltem,mindenki azt mondta hogy terhessége utolsó hónapjában a család lázban égett,érdeklődött és azt sem tudták hogy segítsenek.Én nem azt mondom, ahogy írtam is hogy állandóan hívogasson, de én kíváncsi lennék a lányom állapotára pont ma amikor ki van írva.Lehet hogy túlmisztifikálom,de én így látom.Egyébként könnyű terhességem van,mosok,főzök,takarítok,teregetek,utazok busszal-vonattal,szóval nem hisztizek,nem pöffeszkedek itthon csak jól esett volna 1 hívás.A sógornőm(férjem nővére) minden nap ír nekem emailt és nagyon jól esik.Másik sógornőmék tegnapelőtt mentek el tőlünk,itt voltak vendégségben 3 napig.Érdekes, hogy a férjem családját foglalkoztatja a hogylétünk és a baba érkezése,az én családom meg fittyen sem hány rá.Egyébként a férjem főnökasszonya anyukám barátnője és a napokban felhívta anyukámat és érdeklődött hogy mi újság?Mikor beszéltél a lányoddal?stb.(elutazott a főnökasszony, így nem tudta hogy mi van velünk,de anyukámmal beszél telefonon,szóval ezért tette fel ezeket a kérdéseket).Anyukám válasza az volt, hogy azért nem telefonál nekünk,mert sok a telefonszámlája és mi más szolgáltatónál vagyunk,ezért neki ez sokba kerül.Mi a véleményed erről első válaszoló?még mindig úgy látod hogy akkor az én kötelességem?Természetesen ha megszültem vagy kórházban vagyok értesítjük..
második:nem beteg anyukám,június végén vettünk 1 házrészt és júliusban 2 alkalommal feljött segíteni a férjével a felújításban és e hó elején pedig költöztünk, úgyhogy nagyon ki volt számítva az időnk.Nagy segítség volt hogy jöttek, de mi nem vártuk el,ők ajánlották fel.Mindketten dolgoznak a férjével de sajnos a pénzt nem tudják beosztani.Állítólag a telefonszámla sok, de minden héten a manikűrös és fodrász nem sok??
Első vagyok, bátran pontozzátok le ezt is.:)
36 éves vagyok, két gyerekem van, és minden nap a reggeli teendőim között van, hogy édesanyámat felhívjam. Minden reggel. Megkérdem, hogy ébredtek, mit főz, megy-e boltba... csupa általánosság, de neki és nekem is fontos ez.
Mi is más szolgáltatónál vagyunk, ő is sokallja a telefonszámlát, így ő nem hív engem. DE! Ő is minden nap felhívja az édesanyját. Rá nem sajnálja a pénzt, rám igen. Felhívja az anyját, a nagymamámat, aki felnevelte, akinek hálás, hogy létezik. Én szintén ezért hívom fel az enyémet. Mert bármilyen a viszonyunk (pl. ha rá hallgatok, nem lennék együtt a férjemmel, mindig pénzt kér kölcsön, mert nem tudja beosztani), ő az édesanyám. Ha ő nincs, én sem lennék.
Kisvárosban lakunk, 10 perc biciklivel az út, de idén kb. 5x volt nálunk, ebből 3 a gyerekek szülinapja/névnapja.
Ő inkább azt szereti, ha mi megyünk. Bármikor vigyáz a gyerekekre, minden vasárnap ott ebédelünk. Ő ilyen, én így fogadtam el őt. Megváltoztatni nem tudom, de szeretem. Ő az anyám.
nálunk anyával megromlot a viszonyunk, nagyon kemény fejű asszony, kitagadott, stb
de azért tartottuk a kapcsolatot(úgy-ahogy)és én is kiakadtam már azon, hogy itt vagyok babával a pocakomban és annyi nincs, hogy hogy vagyok. ezt visszahallotta más rokontól, így felhívott, de az a kimértség, és 3 lépés távolságtartás...inkább ne hívott volna.
utána azon agyaltam egyáltalán közöljem e hogy megszületett, mert annyira nem érdekli.
de az élet megoldotta.
adott neki egy akkora pofont, hogy rájött magától, hogy van lánya. nem lettünk ugyan egy idilli családminta, de legalább már valahol normális, emberibb a légkör.
segíteni nemigen szokott, de néha-néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!