Csak én "lelkizem" túl ezt a név kérdést? Szinte minden kismama ismerősöm úgy elválogatott a végéig hogy vagy 3-4 név a tarsolyban volt és úgy voltak vele hogy majd vmelyik mellett döntenek a végén és kész.
Jaj...és mi van, ha kétéves korában döbbensz rá, h nem is illik rá a neve? Hogy inkább a másikat kellett volna?
Nem kell ennyire túlmisztifikálni. Honnan tudod, h milyen személyiség lesz? Ha tudnád, se segítenek, hiszen az felnőttkorig változik.
Ez meg....pff...nem tudom, hová tegyem, nagyon butácska gondolat...
"Figyelem hogy nem rúg e vmelyik névnél"
Ha rúg egyet, mit gondolsz? Vajon azért rúg, mert tetszik vagy azért mert nem tetszik neki?:DD
Megértelek :-)
Szerintem arra ne alapoz, hogy melyik névnél rúg. Nem tudom, hogy mennyi idős terhes vagy de ha majd megláttod a tökéletes nevet, úgyis érezni fogod, hogy na ez az:-) most még nem tudja senki megmondani, hogy milyen lesz a személyisége, de ha olyan nevet választottok, ami mind a kettőtöknek tetszik, akkor biztos, hogy nem fogod megbáni :-) Nyugi, úgyis lesz neve :-)
Köszi a lebutázást.
Egyébként épp ez az amit a 3 as írt hogy az a gondom hogy kitalálok vmit mondjuk és ránézek és egyszerűen nem illik rá. Akkor mi van? Hallottam már ilyet hogy nehezebben sikerült megszokni a nevét mondjuk vagy sokáig senki se hívta úgy csak vmi becenéven pl.
Nem tudom hány hetes vagy, de szülésig tuti eldöntitek!
Nekem is meg volt mindig a fiú nevem, hogy ha fiam lesz az lesz a neve, de mindenki leszavazott. A 38. héten lett meg a fiam neve, rá egy hétre szültem. Ráadásul olyan neve lett, ami eszembe nem jutott volna előtte, egyszer csak jött és tetszett mindenkinek. Illik is rá. Szóval tuti, hogy lesz neve a Te babádnak is! Ne görcsölj annyira rá!
Nálunk még úton sincs a baba, de már tudjuk a neveket.:)
Nálam úgy alakult ki a lány név, hogy a dédimet Annának hívták és nagyon szerettük egymást. De valahogy mégsem éreztem közel magamhoz ezt a nevet. Anyával sokszor beszélgettünk a nevekről és mondta, hogy neki nagyon tetszik ez a név, de én mindig tiltakoztam. Aztán egyszer megismertem egy Anna nevű kislányt. Bájos, talpraesett, egy igazi jelenség volt. Egyre jobban el kezdett tetszeni a név és ráadásul felnőtt fejjel már úgy gondolom, hogy nagyon kedves gondolat, hogy a dédim után nevezzem el a lányomat!:) A páromnak is a kislány miatt tetszett meg a név, így meg is egyeztünk benne.:)
A kisfiú név pedig a dédim testvérétől jön, akit szintén nagyon szerettem. Ebben sokkal hamarabb meg tudtunk egyezni a párommal. Amikor szóba jött szinte egyszerre mondtuk ki ugyanezt a nevet. Neki ugyanis a legjobb barátját hívták így, aki 18 évesen meghalt és ő akkor döntötte el, hogy a fiának ezt a nevet fogja adni. Így ha fiúnk lesz, akkor a Péter nevet fogja kapni.:)
Tehát mi úgy választottuk ki a neveket, hogy melyik kapcsolódott számunkra kedves személyhez. Én szeretem, ha egy név hallatán bevillan egy kedves arc.:) Jövőre fogunk elkezdeni próbálkozni a babával, de már el sem tudnék képzelni más neveket a gyerekeimnek, már most a nevükön nevezzük őket, amikor szóba kerül a téma.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!