Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyi, vagy dada/bébiszitter?...

Nagyi, vagy dada/bébiszitter? Nálatok ki segít be? Milyen gyakran egy héten?

Figyelt kérdés
Nem féltek, hogy lemaradtok a babátok fontos pillanatairól? Miközben meg nagyon is elkél a segítség? 10 hónapos anyuka
2014. szept. 19. 11:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%

első válaszoló biztos, hogy a "10 hónapos anyuka" aláírást tartotta viccesnek, hisz kiidézte, nem másra gondolt :) a többi meg a válasza.

nekem nem segít senki hetente, havonta anyukámnál van a gyerek 3-4 órát, de ezt is csak nagyobb korától, mikor visszamentem dolgozni. 2 éves koráig minden pillanatban velem volt. akkor kicsit sok volt néha, utólag már nem bánom, minden nehézségével jó volt :)

2014. szept. 19. 12:19
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Másfél évesek voltak a nagyok (akik ikrek), amikor elkelt a segítség, diploma utáni vizsgákat kellett letennem. Bébiszittert hívtam heti 3x3 órára, de közben otthon dolgoztam, tanultam egy emelettel lejjebb. A bébiszitter csak játszott velük, meg levegőztetett, sétáltatott.

Azért nem nagyszülőket hívtam, mert ők még dolgoznak, plusz engem zavart, hogy bele akartak szólni mindenbe, a bébiszitternek meg elég azt mondani, hogy most ezzel játszatok, vagy ezt add uzsonnára, és kész, míg a nagyszülő gyakran akadékoskodik, hogy de mért nem így, mért nem úgy, stb. :)

2014. szept. 19. 12:19
 13/24 anonim ***** válasza:
86%
Senki nem segít jelenleg. Egyébként az apja szokott, de ő most misszióban van, majd februárban jön. Elváltunk. Heti 2 délután szokta elvinni a gyereket, 5-től 8-ig. Ezen kívül kb havi 1x, vagy kéthavonta 1x egy ott alvós estére. Most elment augusztus elején, fél év.
2014. szept. 19. 12:27
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

Két hetente egy szombatot, vagy egy fél szombatot töltött a kisfiam a nagymamánál (anyósomnál), úgy 1,5 éves kora óta. Az anyukámmal sokáig egy házban laktunk, így sokszor előfordult, hogy pl kiment játszani az unokával az udvarra, vagy feljött hozzá és a szobában játszottak. De még anyukám is dolgozik, szóval ezek nem minden napos dolgok voltak. Amíg a fiam mamázott, addig én takarítottam, vagy bevásroltam, avgy a kertet rendeztem. Szóval láblógatásra nem nagyon volt idő. :) A férjem nagyon sokat dolgozott, úgyhogy ezen kívül, mindig velem volt a fiam.

Több mint egy éve külföldön élünk, itt aztán nulla a segítség. 1 éve jár a kisfiam itt oviba, de az is csak heti 15 óra. A többi időt velem tölti. Mondjuk itt apa kevesebbet dolgozik, így azért érdemben több időt tud a kisfiunkkal tölteni. Elviszi bicajozni, játszótérre. Addig én nyugodtan kitakarítok, vagy dolgozni vagyok. :) Egyébként most várom a tesót, így azért örülnék, ha lenne itt egy nagyi, aki elviszi néha pár órára a fiamat.

2014. szept. 19. 12:31
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hál istennek velünk lakik anyósom és ő segít pici kortól. Bár főleg akkor voltam hálás mikor visszamentem dolgozni mert amíg itthon voltam megoldottam azért egyedül is inkább ő megfőzött néha helyettem ha egész éjjel mondjuk fent voltam a baba miatt. Amikor visszamentem dolgozni meg kész áldás hogy itt van mert a férjemmel olyan a műszakbeosztásunk hogy másként nem tudnánk megoldani az oviba menetelt meg hasonlóakat. Most lehet lepontozni hogy anyósomnak szültem meg hasonlók amiket itt általában a "tökéletes anyák" szoktak. Ez nálunk így bevált anyósomnak is jó mert sajnos apósom akkor halt meg mikor én várandós voltam és legalább ő sincs egyedül és újra fontosnak érezheti magát. Anyósom már nyugdíjas és azt mondta neki mi vagyunk a legfontosabbak és szívesen csinálja.
2014. szept. 19. 14:24
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
szerencséd van, hogy jó anyósod van! :)
2014. szept. 19. 15:04
 17/24 A kérdező kommentje:
15-ös, tényleg szerencsés vagy! :) Igen, én azt vettem észre, hogy interneten szuperanyukák vannak csak, mégis minden barátnőmnek van állandó segítsége, nagyi vagy dada személyében, ritka ha nincs rá lehetőség. Így legalább biztos nem tv-n és youtube videókon nő fel a kisgyerek. Szerintem nem haszontalan. Természetesen aki nem teheti ezt meg, az nem tud mit csinálni. Azt sem ítélem el.
2014. szept. 19. 17:32
 18/24 anonim ***** válasza:
48%
1es vagyok. Látom szöveget értelmezni nem nagyon tudsz, bár megértem, hisz olyan fiatalka vagy :)
2014. szept. 19. 17:45
 19/24 anonim ***** válasza:
84%

10 hónapos korukban, azt hiszem, a két kezemen meg tudom számolni, hányszor voltak nagymamákra bízva. Volt ilyen, de nagyon ritkán. Most már "nagyok", 2 és 4 évesek, hetente egyszer a szüleim, egyszer pedig anyósom hozza őket haza a bölcsiből/oviból, havi egyszer pedig anyósomnál alszanak.

Dadus nincs, nincs rá szükségünk szerencsére.

2014. szept. 19. 18:38
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
5 hónapos a lányom, a férjem is és én is itthonról dolgozunk, ezért ha olyan dolgom akad, akkor rábízom őt a férjemre. Viszont néha menni kell, egyszerre mindkettőnknek (a mi munkánkban, muszáj) olyankor egy régi barátnőm szokott vigyázni a kislányomra, akinek csecsemőgondozó a szakmája, így én tökéletesen nyugodt vagyok, persze aggódom érte, meg hiányzik, de tudom, hogy a lehető legjobb kezekben van. Szüleink távol élnek, így ők csak látogatóba jönnek.
2014. szept. 19. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!