Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek állandóan ideges?

Figyelt kérdés
Két kisfiam van, egyedül nevelem őket, szerencsére a nagyszülők besegítenek, de így is nehéz. Emiatt gyakran vagyok ideges, ok nélkül veszekszem a fiukkal, kiabálok, főleg este, mikor nem akarnak elaludni, olyankor úgy érzem nem bírok magammal, fáradt vagyok, de még ezer dolgom lenne, és nem bírom őket ágyban tartani, ilyenkor kiabálok veszekszem. Tudom, hogy csak a saját tehetetlenségem miatt van, de mégis szörnyen érzem magam utána. El is mondom nekik, hogy nem rájuk haragszom, csupán csak fáradt vagyok, de akkor is rettenetesen érzem magam. Szedek magnéziumot, de mintha hatástalan lenne. Most a nagy iskolás lesz jövőre, és egyre többet kellene vele foglalkozni, hogy fejlődjön de néha nincs türelmem hozzá. Mit tegyek, hogy megváltozzak, tudom, hogy bennem van a hiba! Hogyan legyek türelmesebb, megértőbb, hogyan vezessem le a dühömet, fáradságomat, hogy ne a gyerekeken csattanjon?
2014. szept. 15. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerető és valeriana relax. ;-)
2014. szept. 15. 10:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen csinálj minden héten olyan programot, ami NEKED (is) öröm. Amit várhatsz, ami élményt ad, ami kikapcsol. Persze, hogy elfárad az ember, neked is fel kell töltődnöd.

Gondolj sokat a sikereitekre, ez is erőt ad. Megdicsérte a gyereket az óvó néni vagy téged a főnök, vagy sikerült valami, aki korábban nem (például neked a sütés vagy nekik az "r" hang").

És próbáld egy kicsit távolabbról, távlatából nézni azt a dolgot, ami épp bosszant. Hogy annak mi is a jelentősége nagyobb léptékkel mérve.

2014. szept. 15. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Futás, sport, barátnőzés,kikapcsolódás legalább havi egyszer.
2014. szept. 15. 11:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Amit az 1. mond, nekem is az vált be, komolyan!

Egyedül nevelem a lányom jó ideje, én is sokszor idegbeteg vagyok emiatt, de mikor találtam valakit magamnak, akkor egy kiadós szeretkezés utáni napon akár fát is lehetett volna vágni a hátamon.

Aztán mikor vége lett visszavedlettem házisárkánnyá, majd most ismét kialakult egy jónak ígérkező kapcsolatom, most is sokkal jobbak a napjaim.

Hidd el, a szeretet csodákra képes. Ha szeretve vagy, minden sokkal könnyebb. Na és a szex is kell!! :))

2014. szept. 15. 12:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Aaaaaz biztos! :)
2014. szept. 15. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!