Nekem 3 éves és mostanában mondja is,hogy "nem szeretlek" dacos,akaratos,és mintha nem is szeretne velem lenni.
2014. szept. 6. 10:11
1/8 anonim válasza:
nem
2014. szept. 6. 10:16
2/8 anonim válasza:
Jaj, hatezt minden gyerek kimondja egyszer es a durci korszak is előjön hosszabb, rövidebb időre. Nem kell komolyan venni.
2014. szept. 6. 10:29
3/8 anonim válasza:
Persze hogy dacos és akaratos, most van a dackorszak közepén. Feszegeti a határait, amiket Te jelölsz ki neki, úgyhogy természetes hogy emiatt néha neheztel rád. Attól még szeret. Légy vele türelmes és ölelgesd sokszor!
2014. szept. 6. 10:51
4/8 anonim válasza:
Az enyém mondjuk még nem mondta, hogy nem szeret, de teljes a dac nálunk is. 3,5 éves és úúúúgy, de úúúgy ki tud akasztani, a nem-mel és a nem akarom-mal, hogy csak na :) Ezt sajnos túl kell élni, általában ilyenkor olyat mondanak, amivel tudják, hogy feszítik a határt, de nem gondolják komolyan. Ilyenkor mond azt neki, hogy "nem baj azért én szeretlek téged" ;)
2014. szept. 6. 11:19
5/8 anonim válasza:
Mérei-Binét féle Gyermeklélektant olvasd el és nem lesz ilyen kérdésed.
Amúgy a nem szeretlek ilyenkor a határok próbálgatása, provokáció és inkább azt jelenti, hogy haragszom - a gyerekek világképe ennyi idősen még jelentősen eltér a felnőttekétől.
Azért is javasoltam a fenti könyvet, hogy ne saját értelmezésben értsd amit mond.
2014. szept. 6. 15:29
6/8 anonim válasza:
A dacolás, hiszit közepette megkaptuk már a családból egy páran a kisfiunktól, hogy ha valamit nem engedtünk meg neki vagy megszidtuk valamiért és éppen rossz napja volt, hogy nem szeretlek, de valójában nem úgy gondolják, csak azért mondják, mert mérgesek. De ezt is ki fogják nőni. Viszont az, hogy ténylegesen azt éreztem volna, hogy nem szeretne a fiam, olyan még nem volt. Állandóan bújik a kisfiam, ragaszkodik hozzám, ölel, puszil és igényli a társaságomat, illetve a többi családtaggal is így van. Csak néha ez a dacolás, ez produkál ilyen dolgokat.:)
4 éves amúgy a kisfiam.
2014. szept. 6. 15:54
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) ma le is tisztázta velem,hogy szeret,csak haragszik,és azért mondja ezt :)
2014. szept. 6. 16:58
8/8 anonim válasza:
Ezt mondja időnként ha nem úgy alakul ahogy szeretné.Annyit tesz hogy haragszom rád,csak nincs még szókincse hozzá,vagy is van de ilyen finom áthajlásokat még nem érez.Csak azt ha neki örömet okozol mit érez ergo ha haragszik akkor ennek az ellenkezője.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!