Kedves anyukák, mi a véleményetek a bugyipelenkáról?
6,5 hós kisfiam egy hete nem engedi magát pelusozni, mindig hasra fekszik és ficereg, játszik..
Ez még pisinél elmegy, de akkor sem tudom ráadni az új pelust, csak 10-15 perc után...
Hiába adok bármit is a kezébe, megfordul azzal is hasra, és kúszik..stb...
Bugyipelenkával könnyebb lenne a dolgom? Mennyire drága?
Tapasztalatokat kérek, bevált-e? Nem folyik ki a cuccos?
Labell és Pomette bugyipelust használtunk, pár forinttal volt drágább mint a nadrágpelenka, pelenkadiszkontban vettük. Nekünk mindegyik márka bevált, de úgy láttam, hogy a Pomette kényelmesebb neki, mert jobban szétterül a fenekén.
Amúgy a 70-80 Ft-os Liberót meg Pamperst tuti nem vettem volna meg, csak azért, hogy kényelmesebb legyen a gyereket pelenkázni.
A legtöbb gyereknél van ilyen ficergős időszak, majd túl lesztek rajta. Meg lehet tanulni hason fekve is pelenkázni :), de tényleg.
Kislányom egyéves kora körül lett nagyon mocorgód, forgós, elmászós pelenkázás közben. Én is azt hittem, könnyebb lesz a nadrágpelust ráadnom, de nem. Visszatértünk a rendes pelushoz. Nem beszélve arról, ha kicsit hígabb a kakija, azt csak állva a kádban tudod leszedni róla pelenkástul, ami elég nehéz, ha még nem áll.
Én néha hagyom, hogy megforduljon, megnézze, megfogdossa a falon levő kislámpát, és bébiőrt (ezek érdeklik), mert rájöttem, utána magától visszafekszik. Ha az ágyon pelenkázom, játék közben, akkor egészen lehúzom az ágy végébe, hogy ne tudjon a lábával kitámasztani, és úgy megszökni. Valakitől hallottam és igaz, olyan, mintha egy polipot akarnál felöltöztetni. Minden sokkal érdekesebb, és fontosabb neki, mint a peluscsere. Ez van. :)
Én használtam/használok ilyen okból bugyipelenkát. Most 11,5 hónapos a lányom. Tényleg elég drága, de ha nagyon nem bírom semmivel lekötni, és egyszerűen ráhúzom a bugyipelust, vagy az ölembe veszem a gyereket és úgy húzom rá. (ülni már tudott 6 hónaposan, szóval így egyszerű volt) Nem folyt ki soha semmi, pont ugyanolyan, mint a sima tépőzáras ragacsos.
Az esetek nagy százalékában most is közel harc van pelenkázáskor. :) Az enyém a forgolódás közben ordít is :) Hol sikerül lekötni valami tuti tárggyal, hol nem. Árban relatív drága, a dm-es jobb szerintem, mint a pampers (mást nem próbáltam). Most éppen nappalra csak bugyipelenkát hord, éjjelre tépőzárasat. Csak úgy, nincs benne extra logika :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!