Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves anyukák, mi a véleménye...

Kedves anyukák, mi a véleményetek a bugyipelenkáról?

Figyelt kérdés

6,5 hós kisfiam egy hete nem engedi magát pelusozni, mindig hasra fekszik és ficereg, játszik..

Ez még pisinél elmegy, de akkor sem tudom ráadni az új pelust, csak 10-15 perc után...

Hiába adok bármit is a kezébe, megfordul azzal is hasra, és kúszik..stb...

Bugyipelenkával könnyebb lenne a dolgom? Mennyire drága?

Tapasztalatokat kérek, bevált-e? Nem folyik ki a cuccos?

2014. szept. 2. 09:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%

Labell és Pomette bugyipelust használtunk, pár forinttal volt drágább mint a nadrágpelenka, pelenkadiszkontban vettük. Nekünk mindegyik márka bevált, de úgy láttam, hogy a Pomette kényelmesebb neki, mert jobban szétterül a fenekén.

Amúgy a 70-80 Ft-os Liberót meg Pamperst tuti nem vettem volna meg, csak azért, hogy kényelmesebb legyen a gyereket pelenkázni.

A legtöbb gyereknél van ilyen ficergős időszak, majd túl lesztek rajta. Meg lehet tanulni hason fekve is pelenkázni :), de tényleg.

2014. szept. 2. 10:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Én BOGI-PEll pelenkát használtam (bugyipelenkát) nem volt sokkal drágább, de csak amikor már kezdett szobatiszta lenni és állandóan járkált! Nekem az a tapasztalatom,hogy nem bír el sokat és ha kicsit is nagyobb a babára, hamar kifolyik belőle minden, szerintem még kicsi hozzá a te babád!
2014. szept. 2. 10:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Kislányom egyéves kora körül lett nagyon mocorgód, forgós, elmászós pelenkázás közben. Én is azt hittem, könnyebb lesz a nadrágpelust ráadnom, de nem. Visszatértünk a rendes pelushoz. Nem beszélve arról, ha kicsit hígabb a kakija, azt csak állva a kádban tudod leszedni róla pelenkástul, ami elég nehéz, ha még nem áll.

Én néha hagyom, hogy megforduljon, megnézze, megfogdossa a falon levő kislámpát, és bébiőrt (ezek érdeklik), mert rájöttem, utána magától visszafekszik. Ha az ágyon pelenkázom, játék közben, akkor egészen lehúzom az ágy végébe, hogy ne tudjon a lábával kitámasztani, és úgy megszökni. Valakitől hallottam és igaz, olyan, mintha egy polipot akarnál felöltöztetni. Minden sokkal érdekesebb, és fontosabb neki, mint a peluscsere. Ez van. :)

2014. szept. 2. 11:01
 14/18 anonim ***** válasza:
nálunk a pelenkázónál külön "játékok" vannak kikészítve. pl. fogkefe, zörgős zacsi, vmi vidám kép. Néhány mp-ig el van ezekkel, addig végzek.
2014. szept. 2. 11:14
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket!!:)
2014. szept. 2. 11:22
 16/18 petera6 ***** válasza:

Én használtam/használok ilyen okból bugyipelenkát. Most 11,5 hónapos a lányom. Tényleg elég drága, de ha nagyon nem bírom semmivel lekötni, és egyszerűen ráhúzom a bugyipelust, vagy az ölembe veszem a gyereket és úgy húzom rá. (ülni már tudott 6 hónaposan, szóval így egyszerű volt) Nem folyt ki soha semmi, pont ugyanolyan, mint a sima tépőzáras ragacsos.

Az esetek nagy százalékában most is közel harc van pelenkázáskor. :) Az enyém a forgolódás közben ordít is :) Hol sikerül lekötni valami tuti tárggyal, hol nem. Árban relatív drága, a dm-es jobb szerintem, mint a pampers (mást nem próbáltam). Most éppen nappalra csak bugyipelenkát hord, éjjelre tépőzárasat. Csak úgy, nincs benne extra logika :)

2014. szept. 2. 11:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
13as, a bugyipelenkát az oldalánál egyszerűen szét lehet tépni, így nem kell,hogy álljon a gyerek amikor leveszed róla, nem kell ugy lehúzni,mint egy bugyit, ugy is le lehet venni mint egy nadrágpelenkát!
2014. szept. 2. 11:28
 18/18 anonim ***** válasza:
17-es, köszönöm a tanácsot, így valóban egyszerűbb! Nekem ez nem jutott eszembe. Köszi! :) (13-as)
2014. szept. 3. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!