Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » NAGYCSALÁDOS ANYUKÁK (3 vagy...

NAGYCSALÁDOS ANYUKÁK (3 vagy több gyerekkel), adtok tippeket?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van (6, 5 és 2 évesek, a két nagyobbik fiú, a kisebbik lány) illetve hozzánk került most az egyik húgomnak a 3 hónapos kisbabája (a részletekbe inkább nem mennék bele, családi probléma, kérlek erre vonatkozó kérdéseket ne is tegyetek fel, köszönöm!). A három gyerekkel még úgy-ahogy problémamentesen megvoltam, hisz a két nagyobbik oviba jár. De most, hogy 3 eleven gyerekkel és egy kisbabával kell bűvészkednem, egy sima bevásárlás is kész őőőrület.

Eleve ugye hogy a gyerekek kezét meg sem tudom fogni, mert tolnom kell a babakocsit.. Fogják egymás kezét és mellettem/előttem mennek, de mindig azon parázok, mi van, ha kiszaladnak az útra, stb?

Ötszáztonnás a táskám, mert ugye vinni kell a kisbabának csomó cuccot, akkor a két évesnek is azért kell még pakolni, a nagyobbaknak már nem viszek annyit magammal, de azért mégiscsak..

Ha otthon vagyunk a játékból mindig probléma van, megmakacsolják magukat, nehéz velük szót érteni, sokszor veszekednek, sosem akarja mindegyik ugyanazt csinálni, hangoskodnak, amire felkel a kicsit, elkezd sírni, akkor vele kell foglalkoznom, akkor a nagyobbak féltékenyek, ésígytovább. Sajnos nem tudok szétszakadni.

Nyilvánvalóan nehét az én gyerekeimnek, hogy csak úgy odapottyant egy baba aki körül azért elég sokat kell tenni-venni és a rájuk szánt időből sok került most lecsippentésre emiatt..

Nem panaszakodok, nem azért írtam, hogy sajnálkozásokat olvassak, csupán tapasztalt, sokgyerekes anyukák tanácsait olvasnám szívesen, hátha tudok valami ihletet meríteni belőle, aminek aztán majd hasznát veszem a mindennapokban..

Köszönöm szépen! :-)

2014. aug. 28. 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, akkor a két kicsi a babakocsi fogóját magam felé fordítottam, a két gyerek köztem és a kocsi között volt. Útra soha nem vittem a babának sem mást, mint a cumis üveget. Igaz, hogy nem voltunk órák hosszat távolt. A nagybevásárlást akkor végeztük a férjemmel, ha valaki vigyázott a gyerekekre. Vagy valamelyikünk külön ment bevásárolni.

Otthon viszont nem engedtem a veszekedést.

2014. aug. 28. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Esetleg ha bevonnád őket a kisbabás dolgokba? De úgy hogy érezzék mennyire fontos, hogy segítsenek.

Nem tapasztalatból írok.....

2014. aug. 28. 20:17
 3/4 anonim ***** válasza:
6,5...4,5...2 évesek voltak a fiaim, amikor megszületett a lányom, szóval tudom, miről írsz...én úgy oldottam meg, hogy délelőtt, meg amíg a nagyobbak suliba, oviba voltak, a két kicsivel mentem napi bevásárlásra, sétára, játszótérre délelőtt, mintha 2 gyerekem lenne csak, annyi, hogy reggel 4-el indultam, kitettem a nagyobbakat suliba oviba. Délelőtt főztem, ami házimunka belefért, délután még aludt a 2 éves, aztán elmentünk a nagyobbakért, utána velük foglalkoztam. Nagybevásárolni a kicsivel mentem, amikor a férjem vigyázott a nagyobbakra, ált. hétvégén, de amikor kb.6 hónapos lett és már elvolt 1-2 órát nélkülem, mondjuk éppen aludt, a kicsit is otthon hagytam, ennyi szabadulás nekem is kellett egy héten egyszer-kétszer. Nekem szerencsére ebben az időben nem voltak különösebben veszekedősek, és szerencsére a férjem sokat segített velük...szerintem semmi esetre ne vásárolj 4-el, szervezd máshogy, mert az nagyon idegölő, ráadásul a fele cuccot elfelejted, mert elterelik a gyerekek a figyelmedet, meg mindent meglátnak és meg akarnak vetetni...:-) Kitartás...
2014. aug. 28. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk a férjem végzi hetente a nagybevásárlást munka után. Én kisboltba megyek a gyerekekkel, ami 8 perc séta tőlünk. Ilyenkor a két nagyobbam (akik most kezdik majd az ovit, ikrek) fogja velem együtt a babakocsit, és szép lassan megyünk. Útkereszteződésnél ott fogom a kezüket, ahol fogják a babakocsit.

Azt javasolnám, hogy vásárolj akkor, amikor a nagyok oviban vannak, és akkor csak két gyerekkel mész. Vegyél testvérkocsit, és ültesd be a 2 évest is a baba mellé/elé. Az utca népe majd beszól, hogy ekkora gyerek babakocsiban... de rá se ránts! Így gyorsabb és biztonságosabb lesz a vásárlás. Vagy ha hajlandó babakocsis fellépőre állni a 2 éves, akkor menjetek úgy.

Nem tudom, hol laktok, de nézz utána, hogy van-e arrafelé Otthon Segítünk Alapítvány. Ők kimennek házhoz, és a körülményeket látva elmondják, mi lenne számotokra a legjobb, mit csinálj másképp, kicsit be is segíthetnek. Kimondottan ezzel foglalkoznak.

A nagyok biztos féltékenyek és zavartak is a változástól. Nem írtad, végleg nálatok marad-e a baba, mindenesetre beszélgess velük erről, hogy sokat segítene a megértésük, és hogy mennyire sajnálod, hogy kicsit kevesebb idő jut rájuk, stb. Kitartást!

2014. aug. 28. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!