Kisgyerekes szülők! Milyen gyakran jártok el kettesben töltött hétvégékre a házastársatokkal?
2 gyerekünk van. 4 és 2 évesek. Hétvégére kettesben egyszer sem mentünk, de a 4 év alatt azért kb. 3x voltunk moziban, egyszer vacsorázni, 2x színházban. Ez idő alatt anyukm vigyázott rájuk, de mivel anyukám több szakban, ráadásul folyamatos műszakban dolgozik, nem igen tudja őket hosszabb időre bevállalni. Anyósom sajnos nem él, más nincs aki vigyázzon a gyerekre.
A nagy ovis, a kicsit meg hetente 1x-2x délelött magánbölcsibe adtam évközben. Néha a férjem direkt az ilyen napokra vett ki szabit, így legalább 3 óránk volt ezeken a napokon, de ez sem volt soxor. Sajnos alig jut idő egymásra, és ezt nagyon meg is sínyli a kapcsolatunk. :-(
Én is nagyon mennék, férjem is, de nekem eléggé rosszul esik, hogy az összes kettesben töltött időt kivétel nélkülén szerveztem le. Ha a férjemen múlt volna, egyszer sem megyünk kettesben. Most, hogy a kicsi is 2, már én nyitott lennék a régen megtartott valentín napra is, amit mindig egy wellness hétvégével ünnepeltünk. Ha csak évente egyszer állna ez vissza, meg évente néhány esti kiruccanás lenne, már elégedett lennék.
Konkrétan elutazni a két és félév alatt egyszer tudtunk két nap, egy éjszakára. De a mamiknál rendszeresen ott alszik. Nyáron kb. 2-3 hetente. Ilyenkor délután, estefelé elvisszük és reggel megyünk érte.
Itt azért megjegyezném,hogy azt sem kell lepontozni, aki "össze van nőve" a gyerekével. Mindenki éljen úgy,ahogy neki jó. És van, akinek így jó.
Nyilván azt nem szeretem, hogy ha valaki panaszkodik, meg adja a mártírt,hogy ő soha nem tud kikapcsolódni, meg a párjával foglalkozni, közben nem is akarja a nagyszülőkre bízni a gyereket!
15-ös: miért nem igénylitek?
Attól, mert van gyerekem, én ugyanúgy vágyom a Feleségemre, mint előtte. (És most kivételesen nem a szexre gondolok. Pontosabban nem csak arra.)
24-es: "Itt azért megjegyezném,hogy azt sem kell lepontozni, aki "össze van nőve" a gyerekével. Mindenki éljen úgy,ahogy neki jó. És van, akinek így jó."
Senkit sem pontoztam le, mindenkinek a zöldre nyomtam. Nem az alapján értékelem a válaszokat, hogy az én vágyammal megegyező választ írtak-e vagy pont az ellenkezőjét, hanem az alapján, hogy sikerült-e a kérdésre válaszolni.
Nem ítélem el azokat, akik 0-24-ben a gyerekkel vannak, az év minden napján. Én is nagyon szeretem hármasban tölteni a napjaimat, sőt, szeretnék második gyereket is majd.
Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy másoknál mi a szokás és úgy gondoltam, itt javában Nők fognak írni, akik talán arra is válaszolni tudnak, hogy nem érzik-e tehernek, nyaggatásnak, ha a férjük egy kicsit ki akarja őket sajátítani. Elvégre egy kettesben töltött hétvégén tudná a Nő is kipihenni magát, viszont a férfi meg pont ekkor élénkül fel, és igényli a Nő határtalan figyelmét és törődését (még egyszer hangsúlyozom, nem csak a szexre gondolok). Ergo a Nő nem a gyerekre vigyáz ilyenkor, hanem a férjére. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!