Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen spórolási trükkökre...

Milyen spórolási trükkökre jöttetek rá a család érdekében, min hogyan spóroltok?

Figyelt kérdés

Étkezés, ruházkodás, tisztítószereket...

Mennyit változott a pénzbeosztásotok kezdő háziasszony korotok óta?

2014. aug. 11. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

-előre 1 hétre megtervezem a kajákat és csak ahhoz vásárolok

-kenyeret magam sütöm itthon így nem kell még azért sem naponta járnom a két gyerekkel akik persze:"anya végyél ezt meg azt"

-magam csinálom a folyékony mosószert mosáshoz,kb 60 ft-ra jön ki literje és van olyan jó mint persil és ariel drága barátai(ja és nem mellesleg öko,környezetbarát)

-öblitő helyett ecet+mosóparfüm,olcsó és azóta semmi bajuk a gyerkeim bőrének

-tísztítószereket is már csak minimálisat veszek:felmosáshoz ecet,szódabikarbóna,vízkötlenítésre,ablakpucolásra szintén ecet,lefolyótisztításhoz cola,fertőtlenítéshez(wc)teafaolaj,tűzhely súrolásához szódabikarbóna plusz citrom stb

-konyhakert,saját csirkék nevelése

most hirtelen ezek jutottak eszembe de ha van még vmi írok!

2014. aug. 11. 14:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában mosógélt főzök és a fürdőszobai spricnit lecseréltem ecet-mosogatószer-víz kombóra. A kenyeret/kiflit sütni szoktam, akciók szerint vásárolok. A pénzbeosztás nem tudom mennyit változott, inkább a módszerek lettek másak, mivel azóta eltelt 25 év. Arra is rájöttem, hogy ha nem takarítok annyit, akkor tisztítószereket sem kell olyan gyakran vennem. Több levest főzök, mert az olcsón laktat.
2014. aug. 11. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!En nezem az akciokat.Ha jo az akcio nagyobb mennyiseget veszek.Korabban termeltem a zoldseget,volt gyumolcsfaink.Lekvart foztem be....stb Most sajnos nincs ra lehetosegem.Ruhat a gyerekeknek Kik-be veszem,vagy hasznaltan.Energiatakarekos gepek,izzok.Tisztitoszerbol sem a markat veszem..es ugyanaz.Frissen sutjuk a zsemlet,igy nincs kidobva a sok kenyer,pekaru.
2014. aug. 11. 14:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

-nézem az akciókat, kuponokat, ezekkel rengeteget lehet spórolni, viszont csak azért nem veszek leértékelt termékeket, mert olcsók, csak olyat vásárolok, amire tényleg szükségünk van

-pelenkát, popsitörlőt csak akciósan veszek, ha nagyon kedvezményes áron kapható, akkor akár több hétre, hónapra előre feltankolok belőlük

-teljesen leszoktunk a nassolásról, cukros üdítők ivásáról, ezen is sok pénzt meg lehet takarítani, csak vizet, itthon készített gyümölcsteát iszunk

-öblítőt és mosogatószert vízzel higítva használom, előbbi nekem önmagában amúgy is nagyon tömény, utóbbi pedig ugyanolyan hatékonyan használható kicsit hígabb verzióban is

-sokszor főzök otthon fellelhető alapanyagokból, van, hogy a "semmi nincs itthon" állapotból elővarázsolok 4-5 féle ételt. így a hűtő, kamrapolc is ürül, és pénzt is spórolunk

-mindig zuhanyzunk, nem pedig kádban ücsörögve fürdünk.

-energiatakarékos izzókat használunk

-telefonálás, sms-ezés helyett ingyen csevegőprogramokon keresztül kommunikálunk napközben a férjemmel (nyilván ez elsőre kicsit viccesen hangzik, de ezek miatt látványosan csökkent a telefonszámlánk az elmúlt hónapokban)

2014. aug. 11. 14:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a legnagyobb tanulság a bevásárlólista és a vásárlás gyerekek nélkül. Ezzel sokat spórolunk, ha nem követelőznek a boltban és tartom magam a listához.

Főzés meglévő alapalanyokból, maradék lefagyasztása.

Tea főzés üdítő helyett.

Ruházkodás: abban érdemes odafigyelni, nekem nincs bajom a jó minőségű használt ruhákkal. Cipőből újat veszek, de figyelem az akciókat.

Tisztítószerekben sajnos nem tudom egy bizonyos minőségnél lejjebb adni, és elég sokat is használok sajnos.

2014. aug. 11. 15:23
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Még valami: minden elektronikai kütyünk energiatakarékos (a cirkótól a mosógépig, izzókig, forralóig), nagyon meglátszik a számlán. A gyerekeket is úgy neveljük, hogy kapcsolják le a lámpát, figyeljenek oda.
2014. aug. 11. 15:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Leveszem a férjem fizuját kártyáról, ezt elosztom hetekre. Pl. 100000/4 = 25 000. Ez túl sok kettőnknek. Leveszek 20 000-et belőle. Ez lesz a spórolt pénz, megy a borítékba.

Tehát a 80 000/4 = 20 000. Heti pénz tankolással együtt. Ki van téve jól látható helyre, mindenki elvesz aprót, és én is ebből vásárolok. Nagyon jól bevált.

2014. aug. 11. 17:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Kuponokkal vásárolok dmben. Igényeltünk egészségpénztárt, így húsz százalékot tudunk spórolni minden gyogyszeren, tapszeren stb.
2014. aug. 11. 21:53
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
mosható pelenka, mosható törlőkendő, de inkább csap alatt popsimosás, havi 1x-i bevásárlás,azon kívül csak kenyeret,felvágottat veszünk hó közben. kertünk van, állataink vannak, minden energiatakarékos,saját kutunk van,így vízdíj sincs, fával tüzelünk. és nálunk a mosogatógép kb 5-10E ft-ot spórol havonta,mert egy egész bojler melegvizet kimosogattam egy nap. mióta van mosogatógép közel 10E ft-ot csökkent a villanyszámla.
2014. aug. 12. 07:03
 10/11 anonim ***** válasza:
26%

Még azt lehet az előbbiekhez írni, hogy a gyerek fürdővizében meg lehet fürdeni, aztán azt a vizet vödrökbe gyűjteni és leönteni vele a wc-t. Mi még a kigyűjtött vizet felmosóvíznek is használom.

Nekünk átlag 10köbméter víz fogyott, de ezzel a módszerrel lecsökkent 4-re!

2014. aug. 12. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!