Milyen spórolási trükkökre jöttetek rá a család érdekében, min hogyan spóroltok?
Étkezés, ruházkodás, tisztítószereket...
Mennyit változott a pénzbeosztásotok kezdő háziasszony korotok óta?
-előre 1 hétre megtervezem a kajákat és csak ahhoz vásárolok
-kenyeret magam sütöm itthon így nem kell még azért sem naponta járnom a két gyerekkel akik persze:"anya végyél ezt meg azt"
-magam csinálom a folyékony mosószert mosáshoz,kb 60 ft-ra jön ki literje és van olyan jó mint persil és ariel drága barátai(ja és nem mellesleg öko,környezetbarát)
-öblitő helyett ecet+mosóparfüm,olcsó és azóta semmi bajuk a gyerkeim bőrének
-tísztítószereket is már csak minimálisat veszek:felmosáshoz ecet,szódabikarbóna,vízkötlenítésre,ablakpucolásra szintén ecet,lefolyótisztításhoz cola,fertőtlenítéshez(wc)teafaolaj,tűzhely súrolásához szódabikarbóna plusz citrom stb
-konyhakert,saját csirkék nevelése
most hirtelen ezek jutottak eszembe de ha van még vmi írok!
-nézem az akciókat, kuponokat, ezekkel rengeteget lehet spórolni, viszont csak azért nem veszek leértékelt termékeket, mert olcsók, csak olyat vásárolok, amire tényleg szükségünk van
-pelenkát, popsitörlőt csak akciósan veszek, ha nagyon kedvezményes áron kapható, akkor akár több hétre, hónapra előre feltankolok belőlük
-teljesen leszoktunk a nassolásról, cukros üdítők ivásáról, ezen is sok pénzt meg lehet takarítani, csak vizet, itthon készített gyümölcsteát iszunk
-öblítőt és mosogatószert vízzel higítva használom, előbbi nekem önmagában amúgy is nagyon tömény, utóbbi pedig ugyanolyan hatékonyan használható kicsit hígabb verzióban is
-sokszor főzök otthon fellelhető alapanyagokból, van, hogy a "semmi nincs itthon" állapotból elővarázsolok 4-5 féle ételt. így a hűtő, kamrapolc is ürül, és pénzt is spórolunk
-mindig zuhanyzunk, nem pedig kádban ücsörögve fürdünk.
-energiatakarékos izzókat használunk
-telefonálás, sms-ezés helyett ingyen csevegőprogramokon keresztül kommunikálunk napközben a férjemmel (nyilván ez elsőre kicsit viccesen hangzik, de ezek miatt látványosan csökkent a telefonszámlánk az elmúlt hónapokban)
Nekem a legnagyobb tanulság a bevásárlólista és a vásárlás gyerekek nélkül. Ezzel sokat spórolunk, ha nem követelőznek a boltban és tartom magam a listához.
Főzés meglévő alapalanyokból, maradék lefagyasztása.
Tea főzés üdítő helyett.
Ruházkodás: abban érdemes odafigyelni, nekem nincs bajom a jó minőségű használt ruhákkal. Cipőből újat veszek, de figyelem az akciókat.
Tisztítószerekben sajnos nem tudom egy bizonyos minőségnél lejjebb adni, és elég sokat is használok sajnos.
Leveszem a férjem fizuját kártyáról, ezt elosztom hetekre. Pl. 100000/4 = 25 000. Ez túl sok kettőnknek. Leveszek 20 000-et belőle. Ez lesz a spórolt pénz, megy a borítékba.
Tehát a 80 000/4 = 20 000. Heti pénz tankolással együtt. Ki van téve jól látható helyre, mindenki elvesz aprót, és én is ebből vásárolok. Nagyon jól bevált.
Még azt lehet az előbbiekhez írni, hogy a gyerek fürdővizében meg lehet fürdeni, aztán azt a vizet vödrökbe gyűjteni és leönteni vele a wc-t. Mi még a kigyűjtött vizet felmosóvíznek is használom.
Nekünk átlag 10köbméter víz fogyott, de ezzel a módszerrel lecsökkent 4-re!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!