Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudtatok megegyezni a...

Hogyan tudtatok megegyezni a névválasztásban?

Figyelt kérdés
Még van időnk, de nem igazán jutunk közös nevezőre a férjemmel a babánk nevét illetőleg. Gondolom máshol is volt már ilyen probléma. hogyan oldottátok meg? ki engedjen? általában ráhagyom a dolgokat, de ez elég fontos kérdés, szeretném, ha a lányunk olyan nevet viselne amit én is szívből adok neki.

2014. aug. 10. 20:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Elárulod, hogy te milyen nevet szeretnél? Csak kíváncsi vagyok :-)
2014. aug. 10. 21:17
 12/24 A kérdező kommentje:
Nekem a Szonja tetszik a legjobban. A férjem meg hosszú csicsás nevet szeretne inkább. Ja és erre azt mondja, hogy neki a szoknya jut eszébe :D de rábeszélem!!! még van néhány hónap :)
2014. aug. 10. 21:21
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
Nekem tetszik a Szonja. Ha a férjed nagyon idegenkedik tőle, akkor jobb ha nem beszéled rá. Biztos van középút a Szonja és a csicsás között. Én pl. Gergőt szerettem volna, de a férjem mindig azt hajtogatta, hogy Gergőtekergő, meg Bencét, arra meg folyton azt mondta, hogy Bencekemence. Úgyhogy végül egyik sem lett, mert a férjem már előre csúfolta a gyereket.
2014. aug. 10. 21:34
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Addig kerestünk, amíg olyan nevet nem találtunk, amit mindketten egyformán jónak találtunk, vagyis tetszett.

HÁrom lánnyal ez már nem is volt olyan egyszerű, de sikerült. :)

Pedig a második-harmadiknál már az is szempont volt, hogy az előzőek nevéhez is passzoljon.

Átolvastuk az utónévkönyvet elölről hátra, így választottunk...

2014. aug. 10. 21:36
 15/24 anonim ***** válasza:
Két neve lett a gyereknek, mert nem tudtunk egyezkedni. A másiknak (más az apja, ott mind a két nevet apa adta, mert én mindkét női nevet felhasználtam elsőre:D )is két neve lett.
2014. aug. 10. 21:39
 16/24 A kérdező kommentje:

már egyszer mi is átnéztük az anyakönyvezhető neveket, mondjuk 2008-as könyv volt. szóval még a legújabbat is át kell nyálazni.

nem gondolom én ezt a névválasztást nagy problémának, úgyis meg fogunk valamiben állapodni, csak jó lenne már biztosra tudni. sokan kérdezgetnek, hogy mi lesz a neve? és még nem tudok rá semmit mondani. na meg ha rá gondolok, beszélek hozzá, akkor is egy névvel szeretném azonosítani, és azon "szólítani".

2014. aug. 10. 21:41
 17/24 anonim ***** válasza:

3 gyerekünk van, mind a háromszor nagy csatákat vívtunk a nevek miatt.

Kisfiunknál mind a ketten feladtuk a saját kedvenc nevet és választottunk egyet, amire végül mind a ketten rábólintottunk.

Nagyobbik kislánynál nem engedtem, mert egyáltalán nem tetszettek a felsorolt nevei, illetve én már kamaszkoromban elhatároztam mi lesz a kislányom neve. 1 napig durcázott aztán már nem volt semmi gond.

Kisebbik csajszinál volt a legnehezebb. Férjem mindent megvétózott amit mondtam, és végig azokat a neveket hangoztatta, amire már a nagyobbik kislánynál is nemet mondtam. A vége az lett, hogy az egyik kedvenc nevét "átalakítottam" nekem is tetszőre, 2. névnek meg megkapta ami az Ő szíve vágya volt. (mindenki az első nevét használja, még a férjem sem hívta soha a 2. nevén)

2014. aug. 10. 22:04
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekünk bár még nincs gyermekünk, a fiunk nevét már rég megálmodtuk. Én hallottam először a keresztnévről, ami magyar eredetű, de elég ritka, és páromnak is megtetszett rögtön ahogy említettem neki. Már a beceneve is megvan. :)
2014. aug. 10. 22:13
 19/24 Julie S ***** válasza:
Nekunk az volt a legegyszerubb, hogy direkt nem gondolkodtam neveken. Rahagytam a paromra a valasztast. Persze, fontos volt azert, hogy szamomra is elfogadhato nev legyen. Amugy o sem gondolkodott sokat, volt egy kedvence, nekem sem volt ellenvetesem, a vezeteknevvel is jol hangzott, igy az lett. Jobb, hogy nem en valasztottam nevet, mert biztos valami extremet neztem volna ki. :)
2014. aug. 10. 22:31
 20/24 anonim ***** válasza:
Esetleg szempont lehetne a vezetéknév hossza is. Egy-két szótagoshoz szerintem jobban passzolnak a hosszú keresztnevek, de három vagy több szótagból állóhoz a Szonja lehet a jobb választás.
2014. aug. 10. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!