Hogyan tudtatok megegyezni a névválasztásban?
Addig kerestünk, amíg olyan nevet nem találtunk, amit mindketten egyformán jónak találtunk, vagyis tetszett.
HÁrom lánnyal ez már nem is volt olyan egyszerű, de sikerült. :)
Pedig a második-harmadiknál már az is szempont volt, hogy az előzőek nevéhez is passzoljon.
Átolvastuk az utónévkönyvet elölről hátra, így választottunk...
már egyszer mi is átnéztük az anyakönyvezhető neveket, mondjuk 2008-as könyv volt. szóval még a legújabbat is át kell nyálazni.
nem gondolom én ezt a névválasztást nagy problémának, úgyis meg fogunk valamiben állapodni, csak jó lenne már biztosra tudni. sokan kérdezgetnek, hogy mi lesz a neve? és még nem tudok rá semmit mondani. na meg ha rá gondolok, beszélek hozzá, akkor is egy névvel szeretném azonosítani, és azon "szólítani".
3 gyerekünk van, mind a háromszor nagy csatákat vívtunk a nevek miatt.
Kisfiunknál mind a ketten feladtuk a saját kedvenc nevet és választottunk egyet, amire végül mind a ketten rábólintottunk.
Nagyobbik kislánynál nem engedtem, mert egyáltalán nem tetszettek a felsorolt nevei, illetve én már kamaszkoromban elhatároztam mi lesz a kislányom neve. 1 napig durcázott aztán már nem volt semmi gond.
Kisebbik csajszinál volt a legnehezebb. Férjem mindent megvétózott amit mondtam, és végig azokat a neveket hangoztatta, amire már a nagyobbik kislánynál is nemet mondtam. A vége az lett, hogy az egyik kedvenc nevét "átalakítottam" nekem is tetszőre, 2. névnek meg megkapta ami az Ő szíve vágya volt. (mindenki az első nevét használja, még a férjem sem hívta soha a 2. nevén)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!