Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért van az hogy társadalmilag...

Mért van az hogy társadalmilag a gyereknevelés kvázi egy cukormázas dolognak van előadva amit ha kihagynék attól "felrobbanna" az univerzum?

Figyelt kérdés

Nem kívánték provokálni senkit és aki gyereket meg családot akar felőlem csinálja nincs vele semmi gond. Csak azt már nagyon unom h az olyan embereket akik (mint pl én) akik tudatosan nem akarnak gyereket.

Állandóan hittéritgetik h meggondolja magát, meg ujjababn a kormány is próbálkozik bár az még nem végleges.

Szóval összegezve akkora gond h ha valaki boldog gyerek nélkül ?

Én elfogadom a másik végletet mért nem lehet ezt is elfogadni ?

Ja és nem vagyok meleg.

26 F

2014. aug. 10. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
A kormány az rabszolgákat akar, aki majd az általuk ellopott és elherdált nyugdíjat újra kitermeli. A többiek... ők csak irigyek, de nagyon, amiért te kimaradsz ebből: [link]
2014. aug. 10. 18:59
 2/13 anonim válasza:
23%
A természet rendje a gyerekvállalás, ha nem akarsz az a de dolgod, de nem tudom, hogy neked mi a problémád konkrétan. Te is szeretnél majd csak nincs barátnőd és elkeseredett vagy? vagy mi van? A válaszod meg igen, provokatív.
2014. aug. 10. 19:02
 3/13 anonim ***** válasza:
23%
Nem gond, csak honnan lesz nyugdíjad? Tegyél majd félre minden hónapban, ha nem akarsz éhen dögleni, mert nem lesz aki kitermeli a nyugdíjadat. :)
2014. aug. 10. 19:04
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

Hidd el, hogy veled sincs gond. Nem mindenki akar gyereket és nem is kell mindenkinek gyereket vállalni. Szülőként mondom mindezt, hogy az a legjobb a gyereknek is, ha olyan ember vállal gyereket, aki tényleg akarja és meg is tud birkózni a feladattal, aki nem másért, másnak, hanem magának (maguknak) vállal gyereket.

Engem baromira nem érdekelnek a kormány intézkedései, hogy ilyen meg olyan dolgokat vezet be, ha én úgy érzem, hogy 1 gyereket tudok biztonságban (anyagi, környezeti, egészségügyi, erőnléti szempontból) felnevelni, akkor fejére is állhat a kormány, akkor sem vállalnék többet.

És ha te, meg emberek, akik hozzád hasonlónak vélekednek, nem érzed magad késznek most vagy egyáltalán a gyerekvállaláshoz, akkor ettől nem leszel rossz.

Csak hát ugye valakinek furcsa az, hogy nem vágysz arra, hogy legyen valaki, aki belőled van, akiért te tartozol felelősséggel, akinek szeretetet adhat, akitől szeretetet kaphatsz, aki a saját véredből van, aki ha minden jól megy, akkor ott lesz veled, ha megöregedtél, megajándékoz unokákkal, stb. Szóval ez egyeseknek furcsa, hogy bár tény, hogy a gyereknevelés egyáltalán nem könnyű dolog, de számos része bizony, események, élmények, érzések mindenért kárpótolnak.:) De ha te meg vagy ezek nélkül, akkor a te életed, ha neked így jó, akkor másnak meg legyen már mindegy.

A kormány részéről meg azért van ez mind, mert nagyon kevés a gyerek és valamivel szorgalmazni kéne a gyerekvállalást.

Csak abba nem gondolnak bele, ha lennének biztos munkahelyek, akkor esetleg többet érne, mert abból mindenki részesedhetne, alapozhatna, mint azokból a kedvezményekből, amiket tervezgetnek, bevezettek már...

2014. aug. 10. 19:04
 5/13 anonim ***** válasza:
26 éves vagy. Még megváltozhat a véleményed. Az én férjem 31 évesen lett tervezetten apa. azt mondta, hogy 25 éves kora körül még neki is az volt a gondolata, hogy élete végéig csak kalandozik és nem lesz gyereke. Aztán amikor megimserkedtünk, az első randinkon azt mondta, hogy rám néz és azt érzi, hogy gyereket, családot szeretne :-)
2014. aug. 10. 21:11
 6/13 anonim ***** válasza:

Veled egyidős vagyok, nő. Én szeretnék gyereket, épp rajta is vagyunk a férjemmel, hogy legyen. De teljes mértékben el tudom fogadni, hogy van, aki úgy érzi, ez nem neki való, aki nem vágyik rá. És az a véleményem, hogy aki így érzi, az tényleg ne is vállaljon gyereket. Nem kötelező ez mindenkinek. Megértem, hogy idegesít, ha meg akarnak "téríteni", én is utálom, amikor valaki megpróbálja rám erőszakolni a saját világnézetét, mert azt hiszi, csak úgy jó, ahogy ő csinálja. Buta, korlátolt jellemre vall.

A fő kérdésre válaszolva: valószínűleg azért állítják be cukormázasnak, mert aki éppen benne van, babára vágyik, vagy éppen terhes, az valóban ilyen sziruposan éli meg néha. Nem mindig, mert vannak ebben nehéz pillanatok is, de akiben őszintén megvan a vágy, az tényleg a világ legszebb dolgának érzi.

2014. aug. 10. 21:19
 7/13 anonim ***** válasza:

+Nem gond, csak honnan lesz nyugdíjad? Tegyél majd félre minden hónapban, ha nem akarsz éhen dögleni, mert nem lesz aki kitermeli a nyugdíjadat. :)"

Te se rángasd magad hiú ábrándba mert bizony neked sem lesz nyugdíjad ha 30-40-es korosztályba vagy.

2014. aug. 11. 00:14
 8/13 A kérdező kommentje:

"Te is szeretnél majd csak nincs barátnőd és elkeseredett vagy? vagy mi van? "

Nem nem vagyok elkeseredett , b nőm azért nincs mert eddig mindenki akivel találkoztam gyereket akart.

Én meg nem és nem akartam átverni.

Nem hiszem h fog változni a véleményem már azért se mert körülöttem már mindenki más tudja h mit akar pont én ne tudnám! És nem értem h mért lenne elkeseredett az aki nem nevel gyereket ?

Csomó minden mást lehet csinálni.

Ja és kösz a válaszokat.

2014. aug. 11. 17:14
 9/13 anonim ***** válasza:

Én elfogadom, hogy most így gondolod. lehet később is így gondolod.

de majd gyere vissza ide 10-15 év múlva, és akkor mond el, hogy hogy élsz, boldog vagy-e, vannak-e még barátaid, mert előbb utóbb úgyis kiesel közülük, hiszen te buliznál, ők meg a családjukkal vannak. meg majd írd le, h van-e barátnőd, feleséged vagy egyedül élő megkeseredett agglegény vagy-e (egyébként a megoldás az lehetne, hogy olyan lányt találj, aki hozzád hasonlóan nem akar gyereket. bár a nők is kiszámíthatatlanok ilyen téren, hisz 25-26 évesen mondhatják, hogy nem akarnak, még 30 évesen is, aztán 35 évesen elkapja őket a gyerek utáni vágy...)

2014. aug. 11. 17:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Azért nincs barátnőd.....

26 évesen az első randin ezt megbeszélitek..., és ha nem egyezik, akkor vége? Nem ráér ez még később?

2014. aug. 12. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!