Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye azért vannak ma olyanok,...

Ugye azért vannak ma olyanok, akik albérletbe vállalnak gyerekeket (akár 2-3-at) és tisztességesen tudják őket nevelni úgy, hogy nem igazán van kilátásuk saját házra/lakásra?

Figyelt kérdés

Pusztán kíváncsiságból kérdezem,mert annyira jellemző ma(de lehet hogy csak ezen az oldalon),hogy albérletbe "ciki" gyereket vállalni.

Mi pl albérletben lakunk,igyekszünk mindent megadni 2 kicsi gyerekünknek,nem panaszkodom,de egyenlőre még az sincs kilátásban,hogy legyen kezdőnk(pár milla) egy nagy hitelhez(amibe amúgy nem igazán szeretnénk belemenni).

Légyszi ne szóljatok le,nem ezért írtam ki kérdést,csak kíváncsi vagyok.

2014. aug. 8. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%
Mi albérletbe vállaltunk gyereket. Havi 15 ezret fizetünk érte (néha még ennyit se), egy nagyon kedves ismerőstől béreljük. Van 7 millió forint megtakarításunk, ami havi szinten többet fial mint az albérleti díj. Ha azt mondanák, hogy mennünk kell, akkor tudnánk venni saját lakást, de egyelőre még nem szeretnénk had kamatozzon csak a pénz. Egyébként havi kb. 350 ezer ft a bevételünk, szóval nem a semmire szültem. Mindenünk megvan, amire szükségünk van, soha nem kellett hó végén számolgatni, hogy fussa még kenyérre. Azért sem szeretnénk egyelőre lakást/házat venni, mert a mostani lakóhelyünkön csak átmenetileg szeretnénk maradni, át akarunk költözni másik megyébe.
2014. aug. 8. 18:41
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
Persze hogy vannak, de a nagy többség előbb utóbb szeretne sajátot és ha megvan a kezdő töke akkor hülye lenen 50 ezres albérletest fizetni ha 60 ezerért fizetheti a hitelét ami előbb utóbb a sajátja lesz.
2014. aug. 8. 18:47
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki,az sokkal cikibb ha felveszel egy halom hitelt majd a bank elveszi a lakást,mert nem tudod fizetni a hitelt,ezerszer rosszabb. Szerződést kell kötni és jól meg kell nézni hova és kihez mész lakni ennyi.Külföldön többen élnek albérletben,mint saját házban ott nincs ez a sznobság,hogy aki albérletbe szül az felelőtlen.
2014. aug. 8. 20:53
 14/21 anonim ***** válasza:
9%
Jaj utolsó ez meg olyan üres duma. Albérletbe sem maradhatsz ha nem tudod fizetni. Mi van ingyen az életbe? Úgy kell lakás venni, hogy nehézségeket is bele kell számolni nem kicentizni.
2014. aug. 8. 21:41
 15/21 anonim ***** válasza:
68%
Nem üres duma,de ugyanolyan,mint a kirakják az albiból az embert csak úgy ez ugyanolyan.Jól meg kell gondolni a hitel felvételt sokkal nagyobbat lehet vele bukni,mint az albérlettel.
2014. aug. 8. 22:04
 16/21 anonim ***** válasza:
13-assal egyetertek! Amig nem latod, hogy megy ez mas orszagokban, addig mondod csak, hogy ures duma...
2014. aug. 8. 22:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Két gyerekem van. Saját lakás, hamarosan (végre) lejár a hitel. Az életbe többé hitelt nem akarok látni, további összegre egyenlőre nincsen, azonban költözni kell munka miatt. Igen, albérletbe fogunk menni. Nem vagyok hajlandó még egyszer végicsinálni annyi évet, hogy a bank azt csinál velünk amit akar. Tisztességes főbérlőt előbb találni, mint tisztességes bankot!

Másik lakásra pedig inkább összegyűjtök, ha tényleg az lesz a munkahelyemen, mint amire számítok, akkor 2-3 éven belül az albi mellett összejön annyi lóvé , hogy ha akkor adom el a saját lakás árát, akkor tudunk venni egy nagyobbat.

2014. aug. 8. 22:32
 18/21 anonim ***** válasza:

Én sem tartom cikinek. Valóban igaz, hogy külföldön sokan élnek albérletben, de nem is úgy működik a rendszer, mint itthon, hogy a bérlő meg a bérbeadó is (tisztelet a kivételnek) csalni akar. A bérbeadó feketén akarja csinálni, a bérlő vagy fizet, vagy nem, vagy tönkreteszi a lakást, vagy nem. Sajnos ez a helyzet.

Ha tudod fizetni az albérletet, akkor nincs azzal semmi baj. Legyen egy kis tartalékod, ha gond van. Mindig találsz másik lakást, ha költözni kell.

A saját lakás meg nem (csak) a biztonságról szól, hanem arról, hogy nem az ablakon dobod ki a pénzt. Ha tudom, hogy egy adott városban szeretnék élni, akkor sokkal értelmesebb inkább a hitelt fizetni, mint az albérletet, ugyanis a tőke a tiéd.

Ha meg nem tudod fizetni, akkor mindegy, melyiket nem tudod.

Mi laktunk albérletben is, aztán pont emiatt vettünk sajátot. A fiunk itt született már, de ez mondjuk nem tartott volna vissza, mert az albérletünk is nagyon normális volt (nem utolsó sorban rendezett, nem fű alatt, szerződés nélkül).

2014. aug. 9. 21:20
 19/21 zabmester ***** válasza:
Nincs benne semmi ciki :) Albérletben élünk 6 éve (7 éves most a fiam), semmi gondunk nincs vele, senki nem akar kitenni innen senkit, nem is akarja a tulaj eladni a lakást, sőt, annak örülne, ha legalább 4-5 évig tuti itt élnénk (vagy tovább). Most dolgozunk a tesón is, és egyelőre nincs tervben, hogy saját lakást vegyünk. Van ugyan félretett pénzünk, de nem annyi, hogy az önerőhöz elég legyen, meg amúgy is, más dolgokra szánjuk, ráadásul jelenleg nekünk jobban megfelel, hogy albérletben élünk, nem lenne praktikus egy saját lakást vennünk.
2014. aug. 10. 13:45
 20/21 anonim ***** válasza:

8-as vagyok

Pont most lattam egy tablazatot, hogy Magyarorszagon az embere kb 90%-a sajat lakasban/hazban el, de pl. Angliaban ez mar csak kicsit tobb, mint 60%, Svajcban ha jol emlekszem mar csak 50%. Romania, Magyarorszag, Lengyelorszag ilyen nagy szazalekos, nyugatabbra egyre kevesebb. Gondolom ott ez nem ciki...

2014. aug. 10. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!