Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babanéző. Mit érdemes tudni róla?

TappancsMancs kérdése:

Babanéző. Mit érdemes tudni róla?

Figyelt kérdés
Újszülött babát látogatunk. Mit vigyünk? Illik pellust vinni bár lehet azt kérnek, mert megkérdeztük mit vigyünk. Vagy azt nem illik? Vagy babaruhát, baba evőeszközt meg miket még? Meg gondolom nem illik fél napot ott maradni mert úgy is pár óránként etetni altatni kell a picurt. Írnátok erről olyat ami fontos? Köszi!

2014. aug. 4. 13:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nagyon rendes vagy, hogy igyekszel figyelni a családra is látogatáskor, ez nagyon jó pont :)

Szerintem érdemes a családot, anyukát felhívnod és nyugodtan konkrétan kérdezz rá, minek örülne (veszíteni nem vesztesz vele semmit, legfeljebb nem mond semmit :), mikor menjetek időben, mikor nem zavartok.

Pelenkát is inkább ne a 2-5 kg újszülött 2-es méretet vidd, hanem a 3-6 kg körüli 3-asat vagy akár 3+ méretet.

Érdemes rákérdezned esetleg, hogy van-e valamilyen babaápolási márka, amit szeretnek (lehet, hogy már kiderült, hogy a pici pl. allergiás egy törlőkendő márkára). Lehetséges, hogy az anyuka biotermékeket vásárol a babának- érdemes erre is rákérdezni.

Ha nem, akkor is inkább ilyen picinek a sensitive-t (általában fehér csomagolásúak) vedd minden ápoló termékből és az átlagosnál valamivel márkásabb termékekkel talán nem tudsz melléfogni (pl. pelenkából zöld színű pampers, törlőkendőből is pampers vagy hipp, babakozmetikumból hipp vagy nívea vagy neogranormon stb.)

A babaevőeszköz újszülöttnek szerintem még picit korai, ruhából nem nagyon fogsz mellé, ha kisfiúnak kékes színű rövidujjú vagy ujjatlan bodycsomagot veszel nagyobb méretben (pl. 68-as vagy 74-es)- mert azt minden évszakban tudja viselni, hidegben ruha alá is), magy egy nagyobb plüss szabadidőszettre lehet, hogy nyáron nőne bele...

Elég jó minőségűeket lehet venni a H&M, C&A, de akár a tesco polcain is 3 vagy 5 darabos kiszerelésben- vagy csupa fehér is egy jó választás, mert azt legalább lehet jól tisztítani :)

Játékok közül nekem is a lamaze jutott eszembe, pl. aranyosak a mindenféle csörgős-zörgős állatkái is (nekünk majom volt):

[link]

van direkt piciknek kézre-lábra tehető bogárkás csörgő:

[link]

De én mindig szeretettel fogadtam a különböző babakönyveket, amiknek csörög-zörög az oldala, simogatós pl.

[link]

(ebből is vannak különböző árkategóriák)

Nem tudom, mekkora a kereted, de akár egy játszószőnyeg, akaszthatós zenélő állatkák is jó ötlet lehet, de ezek azért már többe kerülnek.

2014. aug. 4. 15:53
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! :) Úgy látom majd jegyzetelnem is kell :) A pici most vasárnapi szóval szerintem még ők se tudják mit kedvel. Az elképzeléseik miatt rákérdezek ezekre. Anyagi a részemről nem fog annyi jutni mert sajna nem megy de hárman báttyók már össehozunk valamit. :P
2014. aug. 4. 16:19
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ennek örültem volna nagyon: [link]

(Unokahúgom imádta és a mi gyerekünk is.)

Ruhából a rövid ujjú body tuti választás, kisfiúknak vannak nagyon vagány galléros verziók, vagy pl. ilyesmi: [link]

2014. aug. 4. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!