Miért írja mindenki, hogy sosem megfelelő az idôpont a
gyerekvállalásra?
Figyelt kérdés
Én ezt ôszintén nem értem, nem provokálni akarok.
Nálam volt megfelelő idôpont, kettô is. :)
2014. aug. 2. 14:47
1/10 anonim válasza:
Mert az lenne a normális, hogy először az ember nem anyósnál lakik, vagy nem a szüleinél, hanem szeretne lakást, házat venni, félre tenni, hogy legyen mibe szülni, illetve mire. Na most a mai gazdasági helyzet ezt nem teszi lehetővé, hacsak nem bukkan fel külföldről egy milliomos nagybácsi, vagy ha csak nem a szülők olyan tehetősek, hogy a fiatalokat segítsék lakáshoz, stb.. Nem mindenkinek ideális albérletbe vagy 1-2-3 hitelre szülni, ezért mondják, hogy megfelelő időpont az nem mindig van. A pillanatnyi anyagi helyzet meg változhat, és nem mindenki vág bele nyugodt szívvel.
2014. aug. 2. 15:11
2/10 anonim válasza:
Én pont ebben a helyzetben vagyok. Mikor volt biztos állásom akkor az egészségem volt rossz ( autoimmun betegség) Most az egészségem jó és stabil, viszont most kezdtem új munkahelyen. Nem tudom mi legyen.
2014. aug. 2. 15:37
3/10 anonim válasza:
Mert ezzel áltatják magukat. Igenis van ideális időpont a szülésre.
2014. aug. 2. 17:13
4/10 anonim válasza:
ezt csak azok mondják, akik mentséget szeretnének találni arra, h miért szült 17 évesen/szülei nyakára a kisszobába/anyós nyakára/pasija megkérdezése nélkül/miért nem védekezett rendesen, stb.
Igenis van megfelelő időpont. Nekem most jött el. Mindent megteremtettünk hozzá. Van saját lakásunk elég hellyel egy családnak, van mit ennünk, van lehetőségünk egy kis luxusra, szórakozásra is és egy kis megtakarításunk is. Nem vág földhöz, ha késik két napot a családi pótlék, nem kell kérdést kiírnom, h mikor jön már meg.
Én is és a férjem is úgy gondoltuk, h előbb ólat kell építeni, aztán megvenni a malackákat és nem fordítva.
2014. aug. 2. 17:34
5/10 anonim válasza:
Azért ez nem teljesen igaz,mert nem akkor van a megfelelő időpont amikor a szülők már őszülnek és közelebb vannak a 40hez,mint a 30hoz,hiába állnak akkor jobban anyagilag esetleg,de ugye erre nincs garancia. Igazából tényleg nincs sosem tökéletes időpont,lehetsz 20 éves kevesebb pénzzel előrébb,mint egy 30 éves hitelekkel megrakodva. Az az ideális ha időben van saját házad autód hitel nélkül,jól fizető munkád még 20-30 éves korod között és simán bevállalhatod,de ez sajna ritka.
2014. aug. 2. 19:45
6/10 anonim válasza:
Ez Murphy törvénye. Fiatalon nincs állásod/pénzed, aztán lesz rendes állásod, de lakást kell venni, aztán a férjnek lesz új munkahelye és ezért sokat kell dolgoznia, aztán közbejön egy betegség, aztán neked új munkahely, stbstbstbstb. Ha mindenki úgy szülne, hogy min. 10 év munkaviszony, saját hitelmentes lakás/ház, autó, akkor nagyon kevesen szülnének gyereket. Persze nem azt mondom, hogy felelőtlenül kell szülni, anyuékhoz, pénz nélkül, segélyre, de ha el is jön az az idő, amikor azt mondod, hogy na most megvan minden, akkor lehet, hogy a gyerek születése után fél évvel üt be valami. Ugyebár az életben bármi megtörténhet, bármikor.
2014. aug. 2. 21:16
7/10 anonim válasza:
# 5/6
Szerencsére mint mindenben ebben is van arany középút és nem csak végletek.
Ideális számomra ha pár házas, mindkettőnek határozatlan munkaszerződése van, nőnek jár a gyed, és 200-300 ezer félretéve nehezebb időszakra, rendes bejelentett albérlettel.
Ehhez nem kell 40 évesnek lennie, ezt bőven elérheti egy pár 20-as éveik elején is.
Legtöbb estében pont ezek hiányára írja a nagy többség hogy korai volt a gyerekvállalás. Amikor 2-3 hónapos gyerek mellett már kevés a gyes, anyóssal beleszól mindenbe mert együtt élnek stb.
2014. aug. 3. 15:43
8/10 anonim válasza:
Akkor lenne tökéletes időpont ,ha nem csak a cigányokat pénzelnék ,és Orbán bácsi dobna egy kis morzsát a magyaroknak is. Most komolyan szerinted mire szüljenek a magyar emberek? Albérletre ,meg hitelre? Mert máshogy sajnos nem nagyon lehet megélni itt ,hála a tökéletes gazdaságnak ,és a rengeteg lehetőségnek... A lényeg az ,hogy Lákátoséknál nincs ilyen gond ,és jöhet a nyócadik purgyé is. Persze azokat a magyarokat ne hozzuk már szóba akik alapból olyan helyre születtek ,hogy mindent a fenekük alá toltak ,és igazából semmiért sem kellett szenvedniük.:)
2014. aug. 3. 16:18
9/10 anonim válasza:
Utolsó rólad meg süt a rosszindulat. Senkinek semmit nem adnak ingyen, erre azért már ideje lenne rájönni és nem mást hibáztatni.
2014. aug. 3. 18:13
10/10 anonim válasza:
Kedves utolsó ,te biztos Magyarországon laksz? Egy cigány családnál 1 főre 13 ezer forint jut ,ezt szorozd be nyolccal ,plusz kapnak külön ösztöndíjat az iskolások, ha 2,5 feletti az átlaguk.Kb 30 ezret havonta. És a szülök is kapnak valamit mert hát ugye hátrányos helyzetűek... Ezek mellé még gyűjtik a vasat ,és 90 százaléka különböző helyekre megy betörni. Arról már ne is beszéljünk ,hogy szülészeten is nagy százalékban őket találhatod meg. Az még hozzá tenném ,hogy a nyolc gyermekből egy szinte biztosan tartós beteg lesz ,amiért már 23 ezer forintot kapnak. Szóval ne gyere már nekem ezzel az álszent dumával ,hogy senki nem kap semmit ingyen. Bár az igaz ,hogy a kölököket össze kell hozni ,de hát egész nap ráérnek ,így nem lehet olyan nehéz megoldani. A többi szociális támogatást még le sem írtam ,majd ha érdekel utána nézel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!