Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az kapjon normális nyugdíjat, aki 2-3 gyereket szül?

Figyelt kérdés
Elkeserít, hogy az emberre akarják erőltetni, és úgy, hogy nem érdekel senkit, hogy van, aki keményen dolgozik; 1 gyereket nevel és úgy teljes az élete..
2014. aug. 2. 13:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én sem szülnék csak ezért gyereket, de ha abból indulok ki, hogy más már a nagycsaládosoknak járó kedvezményekért vállal háromat, vagy annál többet, akkor biztosan lesz, aki örömmel vág bele. De én nem, mert olyat erőltetnének rám, ami ellen minden porcikám tiltakozik. Egy gyerkőcre vagyunk kalibrálva, és elég érdekesen venné ki magát, hogy ha nem szülök, akkor 30 év múlva fel is út, meg le is :)
2014. aug. 2. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz ebből semmi már lenyilatkozták.

Különben mi lenne azzal akik elváltak. Apa fizet gyerektartást mert vonják de se nem látogatja sem nem tanul semmit nem csinál a gyerekkel, annak is pl járna?

2014. aug. 2. 14:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész az alapvető emberi jogokat támadja és sérti. Ennyi erővel most is mondhatnánk, hogy akinek nincs ledolgozott x éve, soha nem tett az államkasszába, nem vállalhat gyermeket, fogamzásgátlásra kényszerítjük. Az állam mondja meg, hogy hány gyerek szülessen?! Jó pár példa van, hogy mennyire rosszul sült el a dolog...

Persze, szép a nagy család, a 3 vagy annál több gyermek! De azokat a gyermekeket min. 18-23 éves koráig el is kell tartani, finanszírozni a tanulmányokat, megfelelő életminőséget és teret biztosítani nekik!

Nekem két fiam van, a szívem mélyén hiába szeretnék én hármat, de két problémás terhesség, két császármetszés után nem rizikóznék, mert állambácsi baromságot talált ki!

Szülés előtt 6 évet dolgoztam (16 éves koromtól diákmeló,de feketén), a szomszédom sosem dolgozott, ellenben van 6 gyereke és folyamatosan szül, sosem pakolt az államkasszába, csak kivesz. De ő fog nyugdíjat kapni, én nem, mert hiába rakok a közösbe, nem vehetek ki belőle, mert nem szültem meg a megfelelő számú gyereket?! Talán ideje lenne nem a megélhetési gyerekgyártásra ösztönözni a népet...

2014. aug. 2. 14:23
 14/21 A kérdező kommentje:
Emberi méltóságot sért, szerintem...
2014. aug. 2. 14:24
 15/21 anonim ***** válasza:
53%

# 13/14

Ha a 6 gyerekből 3-nak minimum egy szakmája vagy érettségije nem lesz akkor nem számít.

2014. aug. 2. 14:26
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

Hűha, Kérdező, régen voltak már azok a közgáz órák a gimiben, igaz?:)))

Magyarországon kiróvó-elosztó nyugdíjrendszer működik, ami azt jelenti, hogy a te adódból a mostani nyuggereket, míg a későbbi nyuggerek (azaz a mi) nyugdíját az akkori adózók adójából tartja el az állam. Vagyis: nem fizetsz be magadnak semmiféle nyugdíjra előre pénzt. Bár, ezt hívták régen magánnyugdíj-pénztárnak.

Szóval azért nem lesz nyugdíjad 40 év múlva, mert 1. meg kell emelniük a nyugdíjkorhatárt, így dolgoznod kell majd még akkor is (ahogy ezt nyugaton már felismerték) 2. szólni fognak, hogy tégy félre, újjá fogják építeni a magánnyugdíj-rendszert 3. mert akkor már az országban senki sem fog dolgozni (mert a sokat kereső értelmiség elmegy, a szolgáltató szektor és a munkások elmennek, itthon meg maradnak ők, akiknek a nevét nem ejtjük ki és a nyugdíjasok.)

2014. aug. 2. 15:05
 17/21 A kérdező kommentje:

Igen. Nagyon rég voltam gimis.. :)

Akkor csak marad a külföld, ha úgy alakul. :)

Most ha csak azt nézem, hogy mennyit dolgozok x összegért, elkap a sírás, mert tudom, hogy kereshetnék többet is, de nem. Bár lehet, annak van igaza inkább, akinek 3 gyereke van, és jár az ingyen étkezés, tankönyv, stb., sőt, ismerek olyat, aki így vállalt gyereket, amivel nincs is gond, de alapból ver a víz szerintem mindenkit, ha kényszeríteni akarnak valamire :)

2014. aug. 2. 15:22
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Nem terveznek változtatást, már megint megy a hangulatkeltés (amit politikai színezettől függetlenük utálok).

[link]

2014. aug. 2. 20:26
 19/21 anonim ***** válasza:
69%

Te ezt honnan veszed, hogy a 3 gyerekeseknek ingyen étkezés jár??? Nem jár, csak ha segélyre szorulnak. Ingyen tankönyv???? A két gimis fiamnak 25 ezer ft volt fejenként az "ingyen" tankönyv tavaly.

Ami most kedvező, hogy a fizetésemnél ki tudom használni a gyerekkedvezményt, de ez is csak középiskoláig jár. Utána az egyetem alatt nem!!! 4 gyerekes

2014. aug. 2. 20:35
 20/21 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Tudod te hányan válnak el papiron, vagy mennek szét, s jelenti magukat egyedülállónak, hogy kapjanak ingyen mindent? Én pl. olyan helyen dolgozom, ahol ezt látom, 10ből 8 család így csinálja, és senki sem ellenőrzi őket. Ezzel nincs gond, ezt teszi más is már 1-2-3-4 gyereknél is, lehet, te nem ebbe a kategóriába tartozol. :) Nekem ezzel az egésszel nincs bajom, csak azzal, hogy már a 2 gyerekes is kapna több nyögdíjat, mint én, aki 1 gyereket vállalt :)

[link]

2014. aug. 4. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!