Mi a véleményetek arról, hogy az kapjon normális nyugdíjat, aki 2-3 gyereket szül?
Nem lesz ebből semmi már lenyilatkozták.
Különben mi lenne azzal akik elváltak. Apa fizet gyerektartást mert vonják de se nem látogatja sem nem tanul semmit nem csinál a gyerekkel, annak is pl járna?
Ez az egész az alapvető emberi jogokat támadja és sérti. Ennyi erővel most is mondhatnánk, hogy akinek nincs ledolgozott x éve, soha nem tett az államkasszába, nem vállalhat gyermeket, fogamzásgátlásra kényszerítjük. Az állam mondja meg, hogy hány gyerek szülessen?! Jó pár példa van, hogy mennyire rosszul sült el a dolog...
Persze, szép a nagy család, a 3 vagy annál több gyermek! De azokat a gyermekeket min. 18-23 éves koráig el is kell tartani, finanszírozni a tanulmányokat, megfelelő életminőséget és teret biztosítani nekik!
Nekem két fiam van, a szívem mélyén hiába szeretnék én hármat, de két problémás terhesség, két császármetszés után nem rizikóznék, mert állambácsi baromságot talált ki!
Szülés előtt 6 évet dolgoztam (16 éves koromtól diákmeló,de feketén), a szomszédom sosem dolgozott, ellenben van 6 gyereke és folyamatosan szül, sosem pakolt az államkasszába, csak kivesz. De ő fog nyugdíjat kapni, én nem, mert hiába rakok a közösbe, nem vehetek ki belőle, mert nem szültem meg a megfelelő számú gyereket?! Talán ideje lenne nem a megélhetési gyerekgyártásra ösztönözni a népet...
# 13/14
Ha a 6 gyerekből 3-nak minimum egy szakmája vagy érettségije nem lesz akkor nem számít.
Hűha, Kérdező, régen voltak már azok a közgáz órák a gimiben, igaz?:)))
Magyarországon kiróvó-elosztó nyugdíjrendszer működik, ami azt jelenti, hogy a te adódból a mostani nyuggereket, míg a későbbi nyuggerek (azaz a mi) nyugdíját az akkori adózók adójából tartja el az állam. Vagyis: nem fizetsz be magadnak semmiféle nyugdíjra előre pénzt. Bár, ezt hívták régen magánnyugdíj-pénztárnak.
Szóval azért nem lesz nyugdíjad 40 év múlva, mert 1. meg kell emelniük a nyugdíjkorhatárt, így dolgoznod kell majd még akkor is (ahogy ezt nyugaton már felismerték) 2. szólni fognak, hogy tégy félre, újjá fogják építeni a magánnyugdíj-rendszert 3. mert akkor már az országban senki sem fog dolgozni (mert a sokat kereső értelmiség elmegy, a szolgáltató szektor és a munkások elmennek, itthon meg maradnak ők, akiknek a nevét nem ejtjük ki és a nyugdíjasok.)
Igen. Nagyon rég voltam gimis.. :)
Akkor csak marad a külföld, ha úgy alakul. :)
Most ha csak azt nézem, hogy mennyit dolgozok x összegért, elkap a sírás, mert tudom, hogy kereshetnék többet is, de nem. Bár lehet, annak van igaza inkább, akinek 3 gyereke van, és jár az ingyen étkezés, tankönyv, stb., sőt, ismerek olyat, aki így vállalt gyereket, amivel nincs is gond, de alapból ver a víz szerintem mindenkit, ha kényszeríteni akarnak valamire :)
Nem terveznek változtatást, már megint megy a hangulatkeltés (amit politikai színezettől függetlenük utálok).
Te ezt honnan veszed, hogy a 3 gyerekeseknek ingyen étkezés jár??? Nem jár, csak ha segélyre szorulnak. Ingyen tankönyv???? A két gimis fiamnak 25 ezer ft volt fejenként az "ingyen" tankönyv tavaly.
Ami most kedvező, hogy a fizetésemnél ki tudom használni a gyerekkedvezményt, de ez is csak középiskoláig jár. Utána az egyetem alatt nem!!! 4 gyerekes
Kedves Utolsó! Tudod te hányan válnak el papiron, vagy mennek szét, s jelenti magukat egyedülállónak, hogy kapjanak ingyen mindent? Én pl. olyan helyen dolgozom, ahol ezt látom, 10ből 8 család így csinálja, és senki sem ellenőrzi őket. Ezzel nincs gond, ezt teszi más is már 1-2-3-4 gyereknél is, lehet, te nem ebbe a kategóriába tartozol. :) Nekem ezzel az egésszel nincs bajom, csak azzal, hogy már a 2 gyerekes is kapna több nyögdíjat, mint én, aki 1 gyereket vállalt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!