Melyik lanynev legyen? Csakis ritka, osmagyar nevekben gondolkodunk.
Zsolna, Rona, (hosszu o-val, csak telorol vagyok), Lelle.
Tetszenek meg a fuszernovenyek, gyumolcsok nevei is: Zsalya, Malna, Pitypang...
Nemeth a vezeteknev, es csak egy keresztnev.
Johet egyeb otlet is! :)
Réka sajnos számtalan van a környezetemben. A Margaréta nem rossz, bár azt szeretném, ha nem lenne becézhető (az én nevem az, és legalább 10 féleképpen becéznek, amit gyűlölök!)
És komolyan nem hiszem el, hogy sok fantázia nélküli, jóstehetséggel megáldott válaszoló is idetévedt, amikor szándékosan beleírtam a kérdésbe, hogy csakis ilyen típusú nevek érdekelnek!
8. vagyok. Nézd át ezt, biztos találsz valami vállalhatóbbat is, mint amiket felsoroltál. Kérlek, csak a Pitypangot ne!
A Réka nagyon unalmas...
Én a gyümölcsnév-fűszernév kategóriát imádom. :) A Málna név pl szerintem gyönyörű, másik kedvencem a Mandula. A Hajnal, Harmat nevek tetszenek még nagyon.
Viszont valamiért a településnévből származó nevek nem tetszenek annyira. A Lelle pedig hangzásra kimondottan taszít. :(
A 8-as által ajánlott oldalt már ismerjük.
Köszönöm a többi választ is!
A Boróka nagy kedvenc, de sajnos azt is viseli már egy jóbarát kislánya. A baráti társaságunk gyerkőcei mind-mind hasonló nevet viselnek, a teljesség igénye nélkül: Boróka, Bíborka, Örs, Mór, Villő, Pille, Zalán (bár már ez kezd nagyon gyakori lenni) Kende, Kartal, Regő...
És elárulom, egyiket sem csúfolta még senki, pedig már van köztük kamasz is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!