Miért kevesebb a táppénz?
Május 12 és június 8 között 28 napra kaptál táppénzt.Június 9 és 29 között 21 napra kaptál táppénzt.
A nettó táppénzed 1807,14Ft/naptári nap.
28x1807,14=50600Ft
21x1807,14=37950Ft
"jól fizető táppánz"??? Az a betegszabadság, ami valóban 15 nap és 70%-al számolják, de az 9-es táppénz kódhoz (veszélyeztetett terhesség) nem jár!
Üdv: Egy Hr-es
a munkahelyed kifizetőhely?vagy továbbküldi a táppénzes papírodat az oepnek?
Annyit fizetnek ki amennyi papírt leadtál.
Ha a munkahelyed nem kifizetőhely akkor továbbküldi az Oephez, és ők utalnak minden hónap elején és 20.a környékén szoktak.
Legalábbis én így kaptam. Én 2013 októbertől 2014 májusig voltam táppénzen ugyanezen okból.
Mindig annyi napot utaltak amennyiről beért a táppénzes papír, sőt volt hogy a munkahelyem nem küldte el az openek és 1 hónapig sz*rt se kaptam.
Most pl május óta nem ért még ide a tgyás....elvileg majd most augusztusban....
Annyi napra kapsz táppénzt amennyi napra leadtad a tp-s papirokat.Az én háziorvosom először 3 hét után ad tp-s papírt,utána 2 hetente kell menni érte.
Ezt beviszem a munkahelyemre ők továbbítják az OEP-nek és az OEP majd valamikor utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!