Ebben az esetben van-e joga az anyának követelőzni?
Figyelt kérdés
Szitu a következő: én mint apa 5 éve egyedül nevelem 3 gyermekemet. Előtte 1 évig az anyjukkal és annak párjával éltek együtt,mivel elváltunk. Viszont gyámügy ki akarta emelni a gyerekeket abból a közegből. Anya önként lemondott róluk, a szocpolos ház is az ő nevén volt,sikerült elárvereztetnie. Akkor vettem magamhoza srácokat,h ne kerüljenek intézetbe. Eltelt 5 év. Gyerektartást nem kaptam semmit, igaz fel se jelentettem exemet,pedig albérletben élünk. 3 éve nem látta a srácokat,mst hirtelen elvitték öket nyaralni jelenlegi párjával,akinek már babát is szült. Most 2 gyereket magukhoz akarnak venni a sajátjuk mellé,h teljes legyen a családi pótlék. Van-e esélye követelni a gyerekeket bíróságon? 12 éves gyerekek döntése számít-e? (mst csábítják őket mindenfélével) Gyerektartást utólag jogi úton követelhetek-e? az ex mst gyesen van.2014. júl. 25. 16:49
1/8 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy megkapnák őket, add be a gyerektartásra a kérelmet. 6 hónapra visszamenőleg kérheted.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de úgy hallottam, hogy akár több évre visszamenőleg megkaphatom.
2014. júl. 25. 17:06
4/8 anonim válasza:
szerintem simán ad be a gyerekelhelyezési kérelmet és a gytre a papírt
ha ennyi ideje feléjük sem nézett
és mi az h a 3 gyerekből csak kettő kell neki ?
presze mert 3 gyerekre egy csomó kedvezmény jár ....
5/8 anonim válasza:
A gyerekeket nem kaphatja meg,erről ne is álmodjon,gyt.-t visszamenőleg 6 hónapra.
6/8 A kérdező kommentje:
A nagy fiú már 18 éves, neki anyagilag már nem sok hasznát vennék. Itt csak a pénzről van szó, hiszen eddig semmit sem törődött velük anyuka. se karácsony, se húsvét. csak chat-en bájolgott velük néha, de volt,h eszébe se jutott a szülinapjuk. ráadásul nincs is saját lakásuk, vándorolnak az országban,ahol épp kapnak szállást munkáért cserébe..
2014. júl. 25. 17:38
7/8 anonim válasza:
Attól, hogy albérletben laktok, valószínűleg te jobb feltételeket stabilabb hátteret biztosítasz a gyermekeknek, mint ők az állandó vándorlással, és nem biztos munkahellyel. A gyámügynél ez nagyon sokat nyom a latba, és az sem elhanyagolandó, hogy ő egyszer már lemondott a gyermekekkel kapcsolatos jogairól. Nem hiszem, hogy olyan egyszerűen neki ítélnék a gyerekeket, ezen ne aggódj.
8/8 anonim válasza:
Kovetelni kovetelhet barmit. Hogy kap e... 5 eve neveled a gyerekeket- ezt a biro akkor valtoztatna meg, ha a te korulmenyeidben jelentos romlas allna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!