Ti hány éves korig használjátok a kislány szót?
Van 2 gyerekem (2 éves, 2 hónapos), én 23 vagyok (mondjuk tényleg fiatalabbnak nézek ki), de azért szerintem durva mikor lépten nyomon ilyeneket hallok: "jajj, de édesek a testvéreid, ilyen ügyes kislány vagy el tudod öket egyedül hozni sétálni" , nézd milyen aranyos babát fog az a kislány" , de ami a leginkább kiakasztott, ma nagyon sírt a kicsi egy játszótéren SZOPTATTAM (tehát még a hülyének is leeshetett, hogy nem kislány vagyok, hanem anya), "kicsim most ne nézd meg a babát, szoptatja a kislány" .
Most nem tudom eldönteni, hogy kb 10 éves gyereknek nézek ki vagy manapság a 20 éves is kislány? :)
26 eves vagyok, egy masfel eves kicsi lanyom van. Mai napig van h elkerik a szemelyimet ha olyasmit akarok venni pl.munkaban egy idosebb no a napokban azt mondta ram h kislany, es h nem-e haragszok emiatt. Annyit mondtam neki h szerintem nincs tisztaban a korommal es a csaladi allapotomrol mert akkor biztos h nem igy hivna. Elmondtam es suru elnezest kert. Nem tudom manapsag az emberek a fiatalokon vannak kiakadva, holott az idosebb generacio olyan pofatlanul nem tudjak az illemet es sok mindennel nincsenek tisztaban.
Kislany kb 5-6 eves korig mondok, utana mar nagylany, 14 eves kortol mar csajszika, utana mar no az ember lanya, akarhogy nezzuk. De ez lehet ezzel csak en vagyok igy.
Kerdezo ne is foglalkozz ezzel. Ugyse tudsz mit csinalni, de meg tudlak erteni mert atelem sokszor ugyanezt en is.
10-11 évest talány még kislányoznék, de azért egy olyan lányt, aki már belépett a serdülőkorba, őt biztosan nem nevezném már kislánynak. Tehát 20 felett meg pláne nem!
Amúgy akkor ezek szerint nem vagyok egyedül, ha az ember együtt megy valahová a gyerekével és nem az anyukájának nézik.:) Ma busszal utaztunk a kisfiammal anyukámhoz és mind odafelé, mind pedig visszafelé visszakérdeztek, hogy biztos, hogy egész jegyet kérek? Várták volna, hogy diákjegyet kérjek. Volt már erre tavaly is egy példa, amikor egyedül utaztam és akkor meg kérdezték is konkrétan, hogy biztos egészet, nem diákjegyet?:) Szóval szerintem ma simán az öcsémnek nézték a fiamat.
Pedig amúgy 27 éves leszek a jövő hónapban. De mondták is, hogy 20 körül tippelnének korban. Pedig amikor meg tizenéves voltam, akkor meg mindig 2-3-4 évvel idősebbnek néztek, mint valójában.:) Valahol azért ez jó, de azért a kislány szónál lehet én is ledöbbentem volna.
szerintem azért nehéz mert a gyerekeknél pont ez a korosztály nincs megnevezve.
van kislány mag van néni... én mondjuk anyukázok meg régen nagyiztam is a gyereknek, de egyszer sértődötten közölte velem egy nagyi kinézetű, hogy ő az anya, azóta a nagyit se mondom, csak anyukát!
lehet az idősebb nagytesó vagy idős néni, inkább azt mondom a gyereknek, hogy ő anyuka, nagyot nem tudok így melléfogni :D
egyébként engem is néha lekislányoznak pedig 30 fölött vagyok :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!