Ti hány éves korig használjátok a kislány szót?
Van 2 gyerekem (2 éves, 2 hónapos), én 23 vagyok (mondjuk tényleg fiatalabbnak nézek ki), de azért szerintem durva mikor lépten nyomon ilyeneket hallok: "jajj, de édesek a testvéreid, ilyen ügyes kislány vagy el tudod öket egyedül hozni sétálni" , nézd milyen aranyos babát fog az a kislány" , de ami a leginkább kiakasztott, ma nagyon sírt a kicsi egy játszótéren SZOPTATTAM (tehát még a hülyének is leeshetett, hogy nem kislány vagyok, hanem anya), "kicsim most ne nézd meg a babát, szoptatja a kislány" .
Most nem tudom eldönteni, hogy kb 10 éves gyereknek nézek ki vagy manapság a 20 éves is kislány? :)
Szerintem amikor téged kislányoznak le, akkor fiatalabbnak néznek a korodnál, de amikor pl. így a gyerekéhez szól valaki, akkor lehet, hogy csak hirtelen nem jut "jobb" szó az eszébe, mert mégsem akarja rád azt mondani, hogy néni, simán "az a lány" meg olyan furán hangzik (nekem), olyan barátságtalanul, vagy nem is tudom.
Én is sokszor gondolkodom, hogy mit mondjak a kisfiamnak pl. a buszon egy fiatalabb (vagy annak kinéző) lányra, azt mégsem akarom rá mondai, hogy néni.
Mondjuk ebben a szopis esetben mondhatta volna úgy is, hogy szoptatja az anyukája, lehet csak hirtelen ez jutott eszébe.
Én 19 éves vagyok és nem néznek az emberek többnek 14-15 évesnél. Az egyik munkatársam, aki 36 éves szokott azzal poénkodni, hogy jaj de cuki kislány, pedig tudja hány éves vagyok és nem viselkedek kislány módra. Igazából alacsony vagyok (kicsit több, mint másfél méter), de alapvetően nőies adottságaim vannak. Az arcom meg nem kislányos, de az emberek az összképet nézik. Ruháim se túl felnőttesek, mondjuk ilyen jellegűeket látok egyetemistákon is, de nálam fiatalabbakon is.
Nem vagy te is alacsony?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!