MÁRTA név nektek hogy tetszik? Miért adnak ilyen nevet a gyereküknek?
Nekem tetszik ez a név, kiskoromban a Márti mesekönyvek voltak a kedvenceim, így a játékbabámat is így hívták :)
A saját gyerekemnek is el tudnám képzelni, igaz, már megelőzi pár név a listán. Nem értem mi vele a probléma, sokkal jobb, mint amilyen neveket néha mostanság adnak, mert azt hiszik, attól lesz különleges a gyerek, közben csak nevetségessé teszik vele szegényt. Igaz, régies név, de semmi baj nincs vele, legalább minden ember ismeri és nem fognak 20X visszakérdezni, hogy mi is a neve.
Mi a kitolás ebben?
Az, hogy az oviban meg az iskolában az osztályban ő lesz az egyetlen Márta a sok Zselyke, Anna, Hanna, Panna, Lili, Zoé, stb között?
Véleményem szerint, ez a név sokkal jobb azoknál a mai neveknél, melyeket még kiejteni, leírni sem tudunk!
Nem tudom mi a bajod a Márta névvel,mert szerintem szépen lehet becézni is :)
Engem is Mártanak hívnak és szerintem a Márti vagy Mártus becenevek szépek.
Egyébként már adhatsz olyan nevet is a gyermekednek, hogy Remény, Béke, Fahéj... Ezeknek a neveknek semmi értelme, nem tudom mi a jó abban, hogy egy tárgyról, egy fogalomról vagy egy ételről nevezed el a gyermeked?! Melyet mellesleg elég viccesen lehet becézni...
Nos, véleményem szerint a Márta név egy szép női név! :)
Nekem nem tetszik ez a név. Szerintem olyan régies.
És mellesleg rengeteg hülye módón lehet vele csúfolódni (oké gyereket általában amúgy is kitalálnak valmit, van hogy nem is névből adódóan de akkor is)
Ott van pl. MÁTRA, MÁRTÁS, MÁRTÍR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!