Angliában élünk a kedvesemmel, és a születendő lányunknak keresünk nevet. Nektek melyik tetszik a leginkább?
Nem vagyunk az átlagos nevek hívei, mégsem szeretnénk hivalkodót. Ezekből kellene válogatni:
Sophronia, Rhiannon, Philomena, Imogene, Prudence
Ha jól gondolom, te magyar vagy.
És gondolom, a kedvesed nem az.
És olyan nevet akarsz adni a lányodnak, ami a magyarban nincs.
Olyat, amit a nagyszülők és a magyar rokonok nem tudnak kimondani.
Én nem vagyok a nacionalista, de nagyon szomorú, hogy így állsz hozzá. Gondolom ezek után nem is fogod megtanítani magyarul.
De érdekelne, miért nem jutott egyikőtöknek sem az eszébe olyan név, ami magyarul is értelmezhető (a Filoména határeset).
És ugyan nem élek Angliában, de van egy érzésem, hogy ezek ott sem átlagos nevek.
Prudence vagy Imogene.
Nekem tetszik még a Codi, Holly, Lacie, Malka.
Bár lehet, hogy ezek inkább Amerikában elfogadottak?
#21 vagyok, látom jól leszavaztátok a válaszom.
Nem sértődöm meg rajta, de érdekel, hogy másoknak mi volt a gondja a válaszommal, miben látjátok másképp.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 21-es válaszoló! Mielőtt letámadsz valakit, ajánlom, hogy kérdezz, informálódj... A fent felsorolt nevek a kislányunk második keresztnevének szánt ötletek, amit az első neve, a Lily mellé adnánk (ami teljesen kimondható név Magyarországon is). Ezt egyébként azért nem említettem ideáig, mert szeretnénk olyan második keresztnevet választani, ami önmagában is megállja a helyét, ha a kicsi azt szeretné majd használni a jövőben.
Jelenleg a Lily Prudence tűnik a legesélyesebbnek, de szívesen fogadok még véleményeket!
Kedves kérdező!
Kösz a kiegészítést. Így már árnyaltabb a kép.
#21 voltam.
ui.: Nekem a Lilly Réka jobban tetszene. Rövid, könnyű kimondani és jól megy a vezetéknevéhez is. Egyébként meg eseménymentes várandóságot kívánok!
Dehogy akarom rátokerőltetni. Csak mondtam egy tippet. A Jolánt nem ajánlom, mert nem hangzik jól.
#21 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!