Kérhetem sztk-ás terhesgondozáson, hogy ne várjunk a 4. ultrahanggal a 38. hétig, hanem adjanak időpont a 36. hétre? (Többi info lent)
Július 5.-én voltam a 30.heti (azaz 3.) ultrahangon, amit egy törvénymódosítás szerint már nem kötelességük sztk-ás orvosodnak (nem fogadott orvos!) megcsinálni, ezért el is mentünk férjemmel 4D ultrahangra, ahol azt állapították meg, hogy: becsült nagysága alapján (július 5.én) 29 hetes és 2 napos a lányunk, és farfekvéses. Ezért aggódok. Tudtam, hogy van még 2-3 hete megfordulni. De, már lassan letelik az idő, és nem érzem úgy, hogy megfordult volna, a helye meg rohamosan csökken.
Namármost, az sztk-ás orvoshoz aug.1-re van időpontom, akkor 35-36 hetes leszek. Arra tekintettel, hogy farfekvéses a baba, kérhetem, hogy hamarabbi időpontot kérjek 4. ultrahangra, hogy tudjuk megfordult-e és természetes szülésünk legyen?
hát én inkább hazudok, hogy biztos lehessek benne, hogy a gyerek oké ott benn, jól van.
És az, hogy erről megbizonyosodhass, hogy megvizsgáljanak, csak hazugséggal érhető el, az nem a válaszadó, hanem az eü hibája...
Köszönöm a válaszokat!
HoldViola1 és #3/6-os válaszadó; veletek értek egyet, és, ha az sztk-ás orvos nem adna időpontot előbbre, és még csak ki sem tapogatja hogyan fekszik a picim 35/36.héten, akkor biztosan bemegyek a kórházba arra hivatkozva, hogy a pici faros fekvésű -s ez igaz-, plusz hozzárakom, hogy 'nem érzem mozogni'. Így legalább megnézik, lelkiismeretesen és megnyugodhatok. Ennyit megér hazudni! A gyermekemről van szó, szemem fényéről. A cél szentesíti az eszközt :$ Természetesen este megyek a sürgőségire, és várok, ha kell, ez alap.
3/6os: sajnálom ami veletek történt és kívánom, hogy ne érjen baj többet titeket!
Válaszomat több részre bontanám.
1. A kislányod becsült méretei tökéletes, ezek miatt ne aggódj!
2. A farfekvés nálunk az első szülés előtt 2 nappal változott, úgyhogy ezen ne aggodalmaskodj! :)
3. A gyermeked egészségét nem befolyásolja, hogy farfekvéses marad és császáros lesz, vagy befordul, mint annak idején az én kislányom, és természetes szülés lesz. Rengeteg idő van még, és úgy gondolom, hogy ha a 36. héten csinálnak egy UH-t és akkor is faros lesz, attól még a szülés előtti napokban is bőven meg tud fordulni, ha akar!!! Ha így van megírva! :)
4. Én egy plusz UH-ot kórházban csak akkor kérnék, ha tényleg gond lenne az anyával vagy a babával, de akkor bizony ennél cifrábbat is hazudnék, csak, hogy komolyan vegyenek!!! Egy 4D-s Uh-ot bármikor be lehet iktatni, így lenne még egy olyan felvételetek a babáról, amikor már "nagylány"!
5. Sztk-s doki meg akkor sem ad korábbi UH időpontot, amikor veszélyeztetettként indokolt lenne, nekem így halt meg a gyönyörű, egészséges második gyermekem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!