Mi a véleményetek? 6 hétig látogatómentesség?
Sokáig hülyeségnek tartottam,hogy első pár hétben csak a szülők legyenek a picivel.
Most viszont 1 héttel a szülés előtt besokalltam. Anyós azon pörög,hogy ide is költözne,mert ő megmutatja hogy kell szoptatni,fürdetni,babázna,legyen időm a házimunkára.Anyám se jobb,anyóssal veszekednek,hogy ki szerint hogy kell.Ma rájuk csaptam a telefont,megmondtam,hogy kórházba bejöhetnek,megnézhetik a picit,utána 6 hétig senki nem jön,hármasban leszünk.A férjem 2 hét szabit kapott is akkorra amikortól hazavihet minket.
Hozzáteszem,első baba lesz,de nem első,akit fürdetek vagy pelenkázok,babáztam már eleget ahhoz hogy ne féljek megfogni egy csecsemőt.
Szerintetek?
Önzőség. Te mit szólnál ha az unokáidat nem láthatnál az első hat hétben. Meg kell nyíltan mondani, hogy ekkor és ekkor jöhetne eddig mert után a gyerek alszik aztán kész. Nem megsértödni, hanem felnőttként kezelni a dolgot.
Nekem az a tipikus gyerekem született, mindenkinél jobb vagyok benyomást kelti.
Szia!
Teljesen igazad van, nekem már 5 éves a kislányom, amikor született a keresztanyám minden nap hozott ebédet és kb 1-2 órát ott is volt, a 2. nap után már a pokolba kívántam, hogy mindig osztotta az eszet, hogy mikor vegyem fel, mikor ne, stb.
Az első 2 hétben szokjátok csak 3asban a helyzetet. Nincs szükség senkire. Mivel nekem még előtte nem volt picibaba a kezembe anyukám az első 2 nap átjött a fürdetésben segíteni, de a 3. naptól már azt is egyedül csináltuk. A 6 hét szerintem kicsit sok, de az első 2-3 hétben ilyen ottalvós, állandóan ott lévős segítség inkább teher.
Nekem mikor meglessz a kicsi anyós jön le egy hétre utána meg anyum. Jól fog jönni a segítség de már az elején leszögeztem, hogy megmutathatják mit hogyan kell de ha nekem ugy nem jó nem kényelmes ne erőszakoskodjanak, hogy márpedig ez így a jó mert akkor mehetnek is haza. Igaza van az elsőnek te sem örülnél neki ha nem láthatnád az unokádat másfél hónapig.
De! Ez mindenkinek a saját döntése.
ne költözzön..jól tetted. Ez a ti ünnepetek.
Látogatás: 4-1/2 5-ig és kész.
Jó ha van ott valaki!
Nekem most született a második, de jó vót hogy itt volt Anyu!
Megfőzött, kitakarított.
Egy szoptatás 1 óra is lehet az első időkben, s abból áll a nap, szoptatsz, majd pelenkázás, altatás, szoptatás pelenkázás ringatás...és ez 24 órában, akkor jó ha valaki átveszi a picit, hogy tudj aludni 1-2 órát!
Nálunk itt volt Anyu 2 hétig nonstop, itt is aludt.
Nem egyszer egy nap ringattuk felváltva a picit, mert csak ölben aludt.
Más ám más babájval játszani 1-2 órát, mint mikor a tiéd ott van nonstop!
Lehet, hogy a 6 hét talán túlzás, de a mamák hozzáállása miatt elhiszem, hogy ilyen megoldást részesítenél előnyben.
Abban igazad van, hogy ne költözzön oda senki, de szerintem a látogatást megtiltani túlzás. Szépen meg kell nekik mondani, hogyha képesek magukat visszafogni és csak akkor adnak tanácsod, amikor kéred, akkor jöhetnek mondjuk hetente 2x látogatni, egyéb esetben kéred, hogy a gyermekágyas időszakban mellőzzék a látogatást. Szerintem vissza fognak venni a lendületből :-)
Anyós azért elég jó fej. Ő babázna, hogy te tudd csinálni a házimunkát... Inkább fordítva lenne segítség. Ő mos, főz, takarít, hogy neked csak a babáddal kelljen foglalkozni :)
Az az igazság, hogy ez emberfüggő. Nekem pl. kifejezetten segítség volt, hogy anyukám átjött, hozott ebédet, ha úgy adódott, kiporszívózott. De azért nem volt átjáróház. Férjem sajnos csak 5 napot tudott kivenni, így utána egy darabig jól jött a segítség. Ismerek olyan anyukát, aki a férjével 6 hétig magukra zárták az ajtót(szó szerint), és még a nagyszülők se mehettek be. Neked kell eldöntened, hogy van-e szükséged segítségre(nem arra, hogy babázzanak a nagyik, hanem arra, hogy ne a főzőcskézéssel, vasalással kelljen foglalkoznod), miután a férjed visszamegy dolgozni.
Mi a köztes megoldást választottuk: senki nem költözött ide, előre megbeszélt időben jött és MENT HAZA.
Babázhatott is, de segített a házimunkában is.
Tudom, hogy nehéz nyugisan leülni megbeszélni, főleg így 1 héttel a szülés előtt, de próbáld meg. Hidd el, jól fog jönni ha valaki kivasal vagy megfőz pár napra :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!