Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? 6 hétig...

Mi a véleményetek? 6 hétig látogatómentesség?

Figyelt kérdés

Sokáig hülyeségnek tartottam,hogy első pár hétben csak a szülők legyenek a picivel.

Most viszont 1 héttel a szülés előtt besokalltam. Anyós azon pörög,hogy ide is költözne,mert ő megmutatja hogy kell szoptatni,fürdetni,babázna,legyen időm a házimunkára.Anyám se jobb,anyóssal veszekednek,hogy ki szerint hogy kell.Ma rájuk csaptam a telefont,megmondtam,hogy kórházba bejöhetnek,megnézhetik a picit,utána 6 hétig senki nem jön,hármasban leszünk.A férjem 2 hét szabit kapott is akkorra amikortól hazavihet minket.

Hozzáteszem,első baba lesz,de nem első,akit fürdetek vagy pelenkázok,babáztam már eleget ahhoz hogy ne féljek megfogni egy csecsemőt.

Szerintetek?

2013. okt. 3. 14:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
33%

Önzőség. Te mit szólnál ha az unokáidat nem láthatnál az első hat hétben. Meg kell nyíltan mondani, hogy ekkor és ekkor jöhetne eddig mert után a gyerek alszik aztán kész. Nem megsértödni, hanem felnőttként kezelni a dolgot.

Nekem az a tipikus gyerekem született, mindenkinél jobb vagyok benyomást kelti.

2013. okt. 3. 14:55
 2/29 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Teljesen igazad van, nekem már 5 éves a kislányom, amikor született a keresztanyám minden nap hozott ebédet és kb 1-2 órát ott is volt, a 2. nap után már a pokolba kívántam, hogy mindig osztotta az eszet, hogy mikor vegyem fel, mikor ne, stb.

Az első 2 hétben szokjátok csak 3asban a helyzetet. Nincs szükség senkire. Mivel nekem még előtte nem volt picibaba a kezembe anyukám az első 2 nap átjött a fürdetésben segíteni, de a 3. naptól már azt is egyedül csináltuk. A 6 hét szerintem kicsit sok, de az első 2-3 hétben ilyen ottalvós, állandóan ott lévős segítség inkább teher.

2013. okt. 3. 14:57
 3/29 anonim ***** válasza:
91%

Nekem mikor meglessz a kicsi anyós jön le egy hétre utána meg anyum. Jól fog jönni a segítség de már az elején leszögeztem, hogy megmutathatják mit hogyan kell de ha nekem ugy nem jó nem kényelmes ne erőszakoskodjanak, hogy márpedig ez így a jó mert akkor mehetnek is haza. Igaza van az elsőnek te sem örülnél neki ha nem láthatnád az unokádat másfél hónapig.

De! Ez mindenkinek a saját döntése.

2013. okt. 3. 14:58
 4/29 anonim ***** válasza:
51%

ne költözzön..jól tetted. Ez a ti ünnepetek.

Látogatás: 4-1/2 5-ig és kész.

2013. okt. 3. 14:58
 5/29 anonim ***** válasza:
70%

Jó ha van ott valaki!

Nekem most született a második, de jó vót hogy itt volt Anyu!

Megfőzött, kitakarított.

Egy szoptatás 1 óra is lehet az első időkben, s abból áll a nap, szoptatsz, majd pelenkázás, altatás, szoptatás pelenkázás ringatás...és ez 24 órában, akkor jó ha valaki átveszi a picit, hogy tudj aludni 1-2 órát!

Nálunk itt volt Anyu 2 hétig nonstop, itt is aludt.

Nem egyszer egy nap ringattuk felváltva a picit, mert csak ölben aludt.

Más ám más babájval játszani 1-2 órát, mint mikor a tiéd ott van nonstop!

2013. okt. 3. 14:59
 6/29 anonim ***** válasza:
78%
2. vagyok, bocsi a telefonrácsapóst részt most olvastam, ez tényleg szerintem is durva, tehát az hogy átjön egy fél órára megnézni (azért nem minden nap) a SZŰK család (nagyszülők) - az szerintem teljesen rendben van én az állandóan ott ülő "segítségre" gondoltam -az nem kell -, de hetente 1x-2x szerintem nyugodtan mehetnek. Mégiscsak az unokájuk.
2013. okt. 3. 15:00
 7/29 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a 6 hét talán túlzás, de a mamák hozzáállása miatt elhiszem, hogy ilyen megoldást részesítenél előnyben.

Abban igazad van, hogy ne költözzön oda senki, de szerintem a látogatást megtiltani túlzás. Szépen meg kell nekik mondani, hogyha képesek magukat visszafogni és csak akkor adnak tanácsod, amikor kéred, akkor jöhetnek mondjuk hetente 2x látogatni, egyéb esetben kéred, hogy a gyermekágyas időszakban mellőzzék a látogatást. Szerintem vissza fognak venni a lendületből :-)

2013. okt. 3. 15:00
 8/29 anonim ***** válasza:
68%

Anyós azért elég jó fej. Ő babázna, hogy te tudd csinálni a házimunkát... Inkább fordítva lenne segítség. Ő mos, főz, takarít, hogy neked csak a babáddal kelljen foglalkozni :)

Az az igazság, hogy ez emberfüggő. Nekem pl. kifejezetten segítség volt, hogy anyukám átjött, hozott ebédet, ha úgy adódott, kiporszívózott. De azért nem volt átjáróház. Férjem sajnos csak 5 napot tudott kivenni, így utána egy darabig jól jött a segítség. Ismerek olyan anyukát, aki a férjével 6 hétig magukra zárták az ajtót(szó szerint), és még a nagyszülők se mehettek be. Neked kell eldöntened, hogy van-e szükséged segítségre(nem arra, hogy babázzanak a nagyik, hanem arra, hogy ne a főzőcskézéssel, vasalással kelljen foglalkoznod), miután a férjed visszamegy dolgozni.

2013. okt. 3. 15:02
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi a köztes megoldást választottuk: senki nem költözött ide, előre megbeszélt időben jött és MENT HAZA.

Babázhatott is, de segített a házimunkában is.

Tudom, hogy nehéz nyugisan leülni megbeszélni, főleg így 1 héttel a szülés előtt, de próbáld meg. Hidd el, jól fog jönni ha valaki kivasal vagy megfőz pár napra :-)

2013. okt. 3. 15:02
 10/29 anonim ***** válasza:
45%
A nagyi meg majd megmondja, hogy ö meg csak 10 éves kora után vigyáz rá akár egy percet is.
2013. okt. 3. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!