Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? 6 hétig...

Mi a véleményetek? 6 hétig látogatómentesség?

Figyelt kérdés

Sokáig hülyeségnek tartottam,hogy első pár hétben csak a szülők legyenek a picivel.

Most viszont 1 héttel a szülés előtt besokalltam. Anyós azon pörög,hogy ide is költözne,mert ő megmutatja hogy kell szoptatni,fürdetni,babázna,legyen időm a házimunkára.Anyám se jobb,anyóssal veszekednek,hogy ki szerint hogy kell.Ma rájuk csaptam a telefont,megmondtam,hogy kórházba bejöhetnek,megnézhetik a picit,utána 6 hétig senki nem jön,hármasban leszünk.A férjem 2 hét szabit kapott is akkorra amikortól hazavihet minket.

Hozzáteszem,első baba lesz,de nem első,akit fürdetek vagy pelenkázok,babáztam már eleget ahhoz hogy ne féljek megfogni egy csecsemőt.

Szerintetek?

2013. okt. 3. 14:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk is így szerette volna anyós,és milyen érdekes,hogy mindenki a gyerekkel akar foglalkozni,te meg süssél főzzél a vendégekre.Igazad van!!Ne hagyd ,hogy rád telepedjenek,én is megmondtam kerek perec,hogy nincs szükségem segítségre,jöhetnek megnézni és kész,de nem kell ott ülni egész nap.Így is volt.Mindenki csak fürdette volna,meg ringatná egész nap,de hogy főzzön valamit eszébe sem jutott.Elvégre csak arra vársz 9 hónapot hogy a gyermekeddel foglalkozhass,miért is kellene ezt másra bízni!Jól csináltad,én azt mondom!!
2013. okt. 3. 15:07
 12/29 A kérdező kommentje:

150 illetve 200 km-re laknak,fél órára nem tudnak jönni.

Eddig nem voltam ellene annak,hogy felváltva jöjjenek,itt legyenek pár napot,de az elmúlt 1 hétben mást sem hallgattam,csak hogy hülye vagyok,semmihez nem értek.Anyóstól hogy anyám hülye,semmit nem tud,anyámtól hogy anyós hülye,semmit nem tud.

Lakásban élünk,házimunka nincs igazán sok,most sem én csinálom már,hanem párom,hetente egyszer kiporszivózni,felmosni nem nagy dolog,főzni 2 naponta szintén nem.Szóval segitség nélkül elvagyunk,elvoltunk amikor műtöttek engem,és 3 hétig ágyból csak wcre mehettem.

2013. okt. 3. 15:08
 13/29 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek. 2,5 éve szültem. 2 napig anyum jött este segíteni, 3. nap is jött volna, de nekem már sok volt. Párom anyja pedig a hátam közepére se hiányzott. Egyedül elláttam a családom, pedig volt gát varrásom + szoptattam.
2013. okt. 3. 15:08
 14/29 Vilcsianyuja ***** válasza:
Kedves anyósod van. Nem inkább azt kellene felajánlania, hogy ő végzi a házimunkát, hogy neked csak a babával kelljen foglalkoznod (pl. főzés, vasalás, ha nem is mindjárt az egész lakás nagytakarítására gondolunk), és legalább kéznél van, ha bármi kérdésed volna??? Tényleg le kell állítanod a mamákat, de finomabban. Az első hetekben nagyon fontos a nyugalom, ebben teljesen igazad van. Te ismered anyukádat és anyósodat, így te tudod, hogyan lehet kezelni őket, de azért ha van megoldás, próbálj meg beszélni velük, hogy mire volna és mire nincs szükséged. Azért másfél hónapra totálisan eltiltani őket nagyon kegyetlen dolog, és ezt szerintem te is érzed. Gondolom, nagyon felhúzhattak, és idegességedben történt mindez, de ha lehet, próbáld meg nyugodtan megbeszélni velük a dolgokat, anyósod meggyőzéséhez lehet, hogy a férjed segítségére is szükséged lesz.
2013. okt. 3. 15:16
 15/29 A kérdező kommentje:

A férjem az előbb hívott,kitalált egy köztes megoldást.

Jöjjenek,de nem alszanak nálunk,nem messze van ismerősnek panziója,mi fizetjük a heti 1-2 éjszakát,amit itt vannak,de nálunk nem lesz senki egész nap.

Nem állt szándékomban ennyire drasztikusnak lenni,csak szülés előtti héten nagyon nem volt szükségem arra hogy őket hallgassam,naponta többször.

2013. okt. 3. 15:23
 16/29 anonim ***** válasza:
Szerintem majd döntsd el, ha megszületik. Előre nem tudhatod, hogy milyen lelki állapotban leszel. Én nem akartam, hogy bárki jöjjön, de hazajövetelünk után pár nappal már hívtam őket, hogy jöhetnek. :) Persze senki nem költözött ide. Nem zavartak, azt hittem hisztisebb leszek. Megeshet, hogy császárod lesz, és ha nehéz lesz a felépülés életet menthet egy állandó segítség, azért mindent nem boríthatsz a férjed nyakába.
2013. okt. 3. 15:55
 17/29 A kérdező kommentje:

Most is minden a férjem nyakán van,nem szokatlan neki,ezelőtt is ugyanugy megcsinált bármilyen házimunkát.

Ő akarta,hogy ő csinálja,én mondtam,hogy tudok olyat,aki napi 1-2 órára jön,és megcsinálja amit kell,egyik barátnőmhöz is jár a hölgy,anyagilag bőven beleférne.De ő inkább megcsinálja,én már hetek óta csak a hintaszékben pihegek a nagy hasamtól.

Annyiban maradtunk,hogy beszél anyóssal éa anyámmal is,szülésig engem már hagyjanak békén,utána jöhetnek bizonyos időközönként,de megigérte,hogy amint nekem terhes a dolgo,helyretesziőket,és onnantól akkor jöhetnek ha én hívom őket.

Imádom hogy ilyen.

2013. okt. 3. 16:03
 18/29 Vilcsianyuja ***** válasza:
A férjed egy főnyeremény :)
2013. okt. 3. 17:33
 19/29 anonim ***** válasza:
57%
Mi alapvetően így álltunk hozzá, vita nincs belőle. Hozzánk nem költözik be senki, de amúgy is tartjuk a három lépés távolságot. Nem bírom, ha beledumálnak az életembe, és szerencsére a párom sem tolerálja. Nekem 10 év múlva sem kell, hogy vigyázzanak rá/rájuk, köszönöm, én vállaltam, fel is nevelem! (Novemberre várjuk)
2013. okt. 3. 17:37
 20/29 anonim ***** válasza:

Azért nem árt, ha megtaláljátok az arany középutat ebben is. Mondjuk anyós átjön fürdetni, egyszer (te addig pihenhetsz) Látogatók meg akkor menjenek, amikor ti is úgy gondoljátok.

Én 2 hét után iszonyúan vágytam társaságra. Előre eldönteni ezt szerintem nem szerencsés, majd meglátjátok, hogy hogyan bírjátok az új helyzetet, és ennek függvényében lehet rendezni is a dolgokat.

2013. okt. 3. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!