Mi a véleményetek? 6 hétig látogatómentesség?
Sokáig hülyeségnek tartottam,hogy első pár hétben csak a szülők legyenek a picivel.
Most viszont 1 héttel a szülés előtt besokalltam. Anyós azon pörög,hogy ide is költözne,mert ő megmutatja hogy kell szoptatni,fürdetni,babázna,legyen időm a házimunkára.Anyám se jobb,anyóssal veszekednek,hogy ki szerint hogy kell.Ma rájuk csaptam a telefont,megmondtam,hogy kórházba bejöhetnek,megnézhetik a picit,utána 6 hétig senki nem jön,hármasban leszünk.A férjem 2 hét szabit kapott is akkorra amikortól hazavihet minket.
Hozzáteszem,első baba lesz,de nem első,akit fürdetek vagy pelenkázok,babáztam már eleget ahhoz hogy ne féljek megfogni egy csecsemőt.
Szerintetek?
150 illetve 200 km-re laknak,fél órára nem tudnak jönni.
Eddig nem voltam ellene annak,hogy felváltva jöjjenek,itt legyenek pár napot,de az elmúlt 1 hétben mást sem hallgattam,csak hogy hülye vagyok,semmihez nem értek.Anyóstól hogy anyám hülye,semmit nem tud,anyámtól hogy anyós hülye,semmit nem tud.
Lakásban élünk,házimunka nincs igazán sok,most sem én csinálom már,hanem párom,hetente egyszer kiporszivózni,felmosni nem nagy dolog,főzni 2 naponta szintén nem.Szóval segitség nélkül elvagyunk,elvoltunk amikor műtöttek engem,és 3 hétig ágyból csak wcre mehettem.
A férjem az előbb hívott,kitalált egy köztes megoldást.
Jöjjenek,de nem alszanak nálunk,nem messze van ismerősnek panziója,mi fizetjük a heti 1-2 éjszakát,amit itt vannak,de nálunk nem lesz senki egész nap.
Nem állt szándékomban ennyire drasztikusnak lenni,csak szülés előtti héten nagyon nem volt szükségem arra hogy őket hallgassam,naponta többször.
Most is minden a férjem nyakán van,nem szokatlan neki,ezelőtt is ugyanugy megcsinált bármilyen házimunkát.
Ő akarta,hogy ő csinálja,én mondtam,hogy tudok olyat,aki napi 1-2 órára jön,és megcsinálja amit kell,egyik barátnőmhöz is jár a hölgy,anyagilag bőven beleférne.De ő inkább megcsinálja,én már hetek óta csak a hintaszékben pihegek a nagy hasamtól.
Annyiban maradtunk,hogy beszél anyóssal éa anyámmal is,szülésig engem már hagyjanak békén,utána jöhetnek bizonyos időközönként,de megigérte,hogy amint nekem terhes a dolgo,helyretesziőket,és onnantól akkor jöhetnek ha én hívom őket.
Imádom hogy ilyen.
Azért nem árt, ha megtaláljátok az arany középutat ebben is. Mondjuk anyós átjön fürdetni, egyszer (te addig pihenhetsz) Látogatók meg akkor menjenek, amikor ti is úgy gondoljátok.
Én 2 hét után iszonyúan vágytam társaságra. Előre eldönteni ezt szerintem nem szerencsés, majd meglátjátok, hogy hogyan bírjátok az új helyzetet, és ennek függvényében lehet rendezni is a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!