Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hát lehet ilyen keserves az élet?

Hát lehet ilyen keserves az élet?

Figyelt kérdés

Amikor az életed romokban van értelmetlen, amikor egyik gond a másik után.

Amikor már megszületésedet is bánod!

Mert már az iskolában is a megalázás, minden nap a 8 év alatt.

Aztán a céltudatlanság, barátok sehol egész életen át.

Aztán azt hiszem családot alapítottam, és dehogy eltelik 4 év és elveszi a másik szülő tőlem úgy hogy látogathatom de miből.

Egy újabb családot alapítottam és nem telik el nap hogy ne lenne bűntudatom, hogy van még egy gyerek mesze és alig tudok valamit a gyerekemről mert nincs pénzem elhozni gyakrabban.

Nincsenek barátaim, unalmas vagyok, magányos, és csak mindenki irányít, visz az ár maga után , egy bizonytalan ember vagyok.

Lehet így új életet kezdeni ha mindig ott motoszkál a régi sérelmek a fejemben?

Hol kezdjem hogy legyek valaki és ne bujkáljak a az emberek elől?

2014. júl. 5. 15:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Keresd meg a gyerekedet, legyél vele többet. Ez legyen az első.
2014. júl. 5. 15:20
 2/11 anonim ***** válasza:

a pszichológusnál kellene kezdened, mert ha még mindig az iskolai dolgok miatt nyalogatod a sebeidet, akkor azokat nem sikerült feldolgoznod a mai napig

nem bujkálj, áll a sarkadra, szedd össze magad és tégy a sorsodért, ne másoktól várd a megoldást

menj el sportolni, futni, kirándulni, ezekhez nem kell pénz, ellenben endorfint termelnek és máris jobban fogod magad érezni

emellett vett igénybe a szakember segítségét

2014. júl. 5. 15:25
 3/11 A kérdező kommentje:

Tudom hogy hol a gyermekem tartom is vele a kapcsolatot csak az élettársa az aki megkeseríti a dolgom mert nem ad infót.

Az egész életem nem ér semmit, nem tudok fel mutatni semmit, mindig is visszahúzodó voltam , csúfoltak, tanyán éltünk rossz körülmények között egy farmon.

Még ide is szégyenlem leírni a történetem nehogy valaki felismerje.

Év tizedek telnek el már és még mindig tisztán emlékszem amikor gombostűbe ültem egész óra alatt, meg sem mertem mozdulni.

Vagy mikor barna festéket öntöttek a székemre én meg bele ültem és egész nap még a napköziben is mindenki azt hitte hogy beszar*tam.

Idegi alapon még 10 éves korban is bepisiltem éjjel volt rá eset.

Alsóban az iskolában is mert nem mertem kimenni a wc re,, nem mertem szólni a tanár néninek, és a fejemre húzták a hugyos bugyit.

Vagy mikor az osztályterem előtt az egyik osztálytársam megvárta míg mindenki bemegy és én voltam az utolsó és hasba rugdosott.

Alig vártam hogy kijárjam az iskolát.

3-4 évet dolgoztam stabilan mire gyerekem lett aztán már 1 év után végre sikerült elköltöznöm édesapámtól aki egy igazi hajcsár volt.

Akkor jobb lett, egyedül élni aztán jött a gyermek aztán anyós marásai, költözés , és akinek több pénze és erős azé lett a gyerek.

Én gyenge voltam világ életemben.

2014. júl. 5. 15:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Ez igaz mert olyan sérelmeket amiket én kaptam más már beleőrült volna , én csendben tűrtem, és még most is emlékszem és iszónyúan szégyenlem.

Most felnőtt fejjel kibírhatatlan alak lettem.

Kötekedek, mindenben a rosszat keresem, hamar megsértődök veszekedek, minden apróságért párommal.

Mostanra tanultam meg kinyitni a szám.

2014. júl. 5. 15:33
 5/11 anonim ***** válasza:
De miért viselkedett mindenki így veled? Mi lehetett az oka, hogy ennyire kiközösítettek, ennyire nem volt egy barátod sem? Hogy apuddal se jöttél ki? Hogy anyósoddal is viták voltak? Hogy pároddal is külön mentetek egy közös baba után? Nem bántani akarlak, de nem mindig mást kell okolni. Meg kell tudni bocsátani azoknak is akik esetleg régen bántottak. A bosszú sosem vezet célra. Magadnak kell ezt az egészet feldolgozni, nem a múlton rágódni hanem a jövőbe nézni, tudatosan élni és nem sodródni. Most hogy már felnőtt vagy szerencsére "van már annyi eszed" hogy átlásd ezeket a dolgokat és ne mástól várd a segítséget, ne másra támaszkodj és mást okolj hanem nézz magadba, szedd össze magad és próbálj meg pozitívan gondolkodni, mert ez a hozzáállás nem vezet előrébb. Az hogy "kinyitod a szád" ezt nem tudom pontosan mire érted, de nem lázadni kell hanem pont hogy lenyugodni. Elfogadni azt hogy teljesen normális az amit eddig az élet adott neked, mert ezek a tapasztalatok sajnos- vagy nem sajnos de kellettek ahhoz, hogy saját magad tudj lenni, tudj tanulni és ezáltal fejlődni, de az önsajnálkozás és mások szidása nem vezet előre. Az hogy az anyagiakra fogod azt hogy nem tartod a gyerekeddel a kapcsolatot nagyon nem szép dolog. Nem tudom mekkora gyereked van, de abban biztos vagyok, hogy egy gyerek szempontjából huszad rangúak az anyagiak, első az anyai szeretet és törődés amire szüksége van, amit te nem adsz meg neki és ez itt egedül sajnos a te hibád nem másé. Gondolom, meg írod is ha akarnád láthatnád a gyereked, eltiltani senki nem tilthat el tőle, ez a te hibád hogy nem látogatod. Az pénzbe nem kerül, gondolom nem az ország másik felén laktok. A kérdésedre hogy lehet-e új életet kezdeni...annyit írnék nem újat kell megint kezdeni...hanem a régit(gyereked) és a jelenlegit helyre pofozni.
2014. júl. 5. 17:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem az ország másik felében élek hanem egy másik országban!

Ezen sok múlik a pénzen, hiába van meg a szándék ha nincs rá elegendő pénz!

2014. júl. 5. 18:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy a mostani kapcsolatodat helyre tedd, ahhoz pénz nem kell. Öleld meg, szeretgesd meg a párodat, próbálj vele kedves lenni, fogadd el a hibáit és meglátod, hogy mennyire másképp áll majd hozzád. A környezeteddel ugyanez a helyzet, néha kérdezd meg anyósodat, hogy kell e nekik egy kis segítség, vagy a szomszédot, hogy szóljon ha valamit tudsz tenni érte. Úgy fognak feléd fordulni, ahogy Te is feléjük. Az új kapcsolatodban, ha van másik gyerkőcöd, akkor tegyél meg mindent azért, hogy boldog legyen. Nem számít, ha nincs neki tab, vagy laptop, vagy drága holmi. Boldog lesz attól, ha kimégy vele labdázni, leülsz vele rajzolni, vagy homokvárat építeni, vagy csak elmentek sétálni néha. Ezek mind ingyen programok és nagyon hálás lesz értük. A párodon is látni fogod, hogy pillanatok alatt változik majd a hozzáállása feléd. Nyilván abban, hogy anyagilag helyre tudj jönni nem tudunk segíteni. Az anyagi helyzeted meg korlátozza, hogy lásd a gyerkőcödet. (Gondolom te az apuka vagy) Valahogy viszont próbáld a kapcsolatot tartani vele, telefonon, interneten, vagy akárcsak úgy, hogy írsz neki hetente egy emailt/ levelet, küldesz magatokról egy képet... Nem tudom mekkora a csemetéd, de pár év múlva nehogy arra eszméljen, hogy az egyik szülője nem tett meg mindent azért, hogy tartsa vele a kapcsolatot. Nem szabad összeomlani, hanem tenni kell valamit azért, hogy jobb legyen.
2014. júl. 5. 18:46
 8/11 anonim ***** válasza:
A gyomrom összeszorult ahogy így olvastalak,borzasztó lehetett,én nem is tudom,hogy engedhették meg ezt a szüleid,hogy ilyen negatív dolgok érjenek.Hol voltak,miért nem védtek meg? :(
2014. júl. 5. 21:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Először is pszichológus, aztán pedig mindennap mond el magadnak,hogy örülsz az életednek,mert másnak ennél sokkal rosszabb,foglalkozz kevesebbet a hisztikkel a magad sajnálásával,mert sehova nem vezet.Majd keress jó munkát lásd többet a gyereked.Ismerkedj. Megkérdezhetném hány éves vagy?
2014. júl. 6. 06:42
 10/11 anonim válasza:

Danger

Az 5/9-et olvasom és nem értem, hogy ilyen rossz tanácsokat, hogy lehet adni. Azt mondja nem mindig mást kell okolni. Szóval szerinted az az ő hibája, hogy nem szimpatikus a többi gyereknek és verik meg szívatják. Ez most olyan, hogy megyek sétálok az utcán, szembe jönnek velem az osztálytársaim és csak úgy megvernek. Az én hibám volt! Na menjünk tovább. "A bosszú sosem vezet célra." Ha nem bosszulod meg a tetteiket sosem, fogják megtanulni, hogy nem így kéne viselkedni. A a családon természetesen ne állj bosszút. Teljesen normális amit az élet adott neki? Olvasd már el ember. Ezek borzasztó dolgok.

2014. júl. 6. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!