Mennyi ideig voltál otthon a gyerekeddel? Nem érezted úgy, hogy "igazságtalan", hogy a férjed dolgozik egész nap, te meg akár éveket otthon vagy?
Én azok táborát erősítem,aki már vágyik vissza dolgozni,a felnőtt világba,hasznosnak lenni.Így 2 évesen megy a lányunk bölcsibe,én pedig vissza a munkába,most 18 hónapos.
Engem nem erre neveltek,hogy itthon üljek.Unom is nagyon. :D
11: " Több barátnőm is volt több évet otthon gyerekkel, némelyik több gyerek miatt akár 6-7 évet is, mégis simán visszavették őket a munkahelyükre"
Mázlisták. Sajnos nagyon sokan vannak, akiknek megmondja a munkáltató, hogy ne is menjen vissza, a kapuban az előre megírt felmondásukkal várják és az orruk elé nyomják, hogy ha nem mond fel, akkor úgyis kicsinálják,vagy amint lehet kirúgják.
Én ezért mentem vissza a fiam 7 hónapos korában dolgozni, és a férjem jött el gyedre. Nem bántuk meg, nem maradtam le a fiam fejlődéséről, hiszen minden nap 4-től itthon voltam, emellett a hétvégéink is szabadok voltak. A családi kasszába kb. 150 ezerrel több folyik be így. A férjem imádja a kispapaságot, a fiam sem szeretetben, sem törődésben nem szenved hiányt. Nálunk a férjemtől származott az ötlet egyébként, és én abszolút partner voltam benne. Bölcsődébe semmiképp nem adtuk volna 2 éves koráig, de lehet, hogy kivárjuk a hármat, de így nyugodtan megyek el dolgozni, mert jó kezekben van. A férjem szerint egyébként minden családban be kellene vezetni, ha nem is ennyire hamar, de egy idő után a cserét. Sok pár problémáját oldaná meg, ha egy kicsit belekóstolnának a másik szerepbe.
Sokan megbotránkoznak rajta, hogy mennyire szívtelen anya vagyok, de a mi élethelyzetünkben ez volt a tökéletes megoldás. A férjem nagyon össze-vissza dolgozott (éjjel, nappal, hétvégén is, sokszor ugrasztották, hogy 1-2 óra múlva legyen bent stb...), emellett rettenetesen stresszes munkája volt. Soha nem tudtunk programot, kirándulást szervezni, mert mindig akkor jött egy azonnal menjen be hívás. Most legalább egy kicsit ő is tud pihenni.
Latszik, hogy meg nincs gyereked, joesetben ha lesz akkor minimum megmosolygod ezt a kerdesedet.
En kicsit forditva kerdeznem meg, nem onzes, kicseszes a gyerekkel szemben, hogy 1-2 eves koraban, mar naponta idoben fel kell kelnie, elmennie egy helyre, idegen gondozok koze?
Mikor otthon is lehetne a szereto anyjaval, megszokot helyen.
Eleg sokat kell meg annak a kisembernek idore felkelni, es mefelelni idegenek elvarasanak.
Nem értem én ezt a gyakori kérdéseket. A munkával kapcsolatos kérdéseknél mindenki ezerrel szenved a munkahelyén, de ha van otthon egy tündéri babája, akkor alig várja, hogy visszamehessen.
Intelligens embernek nem kell munkahely ahhoz, hogy értelmesen töltse el az idejét.
18-as,
Az hogy anyuci nem tudja minosegileg eltolteni az idot az 1.5eves gyerekevel akkor mar nagy baj van.
A gyerek teljes eletet befolyasolja az elso 3 eve, nem hiszem, hogy jot tesz neki ha reggel 6-7ora kozott ebresztik, buszoztatjak, viszik bolcsibe.
Arrol nem is beszelve, hogy gyakran lesz beteg, akkor meg megoldani a felugyeletet se egyszeru ilyen koru gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!